Pilke Kielipolku

This post is available in: In English

Pilke Kielipolku

Englannin kieltä, iloista mieltä!

Ryhmät

Tahmatassut (alle 3v.)
puh. 040 905 3677

Tahmikset (2-4v.)
puh.040 458 9522

Tiny Toes (yli 3v.)
puh. 040 905 3676

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Päiväkotiin voi hakea palvelusetelihoitopaikkaa Porin kaupungin verkkosivuilta. Täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Kielipolku on pieni, 45-paikkainen päiväkoti Porissa, joka tarjoaa myös kielirikasteista varhaiskasvatusta englanniksi

Pilke Kielipolku sijaistee Porissa Tiilimäellä ja on avannut ovensa syksyllä 2016. Tarjoamme laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta pienessä, 45-paikkaisessa päiväkodissa. Pilke Kielipolussa järjestetään yli 3-vuotiaille lapsille kielirikasteista varhaiskasvatusta. Kielirikasteisessa varhaiskasvatuksessa lapset pääsevät päivittäin harjoittelemaan tuttuja lauluja, loruja sekä käsitteitä englanniksi yhdessä lauleskellen ja pohdiskellen.

Pienryhmätoimintaa, jossa lapset tulevat huomioiduksi

Pilke Kielipolussa lapsi saa opetella omatoimisuutta yksilöllisesti ja olla osallinen. Toimimme mahdollisuuksien mukaan pienryhmissä, jolloin lapsi tulee huomioiduksi yksilöllisesti. Kädentaidot, liikunta ja musiikki näkyvät päiväkodin arjen toiminnoissa sekä sen suunnittelussa joka päivä. Teemme paljon yhteistyötä päiväkodin ryhmien kesken, esim. järjestämällä erilaisia tapahtumia, lauluhetkiä sekä syömme aamupalan yhdessä koko päiväkodin kesken.

Retket kuuluvat arkeemme

Pilke Kielipolun ympäristö mahdollistaa monipuolisen retkeilyn. Käymme metsässä, puistoissa sekä matkustamme linja-autolla Porin keskustaan. Ulkoilemme paljon myös päiväkodin pihalla. Meillä leikki on tärkeässä roolissa lapsen päivähoitopäivän aikana, joten meillä panostetaan niin ohjattuun, kuin vapaaseen leikkiin.

Painotus

Englannin kieli

Sijainti

”Pilke Kielipolussa lapsemme otetaan aina iloisin mielin aamulla vastaan ja iltapäivällä saamme kuulla päivän tapahtumista. Päiväkodissa tehdään paljon sellaisia asioita, joista lapset pitävät ja lastemme toiveet on aina otettu huomioon. Olemme iloisia lastemme hoitajista ja päiväkodista.”

”Päiväkodin kasvattajien kanssa yhteistyö sujuu erinomaisesti ja heitä on helppo lähestyä. Erityisen iso kiitos siitä, että kasvattajat ottavat aamuisin itkuisen lapsen syliin ja lapsen toiveiden mukaan kasvattajat järjestävät sellaista tekemistä millä paha mieli lähtee pois.”

– Vanhempien palautteita 2020

Yhteystiedot

Päivi Mäntynen - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja
Päivi Mäntynen
puh. 040 9053 687
paivi.mantynen@pilkepaivakodit.fi

Pedagoginen lähiesimies
Pirjo Nuotio
puh. 040 574 4694
pirjo.nuotio@pilkepaivakodit.fi

 

kielipolku@pilkepaivakodit.fi

Varajohtajan puh. 040 905 3688

 

Maamiehenkatu 8
28500 Pori

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_varhaiskasvattaja
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Porin kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!