Pilke tiedepäiväkoti Tähtisumu

This post is available in: In English

Pilke tiedepäiväkoti Tähtisumu

Väläyksiä ja onnistumisen kokemuksia!

Ryhmät

Kvarkit (1-3v.)
puh. 040 457 8972
Takyonit (1-3v.)
puh. 040 457 8970
Fotonit (1-3v.)
puh. 040 728 9780
Gravitonit (joustavasti 2-3v.)
puh. 040 457 8975
Meteoroidit (joustavasti 3-4v.)
puh. 040 617 6305
Asteroidit (3-5v.)
puh. 040 457 8973
Komeetat (3-5v.)
puh. 040 457 8974
Supernovat (5-v. ja esikoululaiset)
puh. 040 617 4124

Hinnat

Asiakasmaksu korkeimmillaan 318 €/kk vantaalaisille perheille. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Huomaathan hakemusta tehdessäsi, että osa-aikaisuus tarkoittaa maks. 20h/vko.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6 –18 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hae palveluseteliä Vantaan kaupungin sivuilta ja täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Tähtisumu on tiedepainotteinen päiväkoti Leinelässä

Pilke Tähtisumu on tiedepainotteinen, kaksikerroksinen päiväkoti, joka aukesi Vantaan Leinelään elokuussa 2019. Tähtisumu tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa.

Ilmiöiden tutkimista

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Ilmiöiden tutkiminen ja hetkeen pysähtyminen on lapsille leikkiä, jossa tämä oppii ja kokee onnistumisen elämyksiä.

Meille on tärkeää, että lapset oppivat tiedepäiväkodissa oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia – leikkiä unohtamatta. Toiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat. Keskiössä on ihmettely ja tutkiminen yhdessä lapsen kanssa. Kasvattajat tukevat ja auttavat lasta viemään uteliaisuuttaan ja ajatteluaan pidemmälle muun muassa erilaisin projektein yhdeltä oppimisalueelta toiselle.

Tutkimusleikkitila pienille professoreille

Päiväkodissa on erilaisia leikkitiloja siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodin välineistö ja tilat tukevat pienten professoreiden tutkimuksia muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti

Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit, kuten lauluhetket, ulkoilu, liikunta, askartelu- ja maalaus lepohetkiä unohtamatta. Rauhoittumisen ja lepäämisen opettelu on myös tärkeää, sillä oppiminen vie energiaa ja pirteänä jaksaa paremmin. Nukkua ei tarvitse, mutta rauhoittua hetken aikaa täytyy.

Leinelän ympäristössä on paljon hyviä ulkoilualueita ja yleisiä puistoja, joissa vieraillaan usein. Vaikka meiltä löytyy päivä- ja viikkorutiinit, olemme tarkoituksella pitäneet ne sen verran joustavina, että pystymme ottamaan lapsen äänen huomioon arjessamme. Tärkeää meille on tarjota lapselle aikaa ihmetellä ja oppia aikuisen tukemana ja valvonnassa.

Tähtisumussa tehdään vuosittain yhteistyötä myös Lasten Tiedekoulun kanssa. Tähtisumun henkilökunta osallistuu säännöllisesti tiedepainotteisiin koulutuksiin.

Tähtisumun toimintaa pääsee kurkkaamaan meidän Instragramista: pilke_tiedepk_tahtisumu #pilkepk #hyvänpäiväntekijät

Katso Pilkkeen kaikki yksityiset päiväkodit Vantaalla.

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja Jaana Sihvo
p. 040 457 8944
jaana.sihvo@pilkepaivakodit.fi

Leinelänkaari 10
01340 Vantaa

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_varhaiskasvattaja
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Vantaan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!