Pilke Auringonnousu

Iloista mieltä ja uuden oppimista!

Ryhmät

Päivänsäteet (0–3v.) 
puh. 040 455 7505

Menninkäiset (3–5v.) 
puh. 040 905 2993

Hinnat

Asiakasmaksu 290 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Päiväkotiin voi hakea palvelusetelihoitopaikkaa Turun kaupungin sivuilta.

Päiväkotiin voi myös hakea yksityisenhoidontuella, täytä silloin Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Myös lähikuntien perheet voivat hakea paikkaa päiväkoti Auringonnoususta, jos kunnalla on käytössä Kelan yksityisen hoidon tuki.

Pilke Auringonnousu Turun Haritussa on pieni kodinomainen päiväkoti 33 lapselle

Pilke Auringonnousu aloitti toimintansa 1.8.2015. Se sijaitsee Turun Haritussa, aivan Kaarinan rajalla, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Meitä ympäröi rauhallinen asuinalue sekä lähes päiväkotimme pihalta avautuva metsä.

Auringonnousu on pieni, vain 33 paikkainen, päiväkoti, jonka toiminnassa painottuvat pienryhmätoiminta sekä lapsen yksilöllinen kohtaaminen. Toimintamme koostuu monipuolisesti leikistä, liikkumisesta, kädentaidoista sekä musisoinnista. Lapsen omatoimisuustaitoja tuetaan yksilöllisesti ja lapsi saa olla ryhmässä osallinen, aktiivinen toimija.

Toteutamme perheiden kanssa tiivistä kasvatuskumppanuutta tehdäksemme lapsen päivähoitopäivästä turvallisen ja sujuvan. Auringonnousussa lapsi kokee leikin riemua viihtyisissä tiloissa, jotka mahdollistavat pienryhmiin jakamisen ja monipuolisen toiminnan.

Sijainti

Yhteystiedot

Auringonnousu

Päiväkodin johtaja

Tiina Kärri

Puh. 040 455 7483
tiina.karri@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodin puh. 040 9052 993
auringonnousu@pilkepaivakodit.fi

Ahvenanmaankatu 2
20740 TURKU

Hae päiväkotipaikkaa

Päiväkodit Turku
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae päiväkotipaikkaa Turun kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!