This post is available in: In English

Pilke Sinipilvi

Iloa ja hassuttelua!

Ryhmät

Sudenkorennot (3-5v.)
puh. 045 7734 8281

Leppäkertut (3-5v.)
puh. 045 7734 8282

Perhoset (alle 3v.) 
puh. 045 7734 8280

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Päiväkoti on mukana Espoon kaupungin 5-vuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilussa. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Sinipilvi on Espoon kaupungin ostopalvelupäiväkoti. Päivähoitopaikkoja haetaan Espoon kaupungin sivuilta.

Pilke Sinipilvi sijaitsee Espoon Viherlaaksossa

Pilke Sinipilvi on Espoon Viherlaaksossa sijaitseva ostopalvelupäiväkoti. Päiväkodissamme on kolme lapsiryhmää, joissa jokaisessa työskentelee kaksi lastentarhanopettajaa ja yksi lastenhoitaja. Päiväkodin iso piha ja vehreä lähiympäristö luovat hyvät puitteet ulkoilulle ja ympäristön tutkimiselle.

56-paikkaisessa päiväkodissamme luodaan lapsille turvallinen, kiireetön ja aidon lämmin kasvuympäristö, jossa jokainen lapsi huomioidaan ja kohdataan ainutlaatuisena yksilönä. Lapsille annetaan aikaa tottua päiväkotielämään, uusien asioiden opetteluun, tutkimiseen ja läheisyyteen. Toimimme itse esimerkkinä ja luomme myönteisen ilmapiirin jokaiseen ryhmään. Ilo ja hassuttelu kuuluu Sinipilven arkeen. Päiväkodissa on hauska ja hyvä olla.

Monipuolista toimintaa toteutetaan pienryhmissä. Arjen pedagogiikka kulkee kaikissa päivittäisissä tilanteissa mukana. Esimerkiksi pukemistilanteet ovat hieno mahdollisuus oppia samalla  kielellisiä ja matemaattisia taitoja, hahmottamista, värejä, vuoron odottamista, sosiaalisia taitoja.

Yhteistyö vanhempien kanssa on aktiivista ja lapsen osallisuuden merkitys huomioidaan toiminnan suunnittelussa ja päivittäin arjessa. Sinipilvessä toimii aktiivinen vanhempaintoimikunta.  Henkilökuntamme on innostunut, motivoitunut ja sitoutunut toteuttamaan päivittäin laadukasta varhaiskasvatusta.  Lasten osallisuus on iso osa Sinipilven arkea, ja sitä toteutetaan järjestämällä esimerkiksi lasten kokouksia. Toiminta ja sen sisällöt lähtevät lasten aloitteista ja mielenkiinnonkohteista.

Sijainti

Yhteystiedot

Sari Retva

Päiväkodin johtaja

Sari Retva

Puh. 040 457 1439
sari.retva@pilkepaivakodit.fi

sinipilvi@pilkepaivakodit.fi

Kahisevankuja 2
02710 ESPOO

Hae päiväkotipaikkaa

Sinipilvi
Hae päiväkotipaikkaa Espoon kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!