Pilke Aarteiden Talo

This post is available in: In English

Pilke Aarteiden Talo

”Mitään ei tehdä ilman iloa.”

Ryhmät

Sateenkaaret (1-2v.) 
puh. 040 905 3001

Revontulet (2-3v.) 
puh. 040 457 1240

Akvarellit (3-5v.)
puh. 040 457 1242

Taikapilvet (3-5v.) 
puh. 040 457 1241
Aarreaitta ja eskarit 
puh. 040 457 7993
puh. 040 457 7994

Hinnat

100 % on 340€
85 % on 289€
70 % on 238€
Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus 220€

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Aarteiden Talosta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Taidepainotteista varhaiskasvatusta ja esiopetusta 0-6-vuotiaille lapsille

Taidepäiväkoti Aarteiden Talo sijaitsee Tuusulantien varrella Hyrylässä vehreällä Korkin alueella ekologisessa hirsirakennuksessa, jossa 0-6-vuotiaat lapset ja varhaiskasvattajat saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Lue lisää Pilkkeen hirsipäiväkodeista täältä. 

Liikenneyhteydet ovat sujuvat sekä muuhun Tuusulaan että Helsinkiin. Päiväkodin metsäinen lähiympäristö tarjoaa hyviä liikunta- ja retkimaastoja sekä leikkipaikkoja löydettäviksi. Aarteiden Talo on toiminut vuodesta 1996 ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

Ateljee on Aarteiden Talon sydän

Kun lapsi saapuu Aarteiden Taloon, hänet toivottaa tervetulleeksi turvallinen, kiireetön ja yhteisöllinen ilmapiiri. Päiväkodin kodinomaisesta ja monipuolisesta ympäristöstä lapsi voi löytää omia kiinnostuksen kohteita. Lapset ovat päivän aikana niin oman ikäistensä mukaisissa pienryhmissä kuin myös yhdessä kaiken ikäisten lasten kanssa mm. leikeissä ja ulkoiluissa. Todellinen ystävyys perustuu elämänkokemusten jakamiseen, antamiseen, saamiseen, kuunteluun ja empatiaan. Leikin ja ilon kautta lapsen ilmaisu ja oppiminen voi puhjeta kukkaan. Ateljee on Aarteiden Talon sydän, missä lapset tutkivat elämän ilmiöitä kuvataideopettajan kanssa. Erilaiset materiaalit ja tekniikat tulevat tutuiksi kokeilemalla. Kuvataiteellisen toiminnan kautta lasten ajatukset ja tunteet saavat muodon sekä värin.

Lapsuus on löytöretkien aikaa

Toimintamme pohjautuu Reggio Emilia –kasvatusnäkemykseen  ja siitä nouseviin arvoihin. Reggio Emilia –kasvatusnäkemyksen lähtökohtana on lapsen oma kulttuuri: ajatukset, oma ilmaisu ja leikki. Mitä lapsi näkee, tuntee, haistaa ja maistaa? Mikä on lapsen tapa oppia ja kokea? Mitkä ilmiöt kiehtovat lapsia ja miksi? Reggiolaisuuden perusajatuksena on kunnioittaa ja kuunnella lasta.

Oppimisprosessiin liittyvät lapset, aikuiset ja ympäristö.  Reggio Emilia -pedagogiikan kehittäjä Loris Malaguzzi ajatteli, että lapsella on vertauskuvallisesti sata kieltä, sata tapaa, joilla ilmaista itseään. Syvennymme pienryhmissä teemoihin kuvataiteen, kädentaitojen, kielen- ja vuorovaikutuksen, draaman, matematiikan, musiikin, luonto- ja ympäristötutkimuksen, mediakasvatuksen sekä liikunnan kautta.  Lapsuus on löytöretkien aikaa.

Painotus

Taide

Sijainti

”Todella ihana henkilökunta, joka vaikuttaa innostuneelta ja jaksavat tehdä lasten kanssa upeita juttuja. Toiminta on monipuolista ja yhteydenpito joustavaa ja sujuvaa. Kiitokset!” – Vanhemman palaute 2020. 

Yhteystiedot

Mija Husar-Pihkala - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Mija Husar-Pihkala

Puh. 040 905 2928
mija.husar-pihkala@pilkepaivakodit.fi

Varajohtaja puh. 040 457 7265
Keittiö / Ruokasali  p. 040 905 2929

aarteidentalo@pilkepaivakodit.fi
http://aarteidentalo.wordpress.com

Korkinporras 1
04320 TUUSULA

Hae päiväkotipaikkaa

Aarteiden talo_2019
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!