This post is available in: In English

Pilke liikuntapäiväkoti Taikapomppu

Liikunnan riemua ja oppimisen iloa!

Ryhmät

Puput 1-3v. 
puh. 040 457 1655

Sirkat 1-3v.
puh. 040 669 1782

Sammakot 3-5v. 
puh. 040 457 1423

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on 360 €/kk. Sisaralennus toisesta lapsesta 50 %.

Meillä on käytössä myös 5-vuotiaiden maksuton 4 tunnin varhaiskasvatus. Tiedustele asiaa päiväkodin johtajalta.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7-17

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Taikapompusta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Taikapomppu on liikuntapainotteinen päiväkoti Helsingin Herttoniemessä

Herttoniemen Pilke liikuntapäiväkoti Taikapomppu on kodikas ja lämminhenkinen päiväkoti, joka tarjoaa monipuolista ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta 0–5-vuotiaille lapsille.

Liikunnan riemua

Taikapomppu on liikuntapainotteinen päiväkoti, jonka tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen. Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina. Kokeilemme myös monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja esimerkiksi uintia ja pyöräilyä.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti

Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, retkeilyt, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Arjen pedagogiikka on läsnä päiväkodin joka hetkessä. Se on yhdessä pysähtymistä ja asioiden ihmettelyä; herneiden laskemista salaatin seasta ja väreillä leikittelyä maalatessa. Arvostamme jokaista kiireetöntä hetkeä, jonka saamme viettää keskustellen, leikkien ja höpsötellen; maailmaa yhdessä tutkien.

Satumuskaria keskiviikkoisin

Päiväkodissa järjestetään myös satumuskaria päiväkotipäivän aikana keskiviikkoisin klo 9. Satumuskarissa heittäydytään sadun vietäväksi ja tutustutaan musiikin ihmeelliseen maailmaan. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Katso kaikki Pilkkeen yksityiset päiväkodit Helsingissä

”Tyttäremme aloitti Taikapompussa vuoden vaihteessa. Halusimme hoitopaikan, jossa yhdistyy hyvä sijainti, lähellä Herttoniemen palveluita, metroa ja muita julkisen liikenteenyhteyksiä. Tämän lisäksi laadukas pedagoginen kasvatussuunnitelma ja Pilke-päiväkotien hyvä maine oli ratkaiseva tekijä. Päiväkodin johtajan johtamisfilosofia ja työntekijöiden positiivinen asenne ovat myös vaikuttaneet siihen, että olemme olleet tyytyväisiä valintaamme. Olemme onnekkaita, että löysimme kaikin puolin toimivan liikuntapainoitteisen päiväkodin näinkin läheltä kotia.”

– Anniina 

Painotus

Liikunta

Sijainti

Yhteystiedot

Katariina Lemmetti - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja Katariina Lemmetti
Puh. 040 4564 676
katariina.lemmetti@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodinhuoltaja/talonpuhelin
puh. 040 457 7465

Laivalahdenkaari 5
00810 Helsinki

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke liikuntapäiväkoti Taikapomppu_Herttoniemi 2
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!