Pilke musiikkipäiväkoti Taikakuu

This post is available in: In English

Pilke musiikkipäiväkoti Taikakuu

Musiikin riemua ja rytmikästä menoa!

Ryhmät

Aurinkoiset (1-3-vuotiaat)
puh.  045 773 10755

Tähtöset (2-5-vuotiaat)
puh. 040 4566 177

Aukioloajat

Ma–Pe klo  7.00-17.00

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Taikakuusta, täytä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on korkeimmillaan 288 €/kk. Sisaralennus toisesta lapsesta 50 %.

Meillä on käytössä myös 5-vuotiaiden maksuton 4 tunnin varhaiskasvatus. Helsingin kaupunki tukee 5-vuotiaiden perheitä 160 eurolla kuukaudessa.

5-vuotiaiden maksut elokuusta toukokuun loppuun:

21 päivää/kk 128€
17 päivää/ kk 73€
13 päivää/ kk 18€

Alle 5-vuotiaiden maksut:

21 päivää/kk 288€
17 päivää/kk 233€
13 päivää/ kk 178€

Pilke Taikakuu on musiikkipainotteinen päiväkoti Helsingin Kivikossa

Pilke musiikkipäiväkoti Taikakuu sijaitsee Helsingin Kivikossa, hyvien kulkuyhteyksien varrella, Kehä ykkösen välittömässä läheisyydessä. Taikakuu tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta kodikkaassa ja lämminhenkisessä päiväkodissa 0–5-vuotiaille lapsille.

Mistä on Taikakuun päivät tehty – laulusta, soitosta, leikistä ja loruista

Taikakuun päiväkoti on musiikkipainotteinen. Musiikkikasvatuksemme rakennuspalikoina toimivat laulut, laululeikit, lorut, soittaminen, liikunta ja musiikin kuuntelu.Musiikkipainoitteisen päiväkotimme tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja. Tavoitteenamme on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen.

Tiivis yhteistyö vanhempien kanssa

Toimintamme perustuu kasvatuskumppanuuteen. Arvioimme yhdessä vanhempien kanssa mikä on parasta heidän lapselleen ja sitoudumme yhdessä lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen tukemiseen. Me Pilke Taikakuun hyvän päivän tekijät uskomme, että turvallinen kasvuympäristö edesauttaa positiivisen elämänasenteen, myönteisen minäkuvan ja hyvän itsetunnon kehittymistä.

Taikakuulaisten laulu – tervetuloa tutustumaan Pilke Taikakuuhun!

On portti, ja on liukumäki, Kivikossa metsän laidalla.
Me soitetaan ja me lauletaan sekä yhdessä nauretaan.
Tää tuntuu hauskalta, just niin kuin ois tunnettu aina.
Tai-Tai-Taikakuussa on hauska keinua ja laskea liukumäkeä.
Tai-Tai-Taikakuussa on kiva leikkiä kissa -ja autoleikkiä.
Tää tuntuu hauskalta just niin kuin ois tunnettu aina.
– Taikakuun lasten ja kasvattajien keksimä laulu –

 

Katso kaikki Pilkkeen yksityiset päiväkodit Helsingissä

Painotus

Musiikki

Sijainti

Yhteystiedot

Laura Saarinen - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja Laura Saarinen
Puh. 040 414 3952
laura.saarinen@pilkepaivakodit.fi

Kivikonkaari 38 C
00940 HELSINKI

Hae päiväkotipaikkaa

dav
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!