Pilke tiedepäiväkoti Hohto

This post is available in: In English

Pilke tiedepäiväkoti Hohto

Väläyksiä ja onnistumisen kokemuksia!

Ryhmät

Topaasit 
puh. 040 457 1400

Timantit 
puh. 040 457 1406

Turkoosit 
puh. 040 457 1402

Opaalit
puh. 040 665 4938

Safiirit
puh. 040 457 1403

Rubiinit 
puh. 040 457 1401

Tähdet 
puh. 040 457 1405

Kvartsit
puh. 040 486 9552

Tiffanyt
puh. 040 484 1675

Hinnat

Asiakasmaksu on korkeimmillaan 318 €/kk vantaalaisille perheille. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6–17.30 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hae palvelusetelihoitopaikkaa Vantaan kaupungin verkkosivuilta ja täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke tiedepäiväkoti Hohto sijaitsee Vantaan Kivistössä

Pilke tiedepäiväkoti Hohto aukesi elokuussa 2018 Kivistöön Spinellinkujalle, Kivistön vanhan koulun tontille. Päiväkoti Hohto tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta 0-6-vuotiaille lapsille. Päiväkodissa on myös englanninkielistä toimintaa. Lapset pääsevät muun muassa harjoittelemaan tuttuja lauluja, loruja sekä käsitteitä englanniksi yhdessä lauleskellen ja pohdiskellen.

Tiedettä, taidetta, taloutta ja tekniikkaa

Päiväkodin varhaiskasvatuksessa yhdistyvät aivan uudella tavalla tiede, taide, talous ja tekniikka. Päiväkodin oppimisympäristöt rakennetaan nämä painotukset huomioiden mielenkiintoisiksi ja lapset pääsevät mm. tutkimusleikkitilaan, ateljeehen, musiikkihuoneeseen, kaupunkileikkiin, roolileikkeihin ja liikuntatilaan. Tutkimusleikkitilassa  pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. Lapsen leikki, luovuus ja aistien käyttö ovat hyviä alustoja harjoitella tieteellistä ajattelua, joka kehittää lapsen muistin ja oppimisen taitoja. Lasta kannustetaan hankkimaan tietoa ja ajattelemaan ja toimimaan itsenäisesti. Aikuisen rooli on olla lasta kuunteleva, kannustava ja lapsen kasvua ja kehitystä tukeva, turvallinen varhaiskasvattaja.

Uusinta tekniikkaa

Pilke Hohdossa lapset tutkivat, kokevat ja pohtivat itse hyödyntäen uusinta tekniikkaa tablettien, robottirakentelun ja muiden älylaitteiden avulla. Toiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat.Päiväkodin toimintaan kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten retket, lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot  lepohetkiä unohtamatta. Lasten mielikuvitukselle, kokeilulle ja uteliaisuudelle annetaan tilaa ja oppimisympäristö jatkuu luontevasti myös ulos ja mm. lähimetsään, puistoihin ja kirjastoon.

Katso Pilkkeen kaikki yksityiset päiväkodit Vantaalla.

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja Päivi Ropponen
puh. 040 457 3961
paivi.ropponen@pilkepaivakodit.fi

Spinellikuja 4
01700 Vantaa

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Hohto - Vantaa, Kivistö
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Vantaan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!
{{ reviewsOverall }} / 5 Arvostelijaa (2 arviota)
Arvostelu4
Lue arvosteluja... Kirjoita arviosi
Järjestys

Jätä ensimmäinen arvio

User Avatar User Avatar
Vahvistettu
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Kirjoita arviosi

Tietosuojakäytäntömme Jättämällä arviosi hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Lue lisää täältä »