This post is available in: In English Svenska

Pilke Kolibridalen

Ruotsin kieltä, iloista mieltä!

Ryhmät

Trollsländorna 
puh. 040 457 0653

Fjärilarna 
puh. 040 457 1638

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hae päiväkotipaikkaa Vaasan kaupungilta ja täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Kolibridalen on pieni ruotsinkielinen päiväkoti

Päiväkoti Kolibridalen on ruotsinkielinen päiväkoti, joka siirtyi Pilke päiväkodeille joulukuussa 2017. Kolibridalen on pieni, kodinomainen 35-paikkainen päiväkoti, jolla on yli 20 vuoden perinteet Vaasan varhaiskasvatuksen parissa. Päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta 1-5 vuotiaille lapsille.

Pienryhmätoimintaa, jossa lapset tulevat huomioiduksi

Päiväkodin tavoitteena on että kaikki lapset saavat kehittyä ja oppia uusia asiota omassa tahdissaan, turvallisessa, myönteisessä ja stressittömässä ilmapiirissä. Mielestämme on tärkeää että lapset oppivat huomioimaan myös muut kanssaihmisensä päiväkodissa. Parhaiten onnistumme tässä olemalla suuren osan ajasta jaettuina pienryhmiin jolloin pedagogi pystyy paremmin huomioimaan ja olemaan läsnä jokaisen lapsen tarpeille. Haluamme että lapset tuntevat ja aistivat että välitämme ja olemme aidosti kiinostuneita ja läsnä. Läheisyys ja turvallinen syli luovat kasvuympäristön missä leikki, oppiminen ja yhdessäolo on kivaa. Perheiden ja henkilökunnan välinen hyvä yhteistyö luo toiminnalle vahvan pohjan antaen parhaat edellytykset lapsen parasta ajatellen.

Lapsista huolehtii 6 kasvatusvastuullista henkilöä. Maukasta ruokaa ja välipalaa meille valmistaa Rondo Catering. Aamupalat valmistetaan päiväkodissa. Tule tutustumaan ja koe itse viihtyisä ilmapiirimme!

Painotus

Ruotsinkielinen päiväkoti

Sijainti

”Jätte trevlig personal och barnen trivs bra. Vi är väldigt nöjda med att få ha våra barn på kolibridalens daghem. 10+”

”Kiitokset kaikille hoitajille! Lapsen on hyvä olla tässä päiväkodissa!”

”Kolibridalenissa on aidot ja ystävälliset työntekijät, jokainen tekee työtään koko sydämellä. Plussaa, että päiväkoti on pieni ja kodintuntuinen ilmapiiri!”

”Tack för er fantastiska arbete!”

– Vanhempien palautteita 2020

Yhteystiedot

Annica Ljungars - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja Annica Ljungars
Puh. 050 541 7384
annica.ljungars@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodin puh. 040 457 0653

Gerbyntie 16
65230 Vaasa

Hae päiväkotipaikkaa

Kolibridalen_Vaasa
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae päiväkotipaikkaa Vaasan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!