This post is available in: In English

0
Pilkemäistä arkea eletään päiväkodeissa, esikouluissa ja ip-kerhoissa.
0
Teemme päivittäin yli 10000 lapselle hyvän päivän.
0
Pilkkeellä työskentelee yli kaksi tuhatta hyvän päivän tekijää.

Pilke päiväkodit Oy on kasvava ja monipuolisesti suomalaisia lapsiperheitä palveleva yritys. Tarjoamme varhaiskasvatusta, esiopetusta, iltapäiväkerhotoimintaa, lastenhoidon palveluja sekä sosiaalihuollon perhepalveluja.

Toimimme suomalaisten kuntien kumppanina varhaiskasvatuksessa ja lastenhoidossa, palvelemme yrityksiä, jotka haluavat tarjota lastenhoitoa työsuhde-etuna omille työntekijöilleen ja autamme perheitä tasapainottamaan lasten ja aikuisten tarpeet sujuvaksi arjeksi. Ennen kaikkea haluamme luoda lapselle hyvän päivän joka päivä. 

Mistä aineksista syntyy lapsen hyvä päivä?

Monen monta maukasta eväsvoileipää.

Suloisen pehmeitä päiväunia – niin pitkään kuin uni maistuu.

Varmasti tarpeeksi ulkoilua säässä kuin säässä.

Loputtomasti leikkiä.

Kauhea kasa kadonneita tumppuja ja yksinäisiä sukkia… ja
… ihan varmaan miljoona iloista halia!

 

= 365 hyvää päivää vuodessa

Me teemme lapselle hyvän päivän joka päivä

Pilkkeen sydämen muodostavat sen hyvän päivän tekijät, yli 2 000 varhaiskasvatuksen, lastenhoidon ja muiden työtämme tukevien alojen ammattilaista, jotka haluavat tehdä lapsen päivästä hyvän päivän joka päivä. Me Pilkkeellä tiedämme, että hyvän päivän puitteet luodaan tarjoamalla lapselle mahdollisuus oppia, ihmetellä, kysellä, leikkiä ja kasvaa – turvallisen ja luotettavan aikuisen seurassa.

Me tuemme lapsen hyvää päivää aktiivisuudella, ammatillisuudella, pedagogisella osaamisella, lapsen osallisuudesta huolehtimisella, toimipisteidemme muokkautuvilla oppimisympäristöillä sekä työyhteisöjemme kannustavalla ja motivoivalla ilmapiirillä.

Lue tästä lisää, millainen Pilke on työnantajana.

Liikevaihto vuonna 2020 oli 87 miljoonaa euroa.
Meillä on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus päiväkoti- ja iltapäiväkerhotoiminnasta.
Laatusertifikaatti toiminnasta vuodesta 2017.

Pilke: paljon osaamista yhdessä yrityksessä

Pilke on kasvava yritys ja toimimme ympäri Suomea. Meillä on päiväkoteja, esikouluja ja iltapäiväkerhoja sekä lastenhoitoa perheille joko oman kotikunnan kautta kotipalveluna, työnantajan tarjoamana työsuhde-etuna tai suoraan itse hankittuna perheen oman tarpeen mukaan.

Pilke päiväkodit Oy on perustettu vuonna 2014, kun kaksi pitkään toiminutta varhaiskasvatusalan yritystä – Kissankulman Muksut ja Parasta pienelle – liittyivät yhteen. Vuonna 2019 Pilke osti Stella Kotipalveluiden lastenhoidon liiketoiminnan. Aiempi toiminta huomioiden Pilkkeellä on siis yli 20 vuoden kokemus päiväkoti- ja iltapäiväkerhotoiminnasta sekä lastenhoidosta. Monet yrityksen nykyiset avainhenkilöt ovat olleet mukana toiminnassa aivan alusta saakka, muun muassa Pilkkeen toimitusjohtaja, varhaiskasvatuksen opettaja Minna Martikainen.

Kesällä 2020 Pilkkeen pääomistajaksi tuli norjalainen varhaiskasvatuksen perheyritys Läringsverkstedet. Pilke päiväkodit Oy:n liikevaihto vuonna 2020 oli n. 87 miljoonaa euroa, ja se työllistää Suomessa yli 2000 ihmistä.

Pilkkeen päiväkodit ja esikoulut

Pilke tarjoaa innovatiivisesti toteutettua varhaiskasvatusta 173 yksityisessä päiväkodissa ja esikoulussa ympäri Suomen. Varhaiskasvatuksemme ja esiopetuksemme on monipuolista, ja päiväkodeissamme on mahdollisuus valita myös eri tavoin painotettua opetusta. Pilkkeen päiväkotien painotukset ovat kielet, tiede, luonto, liikunta, musiikki, taide ja ilmaisu. Noudatamme toiminnassamme aivan samoja tavoitteita, laatumittareita ja koulutusvaatimuksia kuin kunnalliset päiväkodit ja esikoulut. 

Lue tästä lisää pedagogiikastamme, varhaiskasvatuksesta Pilkkeen päiväkodeissa ja esiopetuksessa ja vinkkejä perheille, kun lapsi aloittaa päiväkodissa.

