This post is available in: In English

Peppi & Bobby

Englannin kieltä – iloista mieltä!

Ryhmät

Kissankulma (alle 3v.)
suomenkielinen ryhmä
Puh. 040 834 5743

Tassula (2-4v.)
kielirikasteinen ryhmä
Puh. 040 456 6045

Huvikumpu (4-6v. & eskari)
suomenkielinen ryhmä
Puh. 040 456 6046

Noisy village (3-5v.)
englanninkielinen ryhmä
Puh. 040 456 6047

Greendale (3-5v.)
englanninkielinen ryhmä
Puh. 040 456 6048

Busytown (5-6v.)
englanninkielinen ryhmä
Puh. 040 456 6049

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6.15-17.15 (tarpeen mukaan))

Hakeminen

Peppi & Bobby on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Nokian kaupungin verkkosivuilta ja päiväkotipaikkaa Pilke päiväkotien hakemuksella varhaiskasvatukseen

Pilke Peppi & Bobby on kaksikielinen (suomi ja englanti) päiväkoti Nokialla

Päiväkoti Peppi&Bobby sijaitsee Nokian Vikkulankadulla. Päiväkodissa on 120 hoitopaikkaa 10kk-6-vuotiaille lapsille kolmessa englannin- ja kolmessa suomenkielisessä ryhmässä. Päiväkodin arjessa luetaan paljon satuja, sadutellaan ja leikitään sanoilla.

Englanninkielisissä ryhmissä toteutetaan uuden varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden mukaista laajaa kaksikielistä varhaiskasvatusta. Kaksikielisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on hyödyntää lasten varhaisen kielenoppimisen herkkyyskautta tarjoamalla lapsille tavanomaista monipuolisempaa kielikasvatusta. Lapsille tarjotaan tilaisuuksia omaksua kieliä ja käyttää niitä toiminnallisesti ja leikinomaisesti. Samalla luodaan pohjaa elinikäiselle kielten opiskelulle. Tavoitteena on, että toiminta monikielisessä ympäristössä herättää lasten kielellisen uteliaisuuden ja kokeilunhalun. Myös monenlaiset kulttuurit kohtaavat luontevasti tällä tavoin järjestetyssä varhaiskasvatuksessa.

Peppi & Bobby päiväkodin esiopetuksessa asioita opetellaan paljon toiminnallisten menetelmien ja projektien kautta. Englanninkielisessä esikoulussa esiopetuksesta 80 % toteutetaan englanniksi ja 20 % suomeksi. Tämä valmistaa lasta monipuolisesti kouluun ja rohkaisee myös englannin kielen käyttämiseen tulevaisuudessa.

Painotus

Englannin kieli

Sijainti

Yhteystiedot

Erno Nevalainen

Päiväkodin johtaja Erno Nevalainen
Puh. 050 303 7552
erno.nevalainen@pilkepaivakodit.fi

Varajohtaja Petra Ruohonen
Puh. 040 834 5743
varajohtaja.peppibobby@pilkepaivakodit.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja
Heini Vallenius
Puh. 040 456 6046
elto.peppibobby@pilkepaivakodit.fi

Vikkulankatu 6
37150 Nokia

Hae päiväkotipaikkaa

Peppi ja Bobby
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Nokian kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!