This post is available in: In English Svenska

Pilke Kolibridalen

Ruotsin kieltä, iloista mieltä!

Ryhmät

Trollsländorna 
puh. 040 457 0653

Fjärilarna 
puh. 040 457 1638

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hae päiväkotipaikkaa Vaasan kaupungilta ja täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Kolibridalen on pieni ruotsinkielinen päiväkoti 1-5-vuotialle lapsille Vaasassa

Päiväkoti Kolibridalen on ruotsinkielinen päiväkoti, joka siirtyi Pilke päiväkodeille joulukuussa 2017. Kolibridalen on pieni, kodinomainen 35-paikkainen päiväkoti, jolla on yli 20 vuoden perinteet Vaasan varhaiskasvatuksen parissa. Päiväkoti tarjoaa varhaiskasvatusta 1-5 vuotiaille lapsille.

Päiväkodin tavoitteena on että kaikki lapset saavat kehittyä ja oppia uusia asiota omassa tahdissaan, turvallisessa, myönteisessä ja stressittömässä ilmapiirissä. Mielestämme on tärkeää että lapset oppivat huomioimaan myös muut kanssaihmisensä päiväkodissa. Parhaiten onnistumme tässä olemalla suuren osan ajasta jaettuina pienryhmiin jolloin pedagogi pystyy paremmin huomioimaan ja olemaan läsnä jokaisen lapsen tarpeille. Haluamme että lapset tuntevat ja aistivat että välitämme ja olemme aidosti kiinostuneita ja läsnä. Läheisyys ja turvallinen syli luovat kasvuympäristön missä leikki, oppiminen ja yhdessäolo on kivaa. Perheiden ja henkilökunnan välinen hyvä yhteistyö luo toiminnalle vahvan pohjan antaen parhaat edellytykset lapsen parasta ajatellen.

Lapsista huolehtii 6 kasvatusvastuullista henkilöä. Maukasta ruokaa ja välipalaa meille valmistaa Rondo Catering. Aamupalat valmistetaan päiväkodissa. Tule tutustumaan ja koe itse viihtyisä ilmapiirimme!

Painotus

Ruotsinkielinen päiväkoti

Sijainti

Yhteystiedot

Annica Ljungars - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Annica Ljungars

Puh. 050 541 7384
annica.ljungars@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodin puh. 040 457 0653

Gerbyntie 16
65230 Vaasa

Hae päiväkotipaikkaa

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!