This post is available in: In English

Pilke Maria Montessori

Luovaa montessori-pedagogiikkaa

Ryhmät

p. 040 905 2924
p. 045 773 45312

Hinnat

Kokopäivähoito (9h) 335€

Osapäivähoito (7h) 245€

Esikoululaiset kokopäivähoito 201€

Esikoululaiset osapäivähoito 147€
(Maksutonta esiopetusta on 4h/pv)

 

Espoon kaupunki maksaa myös sisaruslisää.

Aukioloajat

Ma–Pe 7 – 17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Maria Montessorista, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pieni ja kodikas montessoripäiväkoti Espoon Olarissa

Maria Montessori on yksityinen päiväkoti Espoossa, joka on perustettu vuonna 1985. Päiväkoti tarjoaa laadukasta montessori-pedagogiikkaan nojautuvaa varhaiskasvatusta 3-6-vuotiaille lapsille. Päiväkotiin voidaan ottaa lapsen kehitystaso huomioiden myös 2,5-vuotiaita lapsia.

Montessori-pedagogiikka

Montessori-pedagogiikka on lasta kunnioittava ja arvostava. Päiväkodissa tuetaan lapsen luovuutta, joka kukoistaa luottamuksen ja hyväksynnän ilmapiirissä. Taiteellinen toiminta – musiikki, kuvataide, kirjallisuus ja draama – kuuluu päiväkodin jokapäiväiseen toimintaan. Jokainen lapsi ilmaisee ja toteuttaa itseään omalla yksilöllisellä tavallaan.

Maria Montesssorin havaintojen mukaan tietyt asiat ja toiminnot kiinnostavat lapsia tiettyinä aikoina. Näitä aikoja kutsutaan herkkyyskausiksi. Montessorikasvatuksessa huomioidaan lapsen persoonallisuus, joka kehittyy vuorovaikutuksen ja toiminnan avulla. Lapset siis tavallaan luovat itsensä.

Monipuolista toimintaa varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti

Päiväkodin arkeen kuuluvat myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten ulkoilu ja liikunta lepohetkiä unohtamatta. Teemme paljon retkiä lähiympäristön luontoon, teatteriin, museoihin ja näyttelyihin.

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Päiväkodin johtaja Tiia Hongisto
Puh. 050 581 4329
tiia.hongisto@pilkepaivakodit.fi

Päiväkodin puh. 050 365 3246

Kuunsäde 2 C
02210 Espoo

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu_varhaiskasvattaja
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!