This post is available in: English

Pilke Hilma

Pieni ja kodikas päiväkoti!

Ryhmät

Puh. 045 123 1992

Hattivatit (alle 3v.)

Nuuskamuikkuset (3-5v.)

Hinnat

Asiakasmaksu on korkeimmillaan 290 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo  7-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hilma on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Järvenpään kaupungin verkkosivuilta ja päiväkotipaikkaa Pilke päiväkotien hakemuksella varhaiskasvatukseen.

Pilke Hilma on pieni kodinomainen päiväkoti Järvenpäässä

Pilke Hilma on pieni, lämminhenkinen ja kodinomainen yksityinen päiväkoti. Meillä sisarustenkin on mahdollisuus kohdata päivittäin ja leikkiä yhdessä. 24-paikkaisessa päiväkodissamme toteutettavalla pienryhmätoiminnalla jokaisella lapsella on mahdollisuus tulla kuulluksi ja nähdyksi. Olemme lapselle aidosti läsnä. Suunnittelemme toimintaa lasten mielenkiinnon kohteiden, tarpeiden ja taitojen mukaan. Näemme lapset aktiivisina toimijoina.

Toimintamme pohjautuu toimintaviikkoihin, joita ovat: leikki-, musiikki-, liikunta-/retki-, kädentaito- ja ilmaisuviikko. Toimintaviikkojen tarkoituksena on luoda mahdollisuus pitkäjänteiseen projektityöskentelyyn, tukea lasten kokonaisvaltaista kasvua, kehitystä ja oppimista sekä osallisuutta

Sijainti

Yhteystiedot

Noora Voutilainen

Yksikön vastaava

Noora Voutilainen

Puh. 040 4566 056
noora.voutilainen@pilkepaivakodit.fi

Kinnarinkatu 1
04430 Järvenpää

Hallinnollinen johtaja

Mira Nurmi

Puh. 050 365 65 31
mira.nurmi@pilkepaivakodit.fi

Hae päiväkotipaikkaa

päiväkoti järvenpää
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Järvenpään kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!