Pilke tiedepäiväkoti Hokaus

This post is available in: In English

Pilke tiedepäiväkoti Hokaus

Oivallusta ja uuden oppimista!

Ryhmät

Hippuset
puh. 040 905 3671

Hiukkaset
puh. 040 905 3672

Heliumit
puh. 040 905 3673

Pisarat
puh. 040 905 3674

Komeetat
puh. 040 450 6251

Planeetat
puh. 040 450 6253

Säteet
puh. 040 450 6252

Tähdet
puh. 040 457 1581

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6:30–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Päiväkotiin voi hakea palvelusetelihoitopaikkaa Tampereen kaupungin verkkosivuilta. Täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke tiedepäiväkoti Hokaus sijaitsee Tampereen Vuoreksessa

Pilke tiedepäiväkoti Hokaus avasi ovensa 1.8.2016 Tampereen Vuoreksessa. Luonnontiedepainotteinen päiväkoti asettuu luonnikkaasti Tampereen uuteen ja moderniin kaupunginosaan, jossa yhdistyy luonnonläheisyys, laadukas arkkitehtuuri, ekologisuus, uusimmat tekniset ratkaisut ja pikkukaupunkimaiset palvelut. Päiväkodin laajennusosa aukesi lokakuussa 2017 ja nyt päiväkodissa on 141 päiväkotipaikkaa 0-6 vuotiaille lapsille.

Tutkimusleikkitila pienille professoreille

Päiväkodin luonnontiedepainotteisuus on kirjattu varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapsilla on viikoittain tiederyhmiä, joissa ihmetellään ja tutkitaan lasten kiinnostuksesta herännyttä luonnontieteellistä ilmiöitä pienryhmässä yhdessä kavereiden kanssa. Ilmiöiden tutkiminen on lapsille leikkiä, jossa opitaan ja koetaan onnistumisen elämyksiä. Lapsilla on päiväkodissa käytössään tutkimusleikkitila, jossa on tutkimusvälineistöä muun muassa luuppeja, suurennuslaseja, pipettejä, mikroskooppi, valopöytä. Tiedetoiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat. Päiväkodin varhaiskasvattajat arvioivat ja suunnittelevat kuinka luonnontieteitä ja ilmiöitä voisi tutkia sekä suunnitella toimintaa siten että ne yhdistyvät kokonaisvaltaisesti osaksi 1-6 vuotiaan lapsen muuta ilmaisua ja toimintaa.

Kasvattajat ovat läsnä ja lähellä

Hokauksessa varhaiskasvattajat ovat läsnä ja lähellä lasta ja vanhempia. Meille on tärkeää, että lapset tulevat nähdyksi ja kuulluksi leikeissään ja oppimisen hetkissä. Leikkitilat on rakennettu siten, että ne kannustavat ja houkuttelevat lasta tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodin piha on laaja ja mahdollistaa monenlaiset leikit. Piha-alueeseen kuuluu myös oma pieni metsäkaistale, josta löytyy paljon mielenkiintoista tutkittavaa ja mukavia leikkipaikkoja.

Tutustu Pilkkeen kaikkiin yksityisiin päiväkoteihin Tampereella.

Painotus

Tiede

Lue lisää tiedekasvatuksesta täältä.

Sijainti

”Mukavat hoitajat (säteet ja planeetat), myös muut hoitajat toisista ryhmistä mukavia ja tuttavallisia, kun kohdataan. Päiväkodin johtaja hoitaa hommansa mallikkaasti ja iloisesti tervehtii ja tulee jutulle, kun nähdään. On kuin kotia menisi, kun kaikki on niin ystävällisiä. Toivottavasti samat hoitajat ja henkilökunta jatkaa, kun lapset viihtyvät heidän kanssa, samoin vanhemmat. Voi heittää ohimennen aina jotain vitsiä tai muuta eikä kukaan ole liian tärkeilevä tms.” -Vanhemman palaute 2020

Yhteystiedot

Kirsi Kurkinen - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja Kirsi Kurkinen
Puh. 040 9053 690
kirsi.kurkinen@pilkepaivakodit.fi

hokaus@pilkepaivakodit.fi

Mäyränmäenkatu 2
33720 Tampere

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Hokaus_Tampere
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Tampereen kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!