Pilke Tasku

This post is available in: In English

Pilke Tasku

Kiireetön, hyväntuulinen ilmapiiri ja paljon retkeilyä!

Ryhmät

Pensastaskut (2-4v)
puh. 040 458 9381

Kivitaskut (viskarit ja eskarit)
puh. 040 458 9380

Hinnat

Asiakasmaksu enimmillään 334 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Tasku on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Oulun kaupungin verkkosivuilta ja päiväkotipaikkaa Pilke päiväkotien hakemuksella varhaiskasvatukseen.

Pilke luontopäiväkoti Tasku tarjoaa laadukasta varhaiskasvatusta Oulun Hintassa

Päiväkoti Tasku on luontopainotteinen päiväkoti Oulussa Hintan kaupunginosassa. Taskulla on pitkät perinteet ja se on toiminut jo vuodesta 1998. Päiväkoti tarjoaa laadukasta varhaiskasvatusta ja esiopetusta alle kouluikäisille lapsille. Taskussa touhuaa 28 lasta kahdessa ryhmässä.  Päivän lomassa myös sisaruksilla on mahdollisuus viettää aikaa ja leikkiä yhdessä.

Liikuntaleikkikoulua ja Reggio-Emilia pedagogiikkaa

Päiväkoti Tasku on luontopainotteinen päiväkoti ja toiminnassamme sovellamme Reggio-Emilia pedagogiikkaa. Taskun ilmapiiri on kiireetön, hyväntuulinen ja lasta arvostava. Päiväkodin viereinen Hovisuon liikunta-alue luo mainiot puitteet ulko- ja talviliikunnalle. Taskussa toteutamme liikuntaleikkikoulua monipuolisesti luonnon helmassa sekä sisätiloissa hyödyntäen läheistä Hovisuon liikuntakeskusta.

Metsämörrin laatutunnus

Ulkoilemme runsaasti ja molemmat ryhmät retkeilevät vähintään kerran viikossa. Meillä toteutetaan Metsämörri toimintaa ja meiltä löytyy myös Metsämörrin laatutunnus. Käymme kerran viikossa mörriretkellä lähimetsässä. Kivitaskujen toiminta ja oppiminen tapahtuu suurelta osin ulkona ja luonnossa. Toiminnallinen oppiminen ulkosalla on mukavaa ja elämyksellistä sekä pitää meidät liikkeessä.  Vasun ja Esiopetussuunnitelman oppimisen ja kokemisen sisältöalueet toteutuvat monipuolisesti ulko- ja luonto toiminnassa.

Katso Pilkkeen kaikki yksityiset päiväkodit Oulussa.

Painotus

Luonto

Sijainti

”Tasku on paras päiväkoti, mitä lapsella voi olla. Lapsi ja vanhemmat ovat todella tyytyväisiä toimintaan kaikin puolin. Olemme kiitollisia henkilökunnalle päivittäin. Kiitos, teette todella hyvää työtä.”

– Vanhemman palaute 2020

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_Vantaa_ruokailu

Lue lisää päiväkodin johtajan Annan mietteitä lasten ja vanhempien kohtaamisesta täältä.

”Kaikki me talon sisällä, ja perheenjäsenet, joskus jopa kokonaiset suvut, otetaan vastaan sellaisina kuin he ovat, samanarvoisina. Heitä palvellaan varhaiskasvatuksen näkökulmasta niin hyvin kuin mahdollista”, kuvailee Anna Komu.

Yhteystiedot

Anna Komu - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja Anna Komu
Puh. 040 458 9316
anna.komu@pilkepaivakodit.fi

Hintankuja 2 B
90650 Oulu

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_varhaiskasvattaja
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Oulun kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!