This post is available in: English Svenska

Pilke Aftonstjärnan

Ruotsin kieltä, iloista mieltä!

Ryhmät

puh. 050 381 9893

Pikku karhut

Isot karhut

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkoti on mukana Espoon kaupungin 5-vuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilussa. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7 – 21 (tarpeen mukaan).

Hakeminen

Aftonstjärnan on ostopalvelupäiväkoti. Päivähoitopaikkoja haetaan Espoon kaupungilta.

Pilke Aftonstjärnan on viihtyisä ruotsinkielinen päiväkoti Espoossa

Päiväkoti Aftonstjärnan on ruotsinkielinen ostopalvelupäiväkoti Espoon Leppävaarassa, mikä siirtyi Pilke päiväkodeille lokakuussa 2017. Aftonstjärnan on pieni, kodinomainen 24-paikkainen päiväkoti, jolla on lähes 20 vuoden perinteet Espoon ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen parissa. Päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta 1-5-vuotiaille lapsille.

Päiväkodin tavoitteena on auttaa lapsia kehittymään itsenäisiksi, osaaviksi yksilöiksi, jotka ottavat vastuun teoistaan ja ympäristöstään. Lasten tulisi saada syvempi tietoisuus kyvyistään ja antaa heille mahdollisuus yksilöllisesti kehittää niitä.

Aftonstjärnan toiminta tapahtuu pienryhmissä, jolloin jokainen lapsi voi olla oma yksilönsä ja oppia omalla tavallaan. Pienryhmät jaetaan iän ja osaamisen mukaan. Aftonstjärnassa jokaisella on oikeus turvalliseen syliin ja läheisyyteen.

Lapsista huolehtii 5 kasvatusvastuullista henkilöä. Lisäksi oma laitoshuoltajamme pitää huolta siisteydestä ja keittäjämme tarjoaa maukasta ruokaa.

Tule tutustumaan ja koe itse viihtyisä ilmapiirimme!

Painotus

Ruotsinkielinen päiväkoti

Sijainti

Yhteystiedot

Johanna Haukka Haaga

Päiväkodin johtaja

Johanna Haaga

Puh. 040 455 8288
johanna.haaga@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodin puh. 040 457 0131
aftonstjarnan@pilkepaivakodit.fi

Konstaapelinkatu 3
02650 Espoo

Hae päiväkotipaikkaa

päiväkoti espoo leppävaara
Hae päiväkotipaikkaa Espoon kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!