This post is available in: In English

Pilke Kielipolku

Englannin kieltä, iloista mieltä!

Ryhmät

Tahmatassut (alle 3v.)
puh. 040 905 3677

Tiny Toes (yli 3v.)
puh. 040 905 3676

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Päiväkotiin voi hakea palvelusetelihoitopaikkaa Porin kaupungin verkkosivuilta. Täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Kielipolku on pieni, 45-paikkainen päiväkoti Porissa, joka tarjoaa myös kielirikasteista varhaiskasvatusta englanniksi

Pilke Kielipolku sijaistee Porissa Tiilimäellä ja on avannut ovensa syksyllä 2016. Tarjoamme laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta pienessä, 45-paikkaisessa päiväkodissa. Pilke Kielipolussa järjestetään yli 3-vuotiaille lapsille kielirikasteista varhaiskasvatusta. Kielirikasteisessa varhaiskasvatuksessa lapset pääsevät päivittäin harjoittelemaan tuttuja lauluja, loruja sekä käsitteitä englanniksi yhdessä lauleskellen ja pohdiskellen.

Pilke Kielipolussa lapsi saa opetella omatoimisuutta yksilöllisesti ja olla osallinen. Toimimme mahdollisuuksien mukaan pienryhmissä, jolloin lapsi tulee huomioiduksi yksilöllisesti. Kädentaidot, liikunta ja musiikki näkyvät päiväkodin arjen toiminnoissa sekä sen suunnittelussa joka päivä. Teemme paljon yhteistyötä päiväkodin ryhmien kesken, esim. järjestämällä erilaisia tapahtumia, lauluhetkiä sekä syömme aamupalan yhdessä koko päiväkodin kesken.

Pilke Kielipolun ympäristö mahdollistaa monipuolisen retkeilyn. Käymme metsässä, puistoissa sekä matkustamme linja-autolla Porin keskustaan. Ulkoilemme paljon myös päiväkodin pihalla. Meillä leikki on tärkeässä roolissa lapsen päivähoitopäivän aikana, joten meillä panostetaan niin ohjattuun, kuin vapaaseen leikkiin.

Kielipolussa järjestetään tiedekerhoa yli 3-vuotiaille päiväkotilapsille joka toinen viikko. Tiedekerhossa tutustutaan luonnontieteeseen sekä teknologiaan hauskalla ja konkreettisella tavalla esimerkiksi legorobotteja rakennellen ja säätä havainnoiden. Tiedekerhon järjestäjänä toimii Lasten Tiedekoulu.

Painotus

Englannin kieli

Sijainti

Yhteystiedot

Henna Kause

Päiväkodin johtaja

Henna Vaahtera

Puh. 040 9053 688
henna.vaahtera@pilkepaivakodit.fi

kielipolku@pilkepaivakodit.f

Maamiehenkatu 8
28500 Pori

Hae päiväkotipaikkaa

paivakodit_kaupungeittain
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Porin kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!