Pilke Hilma

This post is available in: In English

Pilke Hilma

Pieni ja kodikas päiväkoti!

Ryhmät

Puh. 045 123 1992

Hattivatit (alle 3v.)

Nuuskamuikkuset (3-5v.)

Hinnat

Asiakasmaksu on korkeimmillaan 290 €/kk. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo  7-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Hilma on yksityinen palvelusetelipäiväkoti. Hae palveluseteliä Järvenpään kaupungin verkkosivuilta ja päiväkotipaikkaa Pilke päiväkotien hakemuksella varhaiskasvatukseen.

Pilke Hilma on pieni kodinomainen päiväkoti Järvenpäässä

Pilke Hilma on pieni, lämminhenkinen ja kodinomainen yksityinen päiväkoti. Meillä sisarustenkin on mahdollisuus kohdata päivittäin ja leikkiä yhdessä. 24-paikkaisessa päiväkodissamme toteutettavalla pienryhmätoiminnalla jokaisella lapsella on mahdollisuus tulla kuulluksi ja nähdyksi. Olemme lapselle aidosti läsnä. Suunnittelemme toimintaa lasten mielenkiinnon kohteiden, tarpeiden ja taitojen mukaan. Näemme lapset aktiivisina toimijoina.

Erilaisia toimintaviikkoja

Toimintamme pohjautuu toimintaviikkoihin, joita ovat: leikki-, musiikki-, liikunta-/retki-, kädentaito- ja ilmaisuviikko. Toimintaviikkojen tarkoituksena on luoda mahdollisuus pitkäjänteiseen projektityöskentelyyn, tukea lasten kokonaisvaltaista kasvua, kehitystä ja oppimista sekä osallisuutta

Sijainti

Yhteystiedot

Noora Voutilainen

Yksikön vastaava

Noora Voutilainen

Puh. 040 4566 056
noora.voutilainen@pilkepaivakodit.fi

Kinnarinkatu 1
04430 Järvenpää

Hallinnollinen johtaja

Mira Nurmi

Puh. 050 3656 531
mira.nurmi@pilkepaivakodit.fi

Hae päiväkotipaikkaa

päiväkoti järvenpää
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteliä Järvenpään kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!