This post is available in: English

Pilke Matilda

”Pieni lapsi on elämän tutkimusmatkailija”

Ryhmät

Topaasit (alle 3v.)  
puh. 045 125 9682

Rubiinit (yli 3v.) 
puh. 045 125 9689

Timantit (5-6v.) 
puh. 045 125 9684

Hinnat

Asiakasmaksu 290 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6.30 – 17.15

Hakeminen

Päiväkotiin voi hakea palvelusetelihoitopaikkaa Nurmijärven kunnan verkkosivuilta. Täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

”Ee – ee epäilen, vastausta tiedä en. Enemmän sitä, enemmän tätä– enpä tutkimatta jätä!” –Hannele Huovi

Pilke Matilda  sijaitsee Nurmijärvellä Klaukkalan Harjulassa rauhallisella pientaloalueella. Lähiympäristöön on mahdollista tehdä metsäretkiä ja kävelymatkan päässä on kaksi leikkipuistoa, urheilukenttä ja pulkkamäki. Päiväkoti Matildassa järjestetään myös esiopetusta.

Pieni lapsi on elämän tutkimusmatkailija. Tutkimista voi tehdä sisällä ja ulkona. Luonto tarjoaa lukemattoman määrän tutkimuskohteita kaikille aisteille. Vaihtuvat vuodenajat antavat monta aihetta ihmettelemiseen. Aikuisen asennoituminen vaikuttaa lapsen intoon tutkia ympäristöä ja elämän eri ilmiöitä. Lasta kannustetaan ajattelemaan ja pohtimaan sekä ratkaisemaan ongelmia; aikuinen välttää antamasta valmiita vastauksia.

Päiväkodissamme pidämme tärkeänä tietoisuutta luonnon ja ympäristön merkityksellisyydestä ihmiselle. Haluamme opettaa lapsille luonnon arvostamista ja välittää mallia kestävästä kehityksestä YK:n Ympäristön ja kehityksen maailmankomission määritelmän mukaisesti: ”Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyhetken tarpeet viemättä tulevilta sukupolvilta mahdollisuutta tyydyttää omat tarpeensa.” Lisäksi kehitämme toiminnallisesti leikinomaisesti eri aisteja käyttäen lasten varhaisia matemaattisia taitoja.

Sijainti

Yhteystiedot

Satu Muhonen Matilda

Päiväkodin johtaja

Satu Muhonen

Puh. 045 1259684
Puh. 040 456 6218

satu.muhonen@pilkepaivakodit.fi

Graniittitie 1
01840 Klaukkala

Hae päiväkotipaikkaa

Matilda (2)
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Nurmijärven kunnan sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!