This post is available in: In English

Pilke musiikkipäiväkoti Sointu

Musiikin riemua ja uusia elämyksiä!

Ryhmät

Menuetit 
puh. 040 455 7136

Sinfoniat  
puh. 040 455 7137

Kitarat/eskarit 
puh. 040 455 7138

Hinnat

Asiakasmaksu 289 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6.30 – 17 (tarpeen mukaan).

Hakeminen

Sointu on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Kouvolan kaupungin verkkosivuilta ja päiväkotipaikkaa Pilke päiväkotien hakemuksella varhaiskasvatukseen

Pilke musiikkipäiväkoti Sointu sijaitsee Kouvolan Tornionmäessä uudisrakennuksessa

Pilke Musiikkipäiväkoti Sointu avasi ovensa helmikuussa 2016 Kouvolan Tornionmäessä. Päiväkotimme on uudisrakennus, joka sijaitsee lähellä Kouvolan keskustaa. Tarjoamme päivähoitopaikkoja 0-6vuotiaille lapsille. Päiväkodissamme toimii myös esikouluryhmä.

Päiväkodin tilat toimivat monipuolisena oppimisympäristönä jokapäiväisessä toiminnassamme.  Painotuksena toiminnassamme on musiikki, joka kulkee käsi kädessä arjenpedagogiikan kanssa. Toimimme päivän aikana pienryhmissä, toimintaa porrastaen toimitila-ajattelun mukaisesti mm. musiikkihuoneessa ja liikuntasalissa.

Pihapiiri tarjoaa pienestä koostaan huolimatta puitteet monipuoliseen toimintaan ja läheiset leikkipuistot sekä metsäalueet viikoittaisiin retkiin ihmettelemään luonnon monipuolisuutta. Saatamme toisinaan myös viettää metsämuskareita luonnonsoittimilla soittaen.

Musiikkipäiväkodin toiminnassa tärkeimpinä elementteinä ovat yhdessä tekeminen, kokeminen ja ihmettely leikin avulla, huumoria unohtamatta. Lasten osallisuudella on tärkeä osa toiminnassamme ja yhdessä perheiden kanssa teemme toiminnastamme lasten näköistä.

Painotus

Musiikki

Sijainti

Yhteystiedot

Sanna Pakkanen - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Sanna Alho
Puh. 040 457 8206
sanna.alho@pilkepaivakodit.fi

Soinnun päivystyspuhelin
puh. 040 455 7135

Kaartokuja 1
45200 Kouvola

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke musiikkipäiväkoti Sointu_Kouvola
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteleitä Kouvolan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!