https://www.pilkepaivakodit.fi/wp-content/uploads/2018/12/Luonto-Parallax-kuvien-pohja-tahtiniitty.jpg
Artikkeli löytyy myös kielellä: English (englanti)
Yhteystiedot
Ota yhteyttä!
Pilke Kattimatti
Pilke Kattimatti sijaitsee Espoon Matinkylässä ja on avannut ovensa syksyllä 2013. Tarjoamme laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa.
Pidämme tärkeänä, että lapset pääsevät liikkumaan riittävästi päivän aikana, joten jumppasalimme sekä seinäkiipeilyseinämme ovat ahkerassa lasten käytössä. Teemme kävelyretkiä lähimaastoon eli merenrannalle, lähimetsään, kauppakeskukseen tai leikkipuistoon.
46-paikkaisessa Kattimatissa tarjotaan englannin kielirikasteista varhaiskasvatusta yli 3-vuotiaille lapsille. Lapset pääsevät muun muassa harjoittelemaan arjesta tuttuja käsitteitä englanniksi yhdessä laulaen ja leikkien.
Lisäksi päiväkodissa järjestetään tiedekerhoa yli 3-vuotiaille päiväkotilapsille kerran viikossa. Tiedekerhossa tutustutaan luonnontieteeseen sekä teknologiaan hauskalla ja konkreettisella tavalla esimerkiksi legorobotteja rakennellen ja säätä havainnoiden. Tiedekerhon järjestäjänä toimii Lasten Tiedekoulu, joka järjestää Kattimatin tiloissa tiedekerhoja lapsille myös iltaisin. Lue lisää Lasten Tiedekoulusta täältä.
Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.
RYHMÄT
p. 045 773 48513 Leijonat (2-3v.)
p. 040 458 9271 Tiikerit (3-5v.)
p. 040 905 2922 Gepardit (1-2v.)
HINNAT
Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on 315 €/kk.
Tiedustele sisaralennusta päiväkodin johtajalta.
HAKEMINEN
Jos toivot lapsellesi paikkaa Kattimatista, täytä Pilke päiväkotien päivähoitohakemus!
AUKIOLOAJAT
Ma-Pe klo 7-17 (tarpeen mukaan).
Usein kysyttyä
Miten päiväkodit ovat auki kesällä?
Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.
Pitääkö päiväkodissa nukkua päiväunet?
Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.
Miten toimii päiväkodin ja vanhempien välinen yhteydenpito?
Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut. Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.
Mitä tarkoittaa kielikylpy?
Kielikylpy aloitetaan pääsääntöisesti 3-5-vuotiaana. Kielikylpy on tarkoitettu muuta kuin kielikylpykieltä äidinkielenään puhuville lapsille. Lasten kielelliset valmiudet huomioiden lapset omaksuvat uuden kielen leikkien, laulujen, lorujen, teematyöskentelyn ja arkiaskareiden lomassa. Kielikylvyn kautta lapsi saa valmiudet muiden kielten opiskeluun. Lapsi voi käyttää äidinkieltään, mutta häntä kannustetaan käyttämään kielikylpykieltä. Lapsen vanhemmilta ei edellytetä kielikylpykielen osaamista, heidän tehtävänään on edistää lapsen oman äidinkielen kehittymistä.
Mitä tarkoittaa kielirikasteinen varhaiskasvatus?
Kielirikasteinen varhaiskasvatus tunnettiin aiemmin nimellä kielisuihku. Kielirikasteisessa varhaiskasvatuksessa opitaan kieltä arjen toimintojen lisäksi erityisesti laulujen, leikkien, lorujen ja jokapäiväisten fraasien avulla. Kielirikasteisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on kielen oppimisen tukeminen, lasten motivoiminen ja kielivalintojen monipuolistaminen.
Mitä tarkoittaa kaksikielinen varhaiskasvatus?
Kaksikielisissä päiväkodeissa vierasta kieltä käytetään mahdollisimman paljon. Kaksikielisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on hyödyntää lasten varhaisen kielenoppimisen herkkyyskautta tarjoamalla lapsille tavanomaista monipuolisempaa kielikasvatusta. Lapsille tarjotaan tilaisuuksia omaksua kieliä ja käyttää niitä toiminnallisesti ja leikinomaisesti. Samalla luodaan pohjaa elinikäiselle kielten opiskelulle. Tavoitteena on, että toiminta monikielisessä ympäristössä herättää lasten kielellisen uteliaisuuden ja kokeilunhalun. Myös monenlaiset kulttuurit kohtaavat luontevasti tällä tavoin järjestetyssä varhaiskasvatuksessa.
Esimerkkipäivä – Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.
7:00 | Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun. |
8:00-8:30 | Aamupalan aika |
9:00–11:00 | Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona |
n. 11:15 | Lounas |
Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa. |
13:00-15:00 | Välipala |
14:30 | Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua |
17:00 | Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin huomiseen |