Pilke tiedepäiväkoti Oivallus

Oivalluksia ja onnistumisen kokemuksia!

Pilke tiedepäiväkoti Oivallus

Yhteystiedot

anu_oivallus-blackwhite

Päiväkodin johtaja Anu Avelin-Rahtu
Puh. 040 9053 689
anu.avelin-rahtu@pilkepaivakodit.fi


oivallus@pilkepaivakodit.fi

 

Tuovintie 39
01420 VANTAA

Ota yhteyttä!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti

Pilke tiedepäiväkoti Oivallus

Pilke tiedepäiväkoti Oivallus aukesi elokuussa 2016 Vantaan Päiväkumpuun Tuovintielle. Oivalluksessa on 75 hoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille neljässä ryhmässä ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

Oivallus on luonnontiedepainotteinen päiväkoti. Sen luonnontiedepainotteisuus on kirjattu päiväkodin varhaiskasvatussuunnitelmaan ja se näkyy monella eri tavalla päiväkodin arjessa.

 

Oivallukseen on rakennettu leikkitilat siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.

 

Meille on tärkeää, että lapset oppivat tiedepäiväkodissa oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia – leikkiä unohtamatta. Toiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat. Keskiössä on ihmettely ja tutkiminen yhdessä lapsen kanssa.

 

”Kun likka tulee päiväkodista kotiin, kertoo hän innoissaan, kuinka hän on tänään esimerkiksi oppinut, miten avaruus toimii ja maapallo pyöriikin auringon ympäri eikä aurinko liiku. Tämä on ollut mielenkiintoista koko perheelle ja olemme puhuneet samoista asioista myös kotona.” – Tiedepäiväkoti Oivalluksessa olevan lapsen isän kommentti –

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

RYHMÄT

Protonit p. 040 905 3681
Neutronit p. 040 905 3680
Atomit p. 040 905 3678
Molekyylit p. 040 905 3679

HINNAT

Päivähoitomaksu on korkeimmillaan sama kuin kunnallisessa päivähoidossa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

HAKEMINEN

Hae palvelusetelihoitopaikkaa Vantaan kaupungin verkkosivuilta.

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe klo 7-17 (tarpeen mukaan)

Hae palvelusetelihoitopaikkaa Vantaan kaupungin verkkosivuilta ja täytä myös Pilke päiväkotien päivähoitohakemus.

Usein kysyttyä

Miten päiväkodit ovat auki kesällä?

Päiväkodit ovat normaalisti auki kesä- ja elokuussa. Heinäkuu on loma-aikaa, jolloin päivähoitoa myös tarvittaessa järjestetään. Kysy tarkemmin heinäkuun aukiolosta päiväkodin johtajalta.

Pitääkö päiväkodissa nukkua päiväunet?

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikki osallistuvat lounaan jälkeen lepohetkeen, jolloin luetaan satu tai kuunnellaan unimusiikkia.

Miten toimii päiväkodin ja vanhempien välinen yhteydenpito?

Ennen päivähoidon aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut. Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset, tiedotetaan juhlista ja retkistä ja sieltä löytyvät myös lasten varhaiskasvatussuunnitelmat.

Mitä tarkoittaa kielikylpy?

Pilke kielikylpypäiväkodit tarjoavat varhaista täydellistä kielikylpyä (språkbad/early total immersion). Kielikylpy aloitetaan 3-5-vuotiaana. Kielikylpy on tarkoitettu muuta kuin kielikylpykieltä äidinkielenään puhuville lapsille. Kielikylvyssä lapset omaksuvat uuden kielen turvallisessa ympäristössä leikkien, laulujen, lorujen, teematyöskentelyn ja arkiaskareiden lomassa. Kasvattajat puhuvat lapsille johdonmukaisesti ainoastaan kielikylpykieltä mutta ymmärtävät myös lapsen äidinkieltä. Kommunikoinnin tukena käytetään kehon kieltä, ilmeitä, eleitä, äänenpainoa, kuvia jne. Lapsi saa käyttää äidinkieltään, mutta häntä kannustetaan pikkuhiljaa käyttämään kielikylpykieltä. Lapsen vanhemmilta ei edellytetä kielikylpykielen osaamista, vanhempien tehtävänä on edistää lapsen äidinkielen kehittymistä. Kielikylpypäiväkodin arki on hyvin samanlaista kuin suomenkielisenkin päiväkodin. Päivä koostuu leikkituokioista, ulkoiluista, ruokailuista, piireistä ja muusta ohjatusta toiminnasta. Rutiinit ovat tärkeitä kielikylvyssä, ne luovat turvallisuutta ja auttavat lasta arvaamaan ja päättelemään asian sisällön. Kielikylvyn tavoite on toiminnallinen kaksikielisyys. Lapsi oppii tulemaan toimeen kielikylpykielellä päiväkodissa, koulussa ja arkielämän tilanteissa. Kielikylvyn kautta lapsi saa myös valmiudet muiden kielten opiskeluun.

Mitä tarkoittaa kielisuihku?

Kielisuihku on kielikylvyn kevyempi versio. Kielisuihkussa opitaan kieltä arjen toimintojen lisäksi erityisesti laulujen, leikkien, lorujen ja jokapäiväisten fraasien avulla. Kielisuihkuryhmässä voi olla englantia/suomea äidinkielenään puhuva tai jo kaksikielinen lapsi.

Mitä tarkoittaa ostopalvelupäivähoito?

Ostopalvelutoiminta tarkoittaa sitä, että kunta ostaa päivähoitopalvelun tuottamisen yksityiseltä palveluntuottajalta sovituksi ajaksi. Palveluntuottajat valitaan kilpailutuksella, jonka kunta järjestää tietyin väliajoin. Kunta tarjoaa päivähoitoon tarkoitetut tilat palveluntuottajan käyttöön. Kunta valitsee lapset päivähoitohakemusten perusteella ja perheillä on kunnallinen päivähoitomaksu. Valittu palveluntuottaja palkkaa henkilökunnan ja järjestää päivähoitopalvelun kunnan kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti. Kunta valvoo päivähoitopalvelun toteutumista säännöllisesti.

Esimerkkipäivä

 • 7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
  8:00-8:30 Aamupalan aika
  8:30- Esiopetus alkaa
  9:00–10:00 Ohjattua toimintaa ryhmissä teemojen mukaan
  10:00–11:00 Ulkoilua
  n. 11:15 Lounas
  Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Pienemmät lapset nukkuvat ja isommat lepäävät kuunnellen satuja. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.
  12:30- Esiopetus päättyy
  14:00 Välipala
  14:30 Leikkejä yhdessä kavereitten kanssa
  n.15:30 Lähdemme pikkuhiljaa ulos
  17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin huomiseen
  Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä. Voimassa oleva arjen aikataulu on esillä ryhmän ilmoitustaululla.

Yhteistyössä

Pilke päiväkodit oy

Toimisto
Vapaalantie 2 B 25
01650 Vantaa

Liity sähköpostilistallemme:

Ota yhteyttä!

Olemme Facebookissa ja Twitterissä!

© Copyright 2016 Pilke Päiväkodit | Rekisteriseloste