Pilke luontopäiväkoti Kurki

This post is available in: In English

Pilke luontopäiväkoti Kurki

Luontopainotteista varhaiskasvatusta ekologisessa hirsirakennuksessa

Ryhmät

Ketunleivät (0-3v.)
puh. 040-450 6219

Puna-apilat (3-5v.)
puh. 040-450 6321

Kurjenkellot (3-5v.)
P. 040-450 6220

Metsätähdet (3-5 v.)
P. 040- 450 6218

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6.30-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Päiväkotiin haetaan palvelusetelihoitopaikkaa Auran kunnan verkkosivuilta. Täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen. Lähikuntien perheet voivat myös hakea hoitopaikkaa päiväkoti Kurjesta, jos kunnalla on käytössä palveluseteli.

Luontopedagogiikkaa ekologisessa hirsipäiväkodissa

Pilke luontopäiväkoti Kurki aukesi elokuussa 2017 upeaan hirsirakennukseen Auraan Urpontielle. Päiväkodissa on 84 hoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille ja se on luontopainotteinen päiväkoti, jossa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan.

Ulkoillaan säällä kuin säällä

Luontopäiväkoti Kurjessa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely.  Leikki, yhdessä tekeminen ja lasten ajatusten kuuleminen ohjaavat toimintaa. Lapsen arjessa kokemat ja havainnoimat ilmiöt ovat oppimisen lähtökohtana. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea. Keväisin päiväkodissa noudatetaan puutarhapedagogiikkaa perustamalla lasten kanssa kasvihuone ja pieni hyötypuutarha päiväkodin pihalle.

Aistiystävälinen hirsipäiväkoti

Auran päiväkoti on Pilkkeen ensimmäinen hirsipäiväkoti, joka on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päivähoitotiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia päivän aikana. Lue lisää Pilkkeen hirsipäiväkodeista täältä. 

Perhekahvila alueen lapsiperheille

Päiväkoti Kurjessa järjestetään perhekahvila klo 9-11 kuukauden ensimmäisinä keskiviikkoina alkaen 5.2.2020.  Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessäoloa kahvittelun ja lasten omien leikkien merkeissä. Perhekahvila on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Kahvilaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan sinne voi tulla silloin, kun se omaan aikatauluun sopii. Perhekerhon aikana perheiden käytössä on jumppasali ja aula, jossa lapset ja vanhemmat voivat puuhailla vapaasti.

 

Kunta päättää eskari- ja iltapäiväkerhotoiminnan järjestämisestä joka vuosi erikseen lasten määrästä riippuen.

Myös lähikuntien perheet voivat hakea hoitopaikkaa päiväkoti Kurjesta, jos kunnalla on käytössä palveluseteli.

Painotus

Luonto

Sijainti

” Mukava päiväkoti ja mukava henkilökunta! Lapset viihtyvät ja tykkäävät olla!”

” Päiväkodin henkilökunta on asiansa osaavaa ja kaikki erittäin mukavia. Lapsi on mukava viedä hoitoon ja ihana hakea kun hän on aina hymyssä suin. Todella tyytyväisiä ollaan!”

” Mukavan pieni ja maanläheinen päivähoidon yksikkö. Verrattuna suurimpien kaupunkien lapsimääriin, joissa luonnollisesti ryhmäkootkin suurempia. Tarpeellinen ja kaivattu palvelunmuoto omassa kunnassamme. Kaikki sujuu hienosti, kiitos!”

– Vanhempien palautteita 2020

Yhteystiedot

Päiväkodin johtaja

Heidi Vainio

puh. 040 456 6993
heidi.vainio@pilkepaivakodit.fi

Urpontie 6
21380 Aura

Hae päiväkotipaikkaa

Aura kansikuva
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteleitä Auran kunnan sivuilta

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!