https://www.pilkepaivakodit.fi/wp-content/uploads/2018/12/Luonto-Parallax-kuvien-pohja-tahtiniitty.jpg

Pilke Aarteiden Talo

"Mitään ei tehdä ilman iloa."

Pilke Aarteiden Talo

Yhteystiedot

carita_aarteiden_talo

 

Päiväkodin johtaja Carita Takala
Puh. 040 905 2928
carita.takala@pilkepaivakodit.fi

 

Varajohtaja puh. 040- 4577265
Keittiö / Ruokasali  p.040 905 2929

Aarreaitta:
puh. 040-4577993
puh. 040-4577994

 

aarteidentalo@pilkepaivakodit.fi
http://aarteidentalo.wordpress.com

 

Korkinporras 1
04320 TUUSULA

Ota yhteyttä!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti

Pilke Aarteiden Talo

Taidepäiväkoti Aarteiden Talo sijaitsee Tuusulantien varrella Hyrylässä vehreällä Korkin alueella ekologisessa hirsirakennuksessa, jossa lapset ja varhaiskasvattajat saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Liikenneyhteydet ovat sujuvat sekä muuhun Tuusulaan että Helsinkiin. Päiväkodin metsäinen lähiympäristö tarjoaa hyviä liikunta- ja retkimaastoja sekä leikkipaikkoja löydettäviksi. Aarteiden Talo on toiminut vuodesta 1996 ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

 

Kun lapsi saapuu Aarteiden Taloon, hänet toivottaa tervetulleeksi turvallinen, kiireetön ja yhteisöllinen ilmapiiri. Päiväkodin kodinomaisesta ja monipuolisesta ympäristöstä lapsi voi löytää omia kiinnostuksen kohteita. Lapset ovat päivän aikana niin oman ikäistensä mukaisissa pienryhmissä kuin myös yhdessä kaiken ikäisten lasten kanssa mm. leikeissä ja ulkoiluissa. Todellinen ystävyys perustuu elämänkokemusten jakamiseen, antamiseen, saamiseen, kuunteluun ja empatiaan. Leikin ja ilon kautta lapsen ilmaisu ja oppiminen voi puhjeta kukkaan. Ateljee on Aarteiden Talon sydän, missä lapset tutkivat elämän ilmiöitä kuvataideopettajan kanssa. Erilaiset materiaalit ja tekniikat tulevat tutuiksi kokeilemalla. Kuvataiteellisen toiminnan kautta lasten ajatukset ja tunteet saavat muodon sekä värin.

 

Päiväkodilla järjestetään myös värikylpytoimintaa. Työtapa kutkuttelee kaikkia aisteja ja siinä maalataan turvallisilla elintarvikepohjaisilla väreillä. Ohjauksesta vastaa Porin lastenkulttuurikeskuksen kouluttama värikylpyohjaaja Nunnu. Värikylpyyn on hyvä varata sotkua sietävät vaatteet, pyyhe ja vaihtovaatteet. Seuraavat värikylpy-ryhmät järjestetään 9.4. ja 8.5. klo 17-18 (max 8 lasta/ryhmä, 10€/lapsi). Ilmoittautumiset Nunnulle: varajohtaja.aarteidentalo@pilkepaivakodit.fi

Lue Aarteiden Talon pedagogiikasta

Toimintamme pohjautuu Reggio Emilia –kasvatusnäkemykseen  ja siitä nouseviin arvoihin. Reggio Emilia –kasvatusnäkemyksen lähtökohtana on lapsen oma kulttuuri: ajatukset, oma ilmaisu ja leikki. Mitä lapsi näkee, tuntee, haistaa ja maistaa? Mikä on lapsen tapa oppia ja kokea? Mitkä ilmiöt kiehtovat lapsia ja miksi? Reggiolaisuuden perusajatuksena on kunnioittaa ja kuunnella lasta.

Oppimisprosessiin liittyvät lapset, aikuiset ja ympäristö.  Reggio Emilia -pedagogiikan kehittäjä Loris Malaguzzi ajatteli, että lapsella on vertauskuvallisesti sata kieltä, sata tapaa, joilla ilmaista itseään. Syvennymme pienryhmissä teemoihin kuvataiteen, kädentaitojen, kielen- ja vuorovaikutuksen, draaman, matematiikan, musiikin, luonto- ja ympäristötutkimuksen, mediakasvatuksen sekä liikunnan kautta.  Lapsuus on löytöretkien aikaa.

