This post is available in: In English

Pilke luontopäiväkoti Kurki

Luontopainotteista varhaiskasvatusta ekologisessa hirsirakennuksessa

Ryhmät

Ketunleivät (0-3v.)
puh. 040-450 6219

Puna-apilat (3-5v.)
puh. 040-450 6321

Kurjenkellot (3-5v.)
P. 040-450 6220

Metsätähdet (3-5 v.)
P. 040- 450 6218

Hinnat

Asiakasmaksu on sama kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa. Maksuun vaikuttavat palvelusetelin arvo ja sovittu hoitoaika.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 6.30-17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Päiväkotiin haetaan palvelusetelihoitopaikkaa Auran kunnan verkkosivuilta. Täytä myös Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen. Lähikuntien perheet voivat myös hakea hoitopaikkaa päiväkoti Kurjesta, jos kunnalla on käytössä palveluseteli.

Luontopedagogiikkaa ekologisessa hirsipäiväkodissa

Pilke luontopäiväkoti Kurki aukesi elokuussa 2017 upeaan hirsirakennukseen Auraan Urpontielle. Päiväkodissa on 84 hoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille ja se on luontopainotteinen päiväkoti, jossa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan.

Ulkoillaan säällä kuin säällä

Luontopäiväkoti Kurjessa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely.  Leikki, yhdessä tekeminen ja lasten ajatusten kuuleminen ohjaavat toimintaa. Lapsen arjessa kokemat ja havainnoimat ilmiöt ovat oppimisen lähtökohtana. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea. Keväisin päiväkodissa noudatetaan puutarhapedagogiikkaa perustamalla lasten kanssa kasvihuone ja pieni hyötypuutarha päiväkodin pihalle.

Aistiystävälinen hirsipäiväkoti

Auran päiväkoti on Pilkkeen ensimmäinen hirsipäiväkoti, joka on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päivähoitotiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Terveellinen ja aistiystävällinen ympäristö lisää niin lasten kuin kasvattajienkin hyvinvointia päivän aikana.

Perhekahvila alueen lapsiperheille

Päiväkoti Kurjessa järjestetään perhekahvila klo 9-11 kuukauden ensimmäisinä keskiviikkoina alkaen 5.2.2020.  Tarjolla on mukavaa ja leppoista yhdessäoloa kahvittelun ja lasten omien leikkien merkeissä. Perhekahvila on avoin kohtaamispaikka kaiken ikäisille lapsille ja vanhemmille. Kahvilaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan sinne voi tulla silloin, kun se omaan aikatauluun sopii. Perhekerhon aikana perheiden käytössä on jumppasali ja aula, jossa lapset ja vanhemmat voivat puuhailla vapaasti.

 

Kunta päättää eskari- ja iltapäiväkerhotoiminnan järjestämisestä joka vuosi erikseen lasten määrästä riippuen.

Myös lähikuntien perheet voivat hakea hoitopaikkaa päiväkoti Kurjesta, jos kunnalla on käytössä palveluseteli.

Painotus

Luonto

Sijainti

Yhteystiedot

Päiväkodin johtaja

Heidi Vainio

puh. 040 456 6993
heidi.vainio@pilkepaivakodit.fi

Urpontie 6
21380 Aura

Hae päiväkotipaikkaa

Aura kansikuva
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Hae palveluseteleitä Auran kunnan sivuilta

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!