This post is available in: English

Pilke musiikkipäiväkoti Taikakuu

Musiikin riemua ja rytmikästä menoa!

Ryhmät

Aurinkoiset (0-3-vuotiaat)
puh.  045 773 10755

Tähtöset (2-5-vuotiaat)
puh. 040 4566 177

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on 305 €/kk. Sisaralennus toisesta lapsesta 50 %.

Meillä on käytössä myös 5-vuotiaiden maksuton 4 tunnin varhaiskasvatus. Tiedustele asiaa päiväkodin johtajalta.

Aukioloajat

Ma–Pe klo  7.00-17.00

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Taikakuusta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Taikakuu on musiikkipainotteinen päiväkoti Helsingin Kivikossa hyvien kulkuyhteyksien varrella

Pilke musiikkipäiväkoti Taikakuu sijaitsee Helsingin Kivikossa, hyvien kulkuyhteyksien varressa, Kehä ykkösen välittömässä läheisyydessä. Taikakuu tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta kodikkaassa ja lämminhenkisessä päiväkodissa.

Taikakuun päiväkoti on musiikkipainotteinen ja musiikkikasvatuksen rakennuspalikoina toimivat laulut, laululeikit, lorut, soittaminen, liikunta ja musiikin kuuntelu. Päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen.

Toimintamme perustuu kasvatuskumppanuuteen. Arvioimme yhdessä vanhempien kanssa mikä on parasta heidän lapselleen ja sitoudumme yhdessä lapsen kasvun, kehityksen ja oppimisen tukemiseen. Turvallinen kasvuympäristö edesauttaa positiivisen elämänasenteen, myönteisen minäkuvan ja hyvän itsetunnon kehittymistä.

Taikakuussa järjestetään tiedekerhoa yli 3-vuotiaille päiväkotilapsille joka toinen viikko. Tiedekerhossa tutustutaan luonnontieteeseen sekä teknologiaan hauskalla ja konkreettisella tavalla esimerkiksi legorobotteja rakennellen ja säätä havainnoiden. Tiedekerhon järjestäjänä toimii Lasten Tiedekoulu.

On portti, 

ja on liukumäki,

Kivikossa metsän laidalla.

Me soitetaan

ja me lauletaan

sekä yhdessä nauretaan. 

Tää tuntuu hauskalta,

just niin kuin ois tunnettu aina.

Tai-Tai-Taikakuussa on hauska

keinua ja laskea liukumäkeä.

Tai-Tai-Taikakuussa on kiva

leikkiä kissa-ja autoleikkiä.

Tää tuntuu hauskalta

just niin kuin ois tunnettu aina.

 

– Taikakuun lasten ja kasvattajien keksimä laulu –

Painotus

Musiikki

Sijainti

Yhteystiedot

Johtajankuva Taikakuu

Päiväkodin johtaja

Päiväkodin johtaja Laura Saarinen

Puh. Puh. 040 414 3952
laura.saarinen@pilkepaivakodit.fi

Kivikonkaari 38 C
00940 HELSINKI

Hae päiväkotipaikkaa

dav
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!