Pilke luontopäiväkoti Taikapuisto

Luontopainotteista varhaiskasvatusta!

Ryhmät

Sirkuttajat (alle 3v.)
puh. 044 5799 170

Liito-oravat (yli 3v.)
puh. 044 0799 624

Leppikset 
puh. 040 4577927

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Virikepaikat:
alle 3-vuotiaat 48 € / pv
3 vuotta täyttäneet 38 € / pv

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6.30-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa päiväkoti Taikapuistosta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen!

Pilke luontopäiväkoti Taikapuisto on kodikas ja lämminhenkinen päiväkoti Haapavedellä

Päiväkoti Taikapuisto on toiminut Haapavedellä vuodesta 2009 ja se sijaitsee Urheilutiellä aivan Mäkirinteen koulukeskuksen vieressä. Taikapuisto tarjoaa laadukasta ja monipuolista varhaiskasvatusta sekä esiopetusta lämminhenkisessä ja kodikkaassa päiväkodissa 1-6-vuotiaille lapsille.

Päivähoitopaikkoja on 54.Päiväkoti tarjoaa myös virikepaikkoja tilapäiseen hoidon tarpeeseen. Virikepaikkaa voidaan käyttää myös esimerkiksi silloin, kun lasta hoidetaan pääsääntöisesti kotona, mutta hän tarvitsee ajoittain enemmän tekemistä ja virikkeitä. Virikepaikka ei vaikuta kotihoidontukeen.

Painotus

Luonto

Sijainti

Yhteystiedot

Taikupuisto Vuokko

Päiväkodin johtaja

Vuokko Vinberg

Puh. 044 3281 896
vuokko.vinberg@pilkepaivakodit.fi

Urheilutie 62
86600 Haapavesi

Hae päiväkotipaikkaa

PK_Taikapuisto_Haapavesi
Täytä Pilke päivähoitohakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!