Pilkkeen iltapäiväkerhot

Iltapäiväkerhot on tarkoitettu pienille koululaisille, yleensä ensimmäisten ja toisten luokkien oppilaille. Iltapäiväkerhot pidetään useimmiten lasten kouluilla, jotta lapset voivat jäädä kerhoon suoraan koulupäivän jälkeen. Iltapäiväkerhoissa haluamme tukea sitä, että lapsilla olisi eheä ja tasapainoinen päivä, jossa toteutuu oikeus vapaa-aikaan, lepoon, leikkiin sekä huolenpitoon. Pilkkeellä on iltapäivätoimintaa 29 koululla Espoossa, Vantaalla, Porissa, Hämeenkyrössä, Helsingissä, Kirkkonummella ja Porvoossa.

Lue tästä lisää iltapäiväkerhoistamme

Pilkkeen lastenhoidon palvelut

Pilkkeen lastenhoidon palveluiden avulla perheiden arjessa tasapainotetaan lasten ja aikuisten tarpeita. Pilkkeen ammattitaitoiset lastenhoitajat ovat luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden kanssa lapsella on aina mahdollisuus hyvään päivään. Yritykset tarjoavat lastenhoidon palveluja työntekijöilleen henkilöstöetuna, kunnat järjestävät avullamme kotipalvelua lapsiperheille ja yksityiset perheet voivat tilata kauttamme lastenhoitoapua.

Lue lisää Pilkkeen lastenhoidon palveluista

Ajankohtaista

Tällainen on Pilke: arvomme, laatutyö, vastuullisuus ja jatkuva kehittäminen

Monipuolinen, innovatiivinen, aktiivinen, lämmin… Me teemme työtämme pilke silmäkulmassa. Olemme paitsi lapsiperheiden arjen estradi ja kohtaamispaikka, myös laatutietoinen ja vastuullinen toimija sekä alan uudistaja ja kehittäjä. 

Arvomme näkyvät, kuuluvat ja elävät hyvän päivän arjessamme

Pilkkeen arvot kertovat siitä, miten teemme työtämme ja keitä varten olemme olemassa. Elämme arvojamme todeksi päivittäin leikin, oppimisen, kurahousujen pukemisen ja kadonneiden tumppujen etsimisen ohessa, lämmintä syliä unohtamatta. Meidän arvomme ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus lue lisää arvoistamme.

Työympäristömme ja toimintamme tekee laadusta totta joka päivä

Arvojen lisäksi meidän työtämme ohjaa halu tarjota laadukasta palvelua. Pilkkeellä on ollut laatusertifikaatti vuodesta 2017, ja ulkopuolinen auditoija tarkastaa sen mukaisesti toimintamme kerran vuodessa. Pilkkeen laatujärjestelmä ja meille myönnetyn laatusertifikaatin sisältö liittyvät päiväkotien, esiopetuksen ja iltapäiväkerhojen palvelutuotannon laatuun.

Vastuullisuus on mukana kaikessa toiminnassamme

Pilkkeen tuottamaa palvelua rahoitetaan pääosin yhteisistä verovaroista. Siksi meillä on vastuu siitä, että palveluja ostavat kunnat ja niitä käyttävät perheet ovat kokonaisvaltaisesti tyytyväisiä saamaansa palveluun ja siihen, miten me toimimme ja kuinka kerromme toiminnastamme. Kehitämme vastuullisuuttamme yrityksenä, sillä haluamme omalta osaltamme olla rakentamassa sellaista maailmaa, jossa lasten on hyvä oppia ja kasvaa. Lue lisää vastuullisuudesta Pilkkeen arjessa.

Uudistuen ja uudistaen eteenpäin

Meitä ajaa eteenpäin halu uudistaa varhaiskasvatusta, esiopetusta, iltapäiväkerhotoimintaa ja lastenhoitoa. Teemme tätä uudistustyötä päivittäin erilaisten arjen innovaatioiden kautta, olipa kyseessä sitten joustavat kauppakassipalvelut osana päiväkotien perheiden arkea tai erilaiset uudet, etätyöpäivien tueksi rakennetut lastenhoidon palvelut. 

Lisäksi olemme uudistaneet päiväkotirakentamista, ja nyt meillä on jo yli 10 hirsirakenteista päiväkotia ympäri Suomen. Hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Lue lisää hirsipäiväkodeistamme!

Ota yhteyttä Pilke päiväkoteihin!

Yhteydenotot Pilkkeen johdolle ja toimistolle:
Lähetä meille viesti tästä ➔
Johdon ja hallinnon yhteystiedot ➔

Päiväkotien, iltapäiväkerhojen ja lastenhoidon yhteyshenkilöt ja yhteystiedot: 

Päiväkotien yhteystietojen haku päiväkotien sivulta
Iltapäiväkerhojen yhteystietojen haku kerhojen sivulta
Lastenhoidon yhteystiedot
Löydä lähin Pilke-päiväkoti
Hae päiväkotipaikkaa

Pilkahduksia arjestamme löydät sosiaalisen median kanavistamme Facebookista ja Instagramista.