This post is available in: In English

Pilke liikuntapäiväkoti Kuperkeikka

Liikunnan riemua, toiminnallisesti oppien!

Ryhmät

Hepokatit
puh. 044 218 4419

Leppäkertut 
puh. 050 449 1172

Hinnat

Asiakasmaksu 289 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6.30 – 17 (tarpeen mukaan).

Hakeminen

Kuperkeikka on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Kouvolan kaupungin verkkosivuilta ja päiväkotipaikkaa Pilke päiväkotien hakemuksella varhaiskasvatukseen.

Pilke Kuperkeikka on liikuntapainotteinen päiväkoti Kouvolan keskustassa hyvien retkeilymahdollisuuksien päässä

Pilke liikuntapäiväkoti Kuperkeikka on pieni ja lämminhenkinen yksityinen päiväkoti Kouvolan keskustassa, lähellä hyviä liikunta- ja retkeilymahdollisuuksia. Päiväkotimme sijainti mahdollistaa lähiympäristön käytön oppimisympäristönä, huomioiden monipuolisesti eri oppimisen alueiden toteutumisen.

Toimintamme lähtökohtana on lasten halu liikkua, leikkiä, oppia ja tutkia. Tavoitteenamme on pienryhmätoiminnan kautta luoda lämmin, turvallinen ja kiireetön ilmapiiri, jossa leikille ja lapsen yksilölliselle huomioimiselle on tilaa.

Päiväkotimme liikuntapainotteisuus näkyy arjessamme päivittäin. Lapsilla on paljon mahdollisuuksia omaehtoiseen liikkumiseen ja liikuntavälineet ovat heidän saatavilla. Tavoitteita liikunnalle luodaan joka toimintakausi yhdessä lasten ja vanhempien kanssa, huomioiden toiveet sekä motoriikan havainnoinneista nousevat tarpeet. Kokeilemme monipuolisesti eri liikuntalajeja. Liikunta yhdistetään kaikkeen oppimiseen lapsen kehitystason mukaisesti.

Vanhempien kanssa tehtävän yhteistyön kautta luomme kasvatuksellista jatkuvuutta kodin ja päivähoidon välillä, mikä tukee ja edesauttaa lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista. Järjestämme pitkin vuotta toiminnallisia tapahtumia perheille, kannustaen liikkumaan ja leikkimään yhdessä.

Painotus

Liikunta

Sijainti

Yhteystiedot

Sanna Pakkanen - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja

Sanna Alho
Puh. 040 457 8206
sanna.alho@pilkepaivakodit.fi

Kauppalankatu 27
45100 Kouvola

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke liikuntapäiväkoti Kuperkeikka_Kouvola
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteleitä Kouvolan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!