This post is available in: In English

Pilke tiedepäiväkoti Hokaus

Oivallusta ja uuden oppimista!

Ryhmät

Hippuset
puh. 040 905 3671

Hiukkaset
puh. 040 905 3672

Heliumit
puh. 040 905 3673

Pisarat
puh. 040 905 3674

Komeetat
puh. 040 450 6251

Planeetat
puh. 040 450 6253

Säteet
puh. 040 450 6252

Tähdet
puh. 040 457 1581

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6:30–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Päiväkotiin voi hakea palvelusetelihoitopaikkaa Tampereen kaupungin verkkosivuilta. Täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke tiedepäiväkoti Hokaus sijaitsee Tampereen Vuoreksessa

Pilke tiedepäiväkoti Hokaus avasi ovensa 1.8.2016 Tampereen Vuoreksessa. Luonnontiedepainotteinen päiväkoti asettuu luonnikkaasti Tampereen uuteen ja moderniin kaupunginosaan, jossa yhdistyy luonnonläheisyys, laadukas arkkitehtuuri, ekologisuus, uusimmat tekniset ratkaisut ja pikkukaupunkimaiset palvelut. Päiväkodin laajennusosa aukesi lokakuussa 2017 ja nyt päiväkodissa on 141 päiväkotipaikkaa 0-6 vuotiaille lapsille.

Tutkimusleikkitila pienille professoreille

Päiväkodin luonnontiedepainotteisuus on kirjattu varhaiskasvatussuunnitelmaan. Lapsilla on viikoittain tiederyhmiä, joissa ihmetellään ja tutkitaan lasten kiinnostuksesta herännyttä luonnontieteellistä ilmiöitä pienryhmässä yhdessä kavereiden kanssa. Ilmiöiden tutkiminen on lapsille leikkiä, jossa opitaan ja koetaan onnistumisen elämyksiä. Lapsilla on päiväkodissa käytössään tutkimusleikkitila, jossa on tutkimusvälineistöä muun muassa luuppeja, suurennuslaseja, pipettejä, mikroskooppi, valopöytä. Tiedetoiminnassa huomioidaan lapsen ikä, kiinnostuksen kohteet ja turvalliset toimintatavat. Päiväkodin varhaiskasvattajat arvioivat ja suunnittelevat kuinka luonnontieteitä ja ilmiöitä voisi tutkia sekä suunnitella toimintaa siten että ne yhdistyvät kokonaisvaltaisesti osaksi 1-6 vuotiaan lapsen muuta ilmaisua ja toimintaa.

Kasvattajat ovat läsnä ja lähellä

Hokauksessa varhaiskasvattajat ovat läsnä ja lähellä lasta ja vanhempia. Meille on tärkeää, että lapset tulevat nähdyksi ja kuulluksi leikeissään ja oppimisen hetkissä. Leikkitilat on rakennettu siten, että ne kannustavat ja houkuttelevat lasta tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodin piha on laaja ja mahdollistaa monenlaiset leikit. Piha-alueeseen kuuluu myös oma pieni metsäkaistale, josta löytyy paljon mielenkiintoista tutkittavaa ja mukavia leikkipaikkoja.

Tutustu Pilkkeen kaikkiin yksityisiin päiväkoteihin Tampereella.

Painotus

Tiede

Lue lisää tiedekasvatuksesta täältä.

Sijainti

Yhteystiedot

Kirsi Kurkinen - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Kirsi Kurkinen

Puh. 040 9053 690
kirsi.kurkinen@pilkepaivakodit.fi

hokaus@pilkepaivakodit.fi

Mäyränmäenkatu 2
33720 Tampere

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Hokaus_Tampere
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Tampereen kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!