This post is available in: In English

Pilke Maria Montessori

Leikkiä ja luovaa toimintaa

Ryhmät

p. 040 905 2924
p. 045 773 45312

Hinnat

Kokopäivähoito (9h) 335€

Osapäivähoito (7h) 245€

Esikoululaiset kokopäivähoito 201€

Esikoululaiset osapäivähoito 147€
(Maksutonta esiopetusta on 4h/pv)

 

Espoon kaupunki maksaa myös sisaruslisää

Aukioloajat

Ma–Pe 7 – 17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Maria Montessorista, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Maria Montessori on montessori-pedagoginen päiväkoti Espoon Olarissa

Pilke  Maria Montessori on yksityinen päiväkoti Espoossa, joka on perustettu vuonna 1985. Päiväkoti tarjoaa laadukasta montessori-pedagogiikkaan nojautuvaa varhaiskasvatusta 3-6-vuotiaille lapsille. Päiväkotiin voidaan ottaa lapsen kehitystaso huomioiden myös 2,5 vuotiaita lapsia. Ryhmien koostumus pyritään pitämään sellaisena, että niissä on tasapuolisesti 3-, 4-, 5- ja 6-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Vanhemmat lapset, joista osa on sisaruksia, voivat jakaa nuorempien kanssa taitonsa, tietonsa ja kokemuksensa. Näin oppiminen on luonnollista ja kodinomaista. Lapset voivat valita aktiviteettinsa ja työskennellä omaan tahtiinsa kehitystasonsa mukaan joko yksin tai ryhmässä toisten kanssa.

Montessori-pedagogiikka on lasta kunnioittava ja arvostava. Sen mukaan lapsia tulee kunnioittaa ennen kaikkea lapsina ja itsenäisinä yksilöinä. Maria Montesssorin havaintojen mukaan tietyt asiat ja toiminnot kiinnostavat lapsia tiettyinä aikoina. Näitä aikoja kutsutaan herkkyyskausiksi. Montessorikasvatuksessa huomioidaan lapsen persoonallisuus, joka kehittyy vuorovaikutuksen ja toiminnan avulla. Lapset siis tavallaan luovat itsensä.

Pilke Maria Montessorissa tuetaan lapsen luovuutta. Luovuus kasvaa luottamuksen ja hyväksynnän ilmapiirissä. Sitä tukevat kaikki kokemukset, jotka herättävät kiinnostusta ja uteliaisuutta. Taiteellinen toiminta – musiikki, kuvataide, kirjallisuus ja draama – kuuluu päiväkodin jokapäiväiseen elämään luontevasti ilman oppiainerajoja. Jokainen lapsi ilmaisee ja toteuttaa itseään omalla yksilöllisellä tavallaan. Viikottaisen ohjauksen, ”taidepäivän”, tarkoituksena on toimia stimulaationa ja rohkaista omaehtoiseen toimintaan. Päiväkodin arkeen kuuluvat myös liikunta, musiikkituokiot, ruokailu, lepohetkiä unohtamatta. Teemme paljon retkiä lähiympäristön luontoon, teatteriin, museoihin ja näyttelyihin.

Sijainti

Yhteystiedot

Tuulikello-johtaja-blackwhite

Päiväkodin johtaja Kaisa Mäki
Puh. 050 581 4329
kaisa.maki@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodin puh. 050 365 3246

Kuunsäde 2 C
02210 Espoo

Hae päiväkotipaikkaa

paivakodit_kaupungeittain
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!