https://www.pilkepaivakodit.fi/wp-content/uploads/2018/10/Parallax-tiede.jpg

Pilke tiedepäiväkoti Väläys

Väläyksiä ja onnistumisen kokemuksia!

Pilke tiedepäiväkoti Väläys

Yhteystiedot

Päiväkodin johtaja Susanna Nissinen
p. 040 457 0076
susanna.nissinen@pilkepaivakodit.fi

 

Keittiön puhelinnumero
p. 040 450 6222

 

Retiisikatu 1
70820 Kuopio

 

Ota yhteyttä!

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Viesti

Pilke tiedepäiväkoti Väläys

Pilke tiedepäiväkoti Väläys aukesi Kuopion Saaristokaupunkiin Retiisikadulle elokuussa 2017. Väläys on luonnontiedepainotteinen päiväkoti, jossa on 96 hoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

 

Tiedepainotteisuus kirjataan yksikön pedagogiseen suunnitelmaan ja se näkyy monella eri tavalla päiväkodin arjessa. Päiväkodissa on mahdollisuus perehtyä eri tieteenalojen ja ilmiöiden syvempään ja laajempaan tutkimiseen. Lähellä oleva luonto houkuttelee ja mahdollistaa syvemmän tutustumisen ja oman ympäristön jäsentämisen esimerkiksi säännöllisesti tehtävien retkien avulla. Päiväkotimme oppimisympäristöt on suunniteltu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on myös erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet tieteilijät voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla, suurennuslaseilla, mikroskoopeilla ja valopöydällä.

 

Meille on tärkeää, että lapset oppivat tiedepäiväkodissa oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat näiden kautta onnistumisen kokemuksia. Toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon lapsen omat mielenkiinnon kohteet. Lapsi nähdään aktiivisena toimijana, ja häntä osallistetaan vaikuttamaan päiväkodin arkeen. Kaiken keskiössä on ihmettely ja tutkiminen yhdessä lapsen kanssa. Lasta kannustetaan hankkimaan tietoa ja ajattelemaan ja toimimaan itsenäisesti. Aikuisen rooli on olla lasta kuunteleva, kannustava ja lapsen kasvua ja kehitystä tukeva, turvallinen varhaiskasvattaja. Arjessa käyttämistämme työmenetelmistämme tärkeimmät ovat pienryhmätyöskentely, lapsihavainnointi ja projektioppiminen.

Väläyksessä järjestetään myös musiikkikerhoa, tiedekerhoa ja perhekahvilatoimintaa! 

Lue lisää kerho- ja kahvilatoiminnasta!

Väläyksessä järjestetään musiikkikerhoa syksyllä 2018 alkaen viikosta 34. Muskareita järjestetään tiistaisin klo 15-15.45. Musiikkikerhojen järjestäjänä toimii Kuopion konservatorio. Tervetuloa mukaan!

 

Lisäksi päiväkodissa järjestetään tiedekerhoa yli 3-vuotiaille lapsille kerran viikossa. Tiedekerhossa tutustutaan luonnontieteeseen sekä teknologiaan hauskalla ja konkreettisella tavalla esimerkiksi legorobotteja rakennellen ja säätä havainnoiden. Tiedekerhon järjestäjänä toimii Lasten Tiedekoulu.

 

Väläyksessä alkaa myös MLL Kuopion yhdistyksen perhekahvilatoiminta syksyllä 2018.  Perhekerhoa on aina tiistaisin klo.9.15-10.45. Tervetuloa isät, äidit, isovanhemmat ja hoitajat lasten kanssa! Perhekerho on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessä oloa seurustelun ja lasten omien leikkien merkeissä. Kerhossa myös askarreellaan, musisoidaan ja jumpataan. Tarjolla on myös jotain pientä syötävää ja juotavaa. Kerhoon ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan sinne voi tulla silloin, kun se omaan aikatauluun sopii.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

RYHMÄT

Tähdenlennot p. 040 450 6221
Pyrstötähdet p. 040 4570554
Pohjantähdet p. 040 450 6417
Revontulet p. 040 450 6416
Otavat & Pienet leijonat
p.040 450 6223

HINNAT

Päivähoitomaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

HAKEMINEN

Hae palvelusetelihoitopaikkaa Kuopion kaupungin verkkosivuilta ja täytä myös Pilke päiväkotien päivähoitohakemus.

AUKIOLOAJAT

Ma-Pe klo 6 - 18 (tarpeen mukaan)

Usein kysyttyä

Miten päiväkodit ovat auki kesällä?

 

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pitääkö päiväkodissa nukkua päiväunet?

 

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Miten toimii päiväkodin ja vanhempien välinen yhteydenpito?

 

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Mitä tarkoittaa kielikylpy?

 

Kielikylpy aloitetaan pääsääntöisesti 3-5-vuotiaana. Kielikylpy on tarkoitettu muuta kuin kielikylpykieltä äidinkielenään puhuville lapsille.

Lasten kielelliset valmiudet huomioiden lapset omaksuvat uuden kielen leikkien, laulujen, lorujen, teematyöskentelyn ja arkiaskareiden lomassa. Kielikylvyn kautta lapsi saa valmiudet muiden kielten opiskeluun.

Lapsi voi käyttää äidinkieltään, mutta häntä kannustetaan käyttämään kielikylpykieltä. Lapsen vanhemmilta ei edellytetä kielikylpykielen osaamista, heidän tehtävänään on edistää lapsen oman äidinkielen kehittymistä.

Mitä tarkoittaa kielirikasteinen varhaiskasvatus?

 

Kielirikasteinen varhaiskasvatus tunnettiin aiemmin nimellä kielisuihku. Kielirikasteisessa varhaiskasvatuksessa opitaan kieltä arjen toimintojen lisäksi erityisesti laulujen, leikkien, lorujen ja jokapäiväisten fraasien avulla. Kielirikasteisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on kielen oppimisen tukeminen, lasten motivoiminen ja kielivalintojen monipuolistaminen.

Mitä tarkoittaa kaksikielinen varhaiskasvatus?

 

Kaksikielisissä päiväkodeissa vierasta kieltä käytetään mahdollisimman paljon. Kaksikielisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on hyödyntää lasten varhaisen kielenoppimisen herkkyyskautta tarjoamalla lapsille tavanomaista monipuolisempaa kielikasvatusta. Lapsille tarjotaan tilaisuuksia omaksua kieliä ja käyttää niitä toiminnallisesti ja leikinomaisesti. Samalla luodaan pohjaa elinikäiselle kielten opiskelulle. Tavoitteena on, että toiminta monikielisessä ympäristössä herättää lasten kielellisen uteliaisuuden ja kokeilunhalun. Myös monenlaiset kulttuurit kohtaavat luontevasti tällä tavoin järjestetyssä varhaiskasvatuksessa.

Esimerkkipäivä -Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

 • 7:00Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
  8:00-8:30Aamupalan aika
  8:30-Esiopetus alkaa
  9:00–11:00Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona
  n. 11:15Lounas
  Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.
  12:30-Esiopetus päättyy
  13:00–15:00Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
  14:30Välipala
  17:00Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin huomiseen

Yhteistyössä

Pilke päiväkodit oy

Toimisto
Rajatorpantie 8 A
01600 Vantaa

Liity sähköpostilistallemme:

Olemme Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa!

© Copyright 2019 Pilke Päiväkodit