”Mitään ei tehdä ilman iloa.” – Loris Malaguzzi

 

Tervetuloa tutustumaan päiväkotiimme. Voit tutkia tiloja yllä ja tutustua päiväkotiin omien sivujemme kautta http://aarteidentalo.wordpress.com tai voit tulla käymään paikan päälle. Nettisivuiltamme löytyy Aarttis-blogi, jonka kautta kotiväki pääsee kurkistamaan lastensa elämään Aarteiden Talossa. Perheet voivat blogia lukemalla jakaa yhdessä lapsille merkityksellisiä hetkiä.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

RYHMÄT

Sateenkaaret 1-2v p. 040 905 3001
Revontulet 2-3 v p. 040 457 1240
Akvarellit 3-5v p. 040 457 1242
Taikapilvet ja eskarit 3-6v p. 040 457 1241

HINNAT

Yli 140h/kk asiakasmaksu 330€ (100%)
Yli 100- 140h/kk 280,50€ (85%)
Yli 80-100h/kk 231€ ( 70%)
20h/viikko 198€/kk
Esiopetus+ täydentävä hoito 212€/kk

HAKEMINEN

Jos toivot lapsellesi paikkaa Aarteiden Talosta, täytä Pilke päiväkotien päivähoitohakemus!

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe klo 7-17 (tarpeen mukaan)

Usein kysyttyä

Miten päiväkodit ovat auki kesällä?

 

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pitääkö päiväkodissa nukkua päiväunet?

 

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Miten toimii päiväkodin ja vanhempien välinen yhteydenpito?

 

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Mitä tarkoittaa kielikylpy?

 

Kielikylpy aloitetaan pääsääntöisesti 3-5-vuotiaana. Kielikylpy on tarkoitettu muuta kuin kielikylpykieltä äidinkielenään puhuville lapsille.

Lasten kielelliset valmiudet huomioiden lapset omaksuvat uuden kielen leikkien, laulujen, lorujen, teematyöskentelyn ja arkiaskareiden lomassa. Kielikylvyn kautta lapsi saa valmiudet muiden kielten opiskeluun.

Lapsi voi käyttää äidinkieltään, mutta häntä kannustetaan käyttämään kielikylpykieltä. Lapsen vanhemmilta ei edellytetä kielikylpykielen osaamista, heidän tehtävänään on edistää lapsen oman äidinkielen kehittymistä.

Mitä tarkoittaa kielirikasteinen varhaiskasvatus?

 

Kielirikasteinen varhaiskasvatus tunnettiin aiemmin nimellä kielisuihku. Kielirikasteisessa varhaiskasvatuksessa opitaan kieltä arjen toimintojen lisäksi erityisesti laulujen, leikkien, lorujen ja jokapäiväisten fraasien avulla. Kielirikasteisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on kielen oppimisen tukeminen, lasten motivoiminen ja kielivalintojen monipuolistaminen.

Mitä tarkoittaa kaksikielinen varhaiskasvatus?

 

Kaksikielisissä päiväkodeissa vierasta kieltä käytetään mahdollisimman paljon. Kaksikielisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on hyödyntää lasten varhaisen kielenoppimisen herkkyyskautta tarjoamalla lapsille tavanomaista monipuolisempaa kielikasvatusta. Lapsille tarjotaan tilaisuuksia omaksua kieliä ja käyttää niitä toiminnallisesti ja leikinomaisesti. Samalla luodaan pohjaa elinikäiselle kielten opiskelulle. Tavoitteena on, että toiminta monikielisessä ympäristössä herättää lasten kielellisen uteliaisuuden ja kokeilunhalun. Myös monenlaiset kulttuurit kohtaavat luontevasti tällä tavoin järjestetyssä varhaiskasvatuksessa.

Esimerkkipäivä -Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

 • 7:00Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
  8:00-8:30Aamupalan aika
  8:30-Esiopetus alkaa
  9:00–11:00Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona
  n. 11:15Lounas
  Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.
  12:30-Esiopetus päättyy
  13:00–15:00Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
  14:30Välipala
  17:00Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin huomiseen

Yhteistyössä

Pilke päiväkodit oy

Toimisto
Rajatorpantie 8 A
01600 Vantaa

Liity sähköpostilistallemme:

Olemme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

© Copyright 2019 Pilke Päiväkodit