Pilke Aftonstjärnan

This post is available in: In English Svenska

Pilke Aftonstjärnan

Ruotsin kieltä, iloista mieltä!

Ryhmät

puh. 050 381 9893

Pikku karhut

Isot karhut

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Päiväkoti on mukana Espoon kaupungin 5-vuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilussa. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7 – 21 (tarpeen mukaan).

Hakeminen

Aftonstjärnan on ostopalvelupäiväkoti. Päivähoitopaikkoja haetaan Espoon kaupungilta.

Pilke Aftonstjärnan on viihtyisä ruotsinkielinen päiväkoti Espoossa

Päiväkoti Aftonstjärnan on ruotsinkielinen ostopalvelupäiväkoti Espoon Leppävaarassa, mikä siirtyi Pilke päiväkodeille lokakuussa 2017. Aftonstjärnan on pieni, kodinomainen 24-paikkainen päiväkoti, jolla on lähes 20 vuoden perinteet Espoon ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen parissa. Päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta 1-5-vuotiaille lapsille.

Päiväkodin tavoitteena on auttaa lapsia kehittymään itsenäisiksi, osaaviksi yksilöiksi, jotka ottavat vastuun teoistaan ja ympäristöstään. Lasten tulisi saada syvempi tietoisuus kyvyistään ja antaa heille mahdollisuus yksilöllisesti kehittää niitä.

Aftonstjärnan toiminta tapahtuu pienryhmissä, jolloin jokainen lapsi voi olla oma yksilönsä ja oppia omalla tavallaan. Pienryhmät jaetaan iän ja osaamisen mukaan. Aftonstjärnassa jokaisella on oikeus turvalliseen syliin ja läheisyyteen.

Lapsista huolehtii 5 kasvatusvastuullista henkilöä. Lisäksi oma laitoshuoltajamme pitää huolta siisteydestä ja keittäjämme tarjoaa maukasta ruokaa.

Tule tutustumaan ja koe itse viihtyisä ilmapiirimme!

Katso Pilkkeen kaikki yksityiset päiväkodit Espoossa.

Painotus

Ruotsinkielinen päiväkoti

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja

Camilla Hilden-Pinola
camilla.hilden-pinola@pilkepaivakodit.fi
Puh. 040-660 7248

Päiväkodin puh. 040 457 0131
aftonstjarnan@pilkepaivakodit.fi

Konstaapelinkatu 3
02650 Espoo

Hae päiväkotipaikkaa

päiväkoti espoo leppävaara
Hae päiväkotipaikkaa Espoon kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!