Pilke musiikkipäiväkoti Nuottisilta

Vauvasta koululaiseksi Nuottisiltaa pitkin – reppu täynnä musiikkia!

Ryhmät

Tahtitassut 
puh. 040 4566 437

Sulosoinnut
puh. 040 4566 436

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Päiväkotiin haetaan palvelusetelihoitopaikkaa Tampereen kaupungin verkkosivuilta. Täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke-päiväkoti Nuottisillassa musiikki on vahvasti mukana arjessa

Pilke musiikkipäiväkoti Nuottisilta aukesi Tampereen Annalankadulle tammikuussa 2017. Päiväkodissa on 48 hoitopaikkaa 0-5-vuotiaille lapsille. Päiväkodissa on kaksi sisarusryhmää Sulosoinnut ja Tahtitassut, joista on muodostettu kolme pienempää ryhmää: Marakassit, Tamburiinit ja Kitarat.

Pilke Nuottisillan toiminta perustuu lasten ja perheiden osallisuuteen ja laadukkaaseen vuorovaikutukseen siten, että jokainen lapsi ja perhe kohdataan yksilöinä. Nuottisillassa toimii myös vanhempaintoimikunta, joka järjestää perheille erilaista toimintaa sekä tapahtumia. Nuottisillan toiminta perustuu pienryhmätoimintaan, joka mahdollistaa lasten yksilöllisen huomioimisen. Nuottisillassa oppimisympäristöä muokataan yhdessä lasten kanssa ja se muokkautuu lasten tarpeiden sekä mielenkiinnonkohteiden mukaan.

Päiväkoti Nuottisillassa musiikilla on tärkeä merkitys arjen jokaisessa hetkessä. Musiikkikasvatuksen rakennuspalikoina toimivat laulut, laululeikit, lorut, soittaminen, liikunta ja musiikin kuuntelu. Lasten toiveiden ja mielenkiinnonkohteiden pohjalta muodostetaan musiikillisia projekteja. Päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä̈, valmiuksia ja taitoja. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen.

Painotus

Musiikki

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja

Sanna Nurminen

Puh. 040 451 7627
sanna.nurminen@pilkepaivakodit.fi

Annalankatu 13
33710 Tampere

Hae päiväkotipaikkaa

Päiväkodit Tampere
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Tampereen kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!