This post is available in: In English

Pilke liikuntapäiväkoti Huiske

Liikunnan riemua ja kuplivaa naurua!

Ryhmät

Urheilijat (alle 3v.) 
puh. 050 449 1151

Temppuilijat (3-4v.)
puh. 050 4491 150

Voimailijat (5-6v.)
eskarit

Hinnat

Asiakasmaksu on korkeimmillaan 308 €/kk.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Huiske on myös Järvenpään palvelusetelipäiväkoti ja järvenpääläiset voivat hakea paikkaa Huiskeesta.

Lämminhenkinen päiväkoti, myös enkkukerhoa

Pilke liikuntapäiväkoti Huiske on aloittanut toimintansa elokuussa 2014 Halkivahan asuinalueella Tuusulassa. Toimintamme lähtökohtana on lasten halu oppia, liikkua, tutkia ja leikkiä. Tavoitteenamme on luoda lämmin, turvallinen ja kiireetön ilmapiiri, jossa lapsi voi kasvaa ja kehittyä sekä yksilönä että sosiaalisen ryhmän jäsenenä omien kykyjensä ja taitojensa mukaan. Keskiviikkoisin päiväkodin lapsille järjestetään enkkukerhoa.

Liikunnan riemua ja uusia kokemuksia

Huiske tarjoaa lapsille ohjattua ja tavoitteellista liikuntaa säännöllisesti. Tuemme lasten päivittäistä  omaehtoista liikkumista järjestäen oppimisympäristön liikunnan kannalta houkuttelevaksi ja innostavaksi. Huiskeen liikunta on vauhtia, elämyksiä, onnistumisia, seikkailua, hikeä ja kuplivaa naurua ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

Toimimme pienissä ryhmissä

Lapsuus on jokaisen ihmisen ainutlaatuinen elämänvaihe, jota aikuisina arvostamme. Lapsilähtöisyytemme on kiinnostusta, kykyä ja herkkyyttä havaita ja analysoida lapsen yksilöllisiä tarpeita. Toiminnassamme tavoitteena on kiireetön ilmapiiri, jossa lapsella on aikaa oppimiselle, leikille, liikkumiselle ja tutkimiselle. Päiväkotimme toiminnan perusta on pienryhmätoiminta, sekä arjen taitojen opettelu yhdessä varhaiskasvattajan kanssa.

Liikuntaleikkikoulua

Pilke liikuntapäiväkoti Huiske on lanseerannut syksyllä 2019 käyttöönsä ikioman liikuntaleikkikoulun. Liikuntaleikkikoulu koostuu kahdesta viikkotunnista, joista toinen pitää sisällään musiikkiliikuntaa ja toinen motorisia taitoja ja eri liikunnan osa-alueita painottavia asioita. Liikuntaleikkikoulun toiminnan suunnittelussa korostuvat lasten osallisuus sekä päiväkodin teema, joka on ”vuorovaikutus ja tunnetaidot” kaudella 2019-2020. Lapset saavat itse valita liikuntaleikkikoulun nimen aina uuden kauden alussa ja keväällä jokainen lapsi palkitaan diplomilla liikuntaleikkikouluun osallistumisesta.

Painotus

Liikunta

Sijainti

Yhteystiedot

Suvi Sumkin - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Suvi Sumkin

p. 040 451 7034
suvi.sumkin@pilkepaivakodit.fi

Rahkasammaleentie 1
04300 TUUSULA

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke liikuntapäiväkoti Huiske_Tuusula
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!