This post is available in: In English

Pilke tiedepäiväkoti Tähtisumu

Väläyksiä ja onnistumisen kokemuksia!

Ryhmät

Kvarkit (1-3v.)
puh. 040 457 8972
Takyonit (1-3v.)
puh. 040 457 8970
Fotonit (1-3v.)
puh. 040 728 9780
Gravitonit (joustavasti 2-3v.)
puh. 040 457 8975
Meteoroidit (joustavasti 3-4v.)
puh. 040 617 6305
Asteroidit (3-5v.)
puh. 040 457 8973
Komeetat (3-5v.)
puh. 040 457 8974
Supernovat (5-v. ja esikoululaiset)
puh. 040 617 4124

Hinnat

Asiakasmaksu 319 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Huomaathan hakemusta tehdessäsi, että osa-aikaisuus tarkoittaa maks. 20h/vko.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6 –18 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hae palveluseteliä Vantaan kaupungin sivuilta ja täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Tähtisumu on tiedepainotteinen päiväkoti Leinelässä

Pilke Tähtisumu on tiedepainotteinen, kaksikerroksinen päiväkoti, joka aukesi Vantaan Leinelään elokuussa 2019. Tähtisumu tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa.

Ilmiöiden tutkimista

Tiedepainotteisessa päiväkodissa keskitytään lasten kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä lasten kanssa. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tai avaruuden tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Ilmiöiden tutkiminen ja hetkeen pysähtyminen on lapsille leikkiä, jossa tämä oppii ja kokee onnistumisen elämyksiä.

Meille on tärkeää, että lapset oppivat tiedepäiväkodissa oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia – leikkiä unohtamatta. Toiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat. Keskiössä on ihmettely ja tutkiminen yhdessä lapsen kanssa. Kasvattajat tukevat ja auttavat lasta viemään uteliaisuuttaan ja ajatteluaan pidemmälle muun muassa erilaisin projektein yhdeltä oppimisalueelta toiselle.

Tutkimusleikkitila pienille professoreille

Päiväkodissa on erilaisia leikkitiloja siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodin välineistö ja tilat tukevat pienten professoreiden tutkimuksia muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti

Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit, kuten lauluhetket, ulkoilu, liikunta, askartelu- ja maalaus lepohetkiä unohtamatta. Rauhoittumisen ja lepäämisen opettelu on myös tärkeää, sillä oppiminen vie energiaa ja pirteänä jaksaa paremmin. Nukkua ei tarvitse, mutta rauhoittua hetken aikaa täytyy.

Leinelän ympäristössä on paljon hyviä ulkoilualueita ja yleisiä puistoja, joissa vieraillaan usein. Vaikka meiltä löytyy päivä- ja viikkorutiinit, olemme tarkoituksella pitäneet ne sen verran joustavina, että pystymme ottamaan lapsen äänen huomioon arjessamme. Tärkeää meille on tarjota lapselle aikaa ihmetellä ja oppia aikuisen tukemana ja valvonnassa.

Tähtisumussa tehdään vuosittain yhteistyötä myös Lasten Tiedekoulun kanssa. Tähtisumun henkilökunta osallistuu säännöllisesti tiedepainotteisiin koulutuksiin.

Tähtisumun toimintaa pääsee kurkkaamaan meidän Instragramista: pilke_tiedepk_tahtisumu #pilkepk #hyvänpäiväntekijät

Sijainti

Yhteystiedot

Jaana Sielunahjo - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja Jaana Sielunahjo
Puh. 040 457 8944
jaana.sielunahjo@pilkepaivakodit.fi

Leinelänkaari 10
01340 Vantaa

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_varhaiskasvattaja
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Vantaan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!