Pilke liikuntapäiväkoti Huiske

This post is available in: In English

Pilke liikuntapäiväkoti Huiske

Liikunnan riemua ja kuplivaa naurua!

Ryhmät

Urheilijat (alle 3v.) 
puh. 050 449 1151

Temppuilijat (3-4v.)
puh. 050 4491 150

Voimailijat (5-6v.)
eskarit

Hinnat

Asiakasmaksu on korkeimmillaan 308 €/kk.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Huiske on myös Järvenpään palvelusetelipäiväkoti ja järvenpääläiset voivat hakea paikkaa Huiskeesta.

Lämminhenkinen päiväkoti, myös enkku- ja musiikkikerhoa

Pilke liikuntapäiväkoti Huiske on aloittanut toimintansa elokuussa 2014 Halkivahan asuinalueella Tuusulassa. Toimintamme lähtökohtana on lasten halu oppia, liikkua, tutkia ja leikkiä. Tavoitteenamme on luoda lämmin, turvallinen ja kiireetön ilmapiiri, jossa lapsi voi kasvaa ja kehittyä sekä yksilönä että sosiaalisen ryhmän jäsenenä omien kykyjensä ja taitojensa mukaan. Keskiviikkoisin päiväkodin lapsille järjestetään enkkukerhoa ja maanantaisin musiikkikerhoa.

Liikunnan riemua ja uusia kokemuksia

Huiske tarjoaa lapsille ohjattua ja tavoitteellista liikuntaa säännöllisesti. Tuemme lasten päivittäistä  omaehtoista liikkumista järjestäen oppimisympäristön liikunnan kannalta houkuttelevaksi ja innostavaksi. Huiskeen liikunta on vauhtia, elämyksiä, onnistumisia, seikkailua, hikeä ja kuplivaa naurua ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

Toimimme pienissä ryhmissä

Lapsuus on jokaisen ihmisen ainutlaatuinen elämänvaihe, jota aikuisina arvostamme. Lapsilähtöisyytemme on kiinnostusta, kykyä ja herkkyyttä havaita ja analysoida lapsen yksilöllisiä tarpeita. Toiminnassamme tavoitteena on kiireetön ilmapiiri, jossa lapsella on aikaa oppimiselle, leikille, liikkumiselle ja tutkimiselle. Päiväkotimme toiminnan perusta on pienryhmätoiminta, sekä arjen taitojen opettelu yhdessä varhaiskasvattajan kanssa.

Liikuntaleikkikoulua

Pilke liikuntapäiväkoti Huiske on lanseerannut syksyllä 2019 käyttöönsä ikioman liikuntaleikkikoulun, jonka sisällöt muodostuvat Pilkkeen liikuntapöllön teemojen mukaisesti. Lisäksi on viikoittain toistuva yhteinen musiikkiliikuntahetki. Liikuntaleikkikoulun toiminnan suunnittelussa korostuvat lasten osallisuus sekä päiväkodin teema, joka on ”vuorovaikutus ja tunnetaidot” kaudella 2019-2020. Lapset saavat itse valita liikuntaleikkikoulun nimen aina uuden kauden alussa ja keväällä jokainen lapsi palkitaan diplomilla liikuntaleikkikouluun osallistumisesta.

Painotus

Liikunta

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja Nina Finsk
Puh. 040 451 7034
nina.finsk@pilkepaivakodit.fi

Varajohtaja Taina Ketvel
p. 040 455 7874
varajohtaja.huiske@pilkepaivakodit.fi

 

Rahkasammaleentie 1
04300 TUUSULA

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke liikuntapäiväkoti Huiske_Tuusula
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!