Pilke liikuntapäiväkoti Taikapomppu

This post is available in: In English

Pilke liikuntapäiväkoti Taikapomppu

Liikunnan riemua ja oppimisen iloa!

Ryhmät

Puput 1-3v. 
puh. 040 457 1655

Sirkat 1-3v.
puh. 040 669 1782

Sammakot 3-5v. 
puh. 040 457 1423

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7-17 (tarpeen mukaan).

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Taikapompusta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on korkeimmillaan 360 €/kk. Sisaralennus toisesta lapsesta 50 %.

Meillä on käytössä myös 5-vuotiaiden maksuton 4 tunnin varhaiskasvatus. Helsingin kaupunki tukee 5-vuotiaiden perheitä 160 eurolla kuukaudessa.

5-vuotiaiden maksut elokuusta toukokuun loppuun:

21 päivää/kk 200€
17 päivää/ kk 132€
13 päivää/ kk 63€

Alle 5-vuotiaiden maksut:

21 päivää/kk 360€
17 päivää/kk 292€
13 päivää/ kk 223€

Pilke Taikapomppu on liikuntapainotteinen päiväkoti Helsingin Herttoniemessä

Herttoniemen Pilke liikuntapäiväkoti Taikapomppu on kodikas ja lämminhenkinen päiväkoti 0–5-vuotiaille lapsille.

Liikunnan riemua ja monipuolista toimintaa joka päivä

Taikapomppu on liikuntapainotteinen päiväkoti, jonka tavoitteena on lapsilähtöisesti liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen. Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti

Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, retkeilyt, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Arjen pedagogiikka on läsnä päiväkodin joka hetkessä. Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta ja väreillä leikittelyä maalatessa. Arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen; maailmaa yhdessä tutkien.

Satumuskaria keskiviikkoisin

Taikapompussa järjestetään myös satumuskaria päiväkotipäivän aikana keskiviikkoaamuisin klo 9. Satumuskarissa heittäydytään sadun vietäväksi ja tutustutaan musiikin ihmeelliseen maailmaan. Kysy lisää päiväkodin johtajalta. Tervetuloa Pilke Taikapomppuun!

Katso kaikki Pilkkeen yksityiset päiväkodit Helsingissä

Painotus

Liikunta

Sijainti

”Lämmin kiitos Taikapompun henkilökunnalle, teette erittäin tärkeää työtä! On ilo jättää pienikin lapsi hoitoon aamuisin, kun voi luottaa ammattitaitoonne.”

”Taikapomppu on enemmän kuin osasimme päiväkodilta toivoa. Hoitajat välittävät aidosti lapsista ja tunnelma on lämmin. On ihanaa katsoa aamuisin, kun oma lapsi juoksee innoissaan muiden lasten ja hoitajien luo leikkimään.”

”Sijainti, laadukas toiminta ja Pilkkeen maine, ne ratkaisivat päiväkotivalintamme. Olemme onnekkaita, että löysimme kaikin puolin toimivan liikuntapainotteisen päiväkodin näin läheltä kotia.”

Yhteystiedot

Katariina Lemmetti - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja Katariina Lemmetti
Puh. 040 4564 676
katariina.lemmetti@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodinhuoltaja/talonpuhelin
puh. 040 457 7465

Laivalahdenkaari 5
00810 Helsinki

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke liikuntapäiväkoti Taikapomppu_Herttoniemi 2
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Toivomme lounasruoan toimittajiltamme lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!