This post is available in: English

Pilke tiedepäiväkoti Väläys

Väläyksiä ja onnistumisen kokemuksia!

Ryhmät

Tähdenlennot
puh. 040 450 6221

Pyrstötähdet
puh. 040 4570554

Pohjantähdet
puh. 040 450 6417

Revontulet
puh. 040 450 6416

Otavat 
puh. 040 450 6223

Pienet leijonat
puh. 040 450 6223

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6 – 18 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hae palvelusetelihoitopaikkaa Kuopion kaupungin verkkosivuilta ja täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Väläys on tiedepainotteinen päiväkoti Saaristokaupungissa

Pilke tiedepäiväkoti Väläys aukesi Kuopion Saaristokaupunkiin Retiisikadulle elokuussa 2017. Väläys on tiedepainotteinen päiväkoti, jossa on 96 hoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta.

Tiedepainotteisuus on kirjattu yksikön pedagogiseen suunnitelmaan ja se näkyy monella eri tavalla päiväkodin arjessa. Päiväkodissa on mahdollisuus perehtyä eri tieteenalojen ja ilmiöiden syvempään ja laajempaan tutkimiseen. Lähellä oleva luonto houkuttelee ja mahdollistaa syvemmän tutustumisen ja oman ympäristön jäsentämisen esimerkiksi säännöllisesti tehtävien retkien avulla. Päiväkotimme oppimisympäristöt on suunniteltu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on myös erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet tieteilijät voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla, suurennuslaseilla, mikroskoopeilla ja valopöydällä.

Meille on tärkeää, että lapset oppivat tiedepäiväkodissa oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat näiden kautta onnistumisen kokemuksia. Toiminnan suunnittelussa otetaan huomioon lapsen omat mielenkiinnon kohteet. Lapsi nähdään aktiivisena toimijana, ja häntä osallistetaan vaikuttamaan päiväkodin arkeen. Kaiken keskiössä on ihmettely ja tutkiminen yhdessä lapsen kanssa. Lasta kannustetaan hankkimaan tietoa ja ajattelemaan ja toimimaan itsenäisesti. Aikuisen rooli on olla lasta kuunteleva, kannustava ja lapsen kasvua ja kehitystä tukeva, turvallinen varhaiskasvattaja. Arjessa käyttämistämme työmenetelmistämme tärkeimmät ovat pienryhmätyöskentely, lapsihavainnointi ja projektioppiminen.

Painotus

Tiede

Sijainti

Yhteystiedot

Väläys Susanna Nissinen

Päiväkodin johtaja

Susanna Nissinen
p. 040 457 0076
susanna.nissinen@pilkepaivakodit.fi

Keittiön puhelinnumero
p. 040 450 6222

Retiisikatu 1
70820 Kuopio

Hae päiväkotipaikkaa

päiväkoti kuopio
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Kuopion kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!