This post is available in: In English

Pilke musiikkipäiväkoti Tuulikello

Musiikin iloa ja riemua!

Ryhmät

Nuotit (alle 3v.)
puh. 040 458 9190

Tempot & Soinnut (3-5v.)
puh. 040 458 9191

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on 305 €/kk.

Tiedustele sisaralennusta päiväkodin johtajalta.

Päiväkoti on mukana Espoon kaupungin 5-vuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilussa. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Tuulikellosta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke musiikkipäiväkoti Tuulikello sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Espoon Perkkaalla

Pilke musiikkipäiväkoti Tuulikello on viihtyisä yksityinen päiväkoti Espoon Perkkaalla Kauppakeskus Sellon läheisyydessä. Meille pääsee helposti bussilla, junalla ja omilla kulkuneuvoilla. Tuulikello tarjoaa monipuolista varhaiskasvatusta toiminnallisessa päiväkodissa, jossa on 28 hoitopaikkaa 10kk-5-vuotiaille lapsille.

Läheisyyttä ja huumoria

Tuulikellossa jokainen lapsi saa olla yksilö, joka kasvaa ja kehittyy omien taitojensa mukaisesti kasvattajan kuunnellessa, mahdollistaessa ja antaessa aikaa. Pidämme tärkeänä välitöntä kohtaamista ja kokemusten huomiointia, läheisyyttä, huumoria ja hyvää mieltä niin lasten kesken kuin meidän aikuistenkin. Panostamme yhdessä tekemiseen ja toisten huomioimiseen.

Pienryhmätoimintaa

Toimimme pienryhmissä, jotka rakentuvat eri päivinä joko iän, leikkien tai ohjatun toiminnan mukaan. Meille on tärkeää, että eri-ikäiset saavat touhuta yhdessä oppien toisiltaan tärkeitä taitoja. Lapset ja vanhemmat saavat osallistua toimintamme suunnitteluun yhdessä kasvattajien kanssa.

Laulamista, soittamista ja loruilua

Tuulikellon musiikkitoiminta koostuu soittamisesta, laulamisesta, tanssista ja juhlista, loruista ja musiikkiliikunnasta, muskareista ja paljosta muusta! Musiikki on läsnä arjessa monella eri tavalla ja tavoitteenamme on kannatella lasten kiinnostusta musiikkiin kokonaisvaltaisesti sekä välittää musiikin ilo jokaiselle. Musiikkia saa jokainen toteuttaa omalla, itselleen ainutlaatuisella tavalla.

Tervetuloa tutustumaan!

Katso Pilkkeen kaikki yksityiset päiväkodit Espoossa.

Painotus

Musiikki

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja Tiia Hongisto

Puh. 050 581 4329
tiia.hongisto@pilkepaivakodit.fi

 

Luutnantinkuja 2 A
02600 Espoo

Hae päiväkotipaikkaa

Tuulikello talo
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!