This post is available in: In English

Pilke musiikkipäiväkoti Onnimanni

”Kummimummoja ja -vaareja” ja musiikin iloa!

Ryhmät

Sointu  (alle 3v.) 
puh. 040 456 6322

Tähti (alle 3v.) 
puh. 040 458 9402

Sävel (yli 3v.) 
puh. 040 458 9401

Rytmi (yli 3v. ja eskarit)
puh. 040 905 2921

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6-18 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Päiväkotiin haetaan Pilkkeen nettisivujen kautta täyttämällä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen, jonka jälkeen perhe hakee palveluseteliä Lahden kaupungilta.

Pilke Onnimanni on uusi musiikkipainotteinen päiväkoti Lahden Ahtialassa

Lahden ensimmäinen Pilke päiväkoti aukesi 4. tammikuuta 2016 Ahtialan kaupunginosaan. Musiikkipainotteisessa päiväkoti Onnimannissa on 75 paikkaa 0-6-vuotiaille lapsille. Päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta korvaavaa toimintaa.

Onnimannin musiikkikasvatus on kasvamista musiikkiin sekä kasvamista musiikin avulla laulaen, liikkuen, kunnellen, rytmitellen ja soittaen yhdessä ja erikseen. Jokaisella lapsella on mahdollisuus kokea iloa sekä onnistumisen elämyksiä musiikin avulla.

Onnimannin naapurina on hoivakoti Vallesmanni. Teemme suunniteltua ja säännöllistä yhteistyötä hoiva-asukkaiden kanssa heidän vointinsa ja kuntonsa huomioon ottaen. Uskomme, että yhteisillä ulkoilu- ja leikkihetkillä rikastutetaan sekä lasten että ikääntyneiden asukkaiden arkea.

Pilke musiikkipäiväkoti Onnimanni valittiin vuonna 2018 Suomen parhaaksi päiväkodiksi yli 50 paikkaisissa yksiköissä, suositteluindeksin ollessa upea 92. Tutkimuksen toteutti Suomen Paras Päiväkoti.

Painotus

Musiikki

Sijainti

Yhteystiedot

Maisa Jokinen

Päiväkodin johtaja

Maisa Jokinen

Puh. 040 905 2919
maisa.jokinen@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodin puh: 040 9052 921

Vallesmanninkatu 5
15300 Lahti

Hae päiväkotipaikkaa

paivakodit_kaupungeittain
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Lahden kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!