This post is available in: In English

Pilke musiikkipäiväkoti Tempo

Musiikin riemua ja rytmikästä menoa!

Ryhmät

Rytmitassut (alle 3v.)
puh. 0404578999
Tuulikellot (3-5v.)
puh. 0404589782

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6.00-18.00 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hae palveluseteliä Kiuruveden kaupungin sivuilta. Täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke musiikkipäiväkoti Tempo aukesi elokuussa 2019 uudisrakennukseen Kiuruvedelle

Pilke Tempo tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa 0-5-vuotiaille lapsille.

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena. Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Arjen pedagogiikka on myös läsnä joka hetkessä.

Tempossa järjestetään muskaria asiakasperheille tiistaisin klo 9 alkaen. Pienten (1-3-vuotiaiden) ryhmä on klo 9-9.45 ja isojen (3-5 -vuotiaiden) ryhmä on klo 9.45-10.30. Muskarin opettajana on Ulla-Sisko Jauhiainen Ylä-Savon musiikkiopistosta. Muskari on joka viikko joulukuulle 2019 saakka ja perheille maksuton.

Painotus

Musiikki

Sijainti

Yhteystiedot

Outi Pappi

Päiväkodin johtaja Outi Pappi
Puh. 040 457 3959
outi.pappi@pilkepaivakodit.fi

Paavo Tikkasen tie 6,
74700 Kiuruvesi

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke Tempo Kiuruvesi
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Kiuruveden kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!