This post is available in: In English

Pilke tiedepäiväkoti Hohto

Väläyksiä ja onnistumisen kokemuksia!

Ryhmät

Topaasit 
puh. 040 4571 400

Timantit 
puh. 040 4571 406

Turkoosit 
puh. 040 4571 402

Safiirit
puh. 040 4571 403

Rubiinit 
puh. 040 4571 401

Tähdet 
puh. 040 4571 405

Kvartsit
puh. 040 4869 552

Tiffanyt
puh. 040 4841 675

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6–18 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hae palvelusetelihoitopaikkaa Vantaan kaupungin verkkosivuilta ja täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke tiedepäiväkoti Hohto sijaitsee Vantaan Kivistössä

Pilke tiedepäiväkoti Hohto aukesi elokuussa 2018 Kivistöön Spinellinkujalle, Kivistön vanhan koulun tontille. Päiväkoti Hohto tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta 0-6-vuotiaille lapsille. Päiväkodissa on myös englanninkielistä toimintaa. Lapset pääsevät muun muassa harjoittelemaan tuttuja lauluja, loruja sekä käsitteitä englanniksi yhdessä lauleskellen ja pohdiskellen.

Tiedettä, taidetta, taloutta ja tekniikkaa

Päiväkodin varhaiskasvatuksessa yhdistyvät aivan uudella tavalla tiede, taide, talous ja tekniikka. Päiväkodin oppimisympäristöt rakennetaan nämä painotukset huomioiden mielenkiintoisiksi ja lapset pääsevät mm. tutkimusleikkitilaan, ateljeehen, musiikkihuoneeseen, kaupunkileikkiin, roolileikkeihin ja liikuntatilaan. Tutkimusleikkitilassa  pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. Lapsen leikki, luovuus ja aistien käyttö ovat hyviä alustoja harjoitella tieteellistä ajattelua, joka kehittää lapsen muistin ja oppimisen taitoja. Lasta kannustetaan hankkimaan tietoa ja ajattelemaan ja toimimaan itsenäisesti. Aikuisen rooli on olla lasta kuunteleva, kannustava ja lapsen kasvua ja kehitystä tukeva, turvallinen varhaiskasvattaja.

Uusinta tekniikkaa

Pilke Hohdossa lapset tutkivat, kokevat ja pohtivat itse hyödyntäen uusinta tekniikkaa tablettien, robottirakentelun ja muiden älylaitteiden avulla. Toiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat.Päiväkodin toimintaan kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten retket, lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot  lepohetkiä unohtamatta. Lasten mielikuvitukselle, kokeilulle ja uteliaisuudelle annetaan tilaa ja oppimisympäristö jatkuu luontevasti myös ulos ja mm. lähimetsään, puistoihin ja kirjastoon.

Lasten Tiedekoulun tiedekerho

Hohdossa järjestetään tiedekerhoa yli 3-vuotiaille päiväkotilapsille joka toinen viikko. Tiedekerhossa tutustutaan luonnontieteeseen sekä teknologiaan hauskalla ja konkreettisella tavalla esimerkiksi legorobotteja rakennellen ja säätä havainnoiden. Tiedekerhon järjestäjänä toimii Lasten Tiedekoulu, joka järjestää Hohdon tiloissa tiedekerhoja lapsille myös iltaisin.

Painotus

Tiede

Lue lisää tiedekasvatuksesta täältä.

Sijainti

Yhteystiedot

Anu Avelin-Rahtu - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Anu Avelin-Rahtu

puh. 040 457 3961
anu.avelin-rahtu@pilkepaivakodit.fi

Spinellikuja 4
01700 Vantaa

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Hohto - Vantaa, Kivistö
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Vantaan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!
{{ reviewsOverall }} / 5 Arvostelijaa (2 arviota)
Arvostelu4
Lue arvosteluja... Kirjoita arviosi
Järjestys

Jätä ensimmäinen arvio

User Avatar User Avatar
Vahvistettu
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Kirjoita arviosi

Tietosuojakäytäntömme Jättämällä arviosi hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Lue lisää täältä »