This post is available in: In English

Pilke Aarteiden Talo

”Mitään ei tehdä ilman iloa.”

Ryhmät

Sateenkaaret (1-2v.) 
puh. 040 905 3001

Revontulet (2-3v.) 
puh. 040 457 1240

Akvarellit (3-5v.)
puh. 040 457 1242

Taikapilvet (3-5v.) 
puh. 040 457 1241
Aarreaitta ja eskarit 
puh. 040 457 7993
puh. 040 457 7994

Hinnat

100 % on 340€
85 % on 289€
70 % on 238€
60 % eli 20h / vk on 204€
Esiopetus 220€

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Aarteiden Talosta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

”Mitään ei tehdä ilman iloa.” – Loris Malaguzzi

Taidepäiväkoti Aarteiden Talo sijaitsee Tuusulantien varrella Hyrylässä vehreällä Korkin alueella ekologisessa hirsirakennuksessa, jossa lapset ja varhaiskasvattajat saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Liikenneyhteydet ovat sujuvat sekä muuhun Tuusulaan että Helsinkiin. Päiväkodin metsäinen lähiympäristö tarjoaa hyviä liikunta- ja retkimaastoja sekä leikkipaikkoja löydettäviksi. Aarteiden Talo on toiminut vuodesta 1996 ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

Kun lapsi saapuu Aarteiden Taloon, hänet toivottaa tervetulleeksi turvallinen, kiireetön ja yhteisöllinen ilmapiiri. Päiväkodin kodinomaisesta ja monipuolisesta ympäristöstä lapsi voi löytää omia kiinnostuksen kohteita. Lapset ovat päivän aikana niin oman ikäistensä mukaisissa pienryhmissä kuin myös yhdessä kaiken ikäisten lasten kanssa mm. leikeissä ja ulkoiluissa. Todellinen ystävyys perustuu elämänkokemusten jakamiseen, antamiseen, saamiseen, kuunteluun ja empatiaan. Leikin ja ilon kautta lapsen ilmaisu ja oppiminen voi puhjeta kukkaan. Ateljee on Aarteiden Talon sydän, missä lapset tutkivat elämän ilmiöitä kuvataideopettajan kanssa. Erilaiset materiaalit ja tekniikat tulevat tutuiksi kokeilemalla. Kuvataiteellisen toiminnan kautta lasten ajatukset ja tunteet saavat muodon sekä värin.

Toimintamme pohjautuu Reggio Emilia –kasvatusnäkemykseen  ja siitä nouseviin arvoihin. Reggio Emilia –kasvatusnäkemyksen lähtökohtana on lapsen oma kulttuuri: ajatukset, oma ilmaisu ja leikki. Mitä lapsi näkee, tuntee, haistaa ja maistaa? Mikä on lapsen tapa oppia ja kokea? Mitkä ilmiöt kiehtovat lapsia ja miksi? Reggiolaisuuden perusajatuksena on kunnioittaa ja kuunnella lasta.

Oppimisprosessiin liittyvät lapset, aikuiset ja ympäristö.  Reggio Emilia -pedagogiikan kehittäjä Loris Malaguzzi ajatteli, että lapsella on vertauskuvallisesti sata kieltä, sata tapaa, joilla ilmaista itseään. Syvennymme pienryhmissä teemoihin kuvataiteen, kädentaitojen, kielen- ja vuorovaikutuksen, draaman, matematiikan, musiikin, luonto- ja ympäristötutkimuksen, mediakasvatuksen sekä liikunnan kautta.  Lapsuus on löytöretkien aikaa.

Painotus

Taide

Sijainti

Yhteystiedot

Mija Husar-Pihkala

Päiväkodin johtaja

Mija Husar-Pihkala

Puh. 040 905 2928
mija.husar-pihkala@pilkepaivakodit.fi

Varajohtaja puh. 040 457 7265
Keittiö / Ruokasali  p. 040 905 2929

aarteidentalo@pilkepaivakodit.fi
http://aarteidentalo.wordpress.com

Korkinporras 1
04320 TUUSULA

Hae päiväkotipaikkaa

Aarteiden talo_2019
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!