Pilke musiikkipäiväkoti Taikahelmi

This post is available in: In English

Pilke musiikkipäiväkoti Taikahelmi

Musiikin iloa ja riemua!

Ryhmät

Pillipiiparit (alle 3 v.)
puh. 040 9051 882

Soittoniekat (3-5v.)
puh. 040 7009 511

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Taikahelmestä, täytä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on korkeimmillaan 320 €/kk. Sisaralennus toisesta lapsesta 50 %.

Meillä on käytössä myös 5-vuotiaiden maksuton 4 tunnin varhaiskasvatus. Helsingin kaupunki tukee 5-vuotiaiden perheitä 160 eurolla kuukaudessa.

5-vuotiaiden maksut elokuusta toukokuun loppuun:
21 päivää/kk 160€
17 päivää/ kk 100€
13 päivää/ kk 39€


Alle 5-vuotiaiden maksut:

21 päivää/kk 320€
17 päivää/kk 260€
13 päivää/ kk 199€

Tervetuloa Pilke musiikkipäiväkoti Taikahelmeen Helsingin Malmille!

Pilke musiikkipäiväkoti Taikahelmi on kodinomainen, musiikkipainotteinen päiväkoti Malmilla, Helsingissä. Taikahelmi sijaitsee aivan Malmin aseman tuntumassa, joten meille pääsee hyvin julkisilla kulkuvälineillä. Käytämme arjessamme paljon Malmin palveluita yhdessä lasten kanssa; kirjasto, Malmi-talo, leikkipuistot jne., jolloin myös lähialueella liikkuminen tulee lapsille tutuksi ja turvalliseksi.

Taikahelmessä päiväkotiarki on laulua, musisointia ja loruilua

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Musiikkikasvatuksen rakennuspalikoina toimivat laulut, laululeikit, lorut, soittaminen, liikunta ja musiikin kuuntelu. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen.

Luomme päiväkoti Taikahelmessä yhdessä lasten kanssa lämpimän, iloisen ja jokaista arvostavan tunnelman: ”Laulaen iloa saamme, sitä myös toisille jaamme!” Taikahelmessä jokainen lapsi on oman elämänsä supertähti, juuri sellaisena kuin on.

Tervetuloa tutustumaan Pilke Taikahelmeen!

 

Katso kaikki Pilkkeen yksityiset päiväkodit Helsingissä

Painotus

Musiikki

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja Johanna Kiviharju
Puh. 040 457 0438
johanna.kiviharju@pilkepaivakodit.fi

Pekankatu 5
00700 Helsinki

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_varhaiskasvattaja
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!