This post is available in: English

Pilke päiväkodit Oy

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 136 päiväkotia ympäri Suomen. Lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 24 koululla Espoossa, Helsingissä, Porissa, Vantaalla ja Kirkkonummella. Pilke päiväkodeissa leikkii ja kasvaa yli 9000 lasta ja yritys työllistää noin 1450 varhaiskasvatuksen ammattilaista.

Pilkkeen omistavat Palvelurahasto I Ky sekä yksityishenkilöitä. Palvelurahasto I Ky:n sijoittajia ovat: Sitra, ELO, Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Emil Aaltosen säätiö, Liikesivistysrahaston kannatusyhdistys, Maa- ja vesitekniikan tuki ry, Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö, Tradeka-sijoitus Oy, Orionin Eläkesäätiö, Aroinvest Oy, Vistanovo Oy, Oy Mobility Finland Ab (Invalidiliitto), Päivikki ja Sakari Sohlbergin Säätiö rs, Privatum Oy, ProConsilium Oy, Korona Invest & Advisors.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Pilke päiväkodit Oy:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Kiwa Inspecta Oy on myöntänyt Pilke päiväkodeille sertifikaatin ja todennut, että organisaation laatujärjestelmä täyttää ISO 9001:2015 –standardin vaatimukset. Pilke päiväkotien varhaiskasvatus on siis tutkitusti laadukasta.

Kiwa certified ISO 9001

Pilke päiväkodit Oy:lla on

136

Päiväkotia

Pilke päiväkodeissa leikkii ja kasvaa yli

9000

Lasta

Yritys työllistää n.

1450

Ammattilaista

Perusopetuksen iltapäivätoimintaa

24

Koululla

Mikä tekee päiväkotipäivästä hyvän?

  • ”Se, kun saa touhuta ja leikkiä kavereiden kanssa.”
  • ”Se, kun käydään retkillä tai tehdään jotain muuta jännää.”
  • ”Se, kun saa nukkua hyvät päikkärit.”
  • ”Se, kun saa olla ihan oma itsensä.”
  • ”Se, kun joku lohduttaa kun on paha mieli.”

”Se, kun oppii jonkun uuden leikin, jota voi leikkiä kotona perheen kanssa.”

Pilke päiväkotien tärkein tavoite on: tarjota lapselle hyvä päivä oppia – joka päivä.

Koska hyvään päivään ei ole yhtä kaavaa, turvallinen ja ilmapiiriltään kannustava ympäristö tarjoaa hyvät lähtökohdat ystävyydelle, yllätyksille ja yhdessä oppimiselle. Päiväkodin, jonne on kiva mennä ja jossa on hyvä olla.

Loppu tuleekin sitten luonnostaan –  kunhan on pilkettä silmäkulmassa.

Pilke päiväkotien arvot

TURVALLISUUS
”Kuunnellaan aikuista.” Nuutti 6v.
Turvallisuus muodostuu fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta kasvu-, oppimis- ja työympäristöstä. Ne käsittävät tarkastetut ja valvotut tilat ja materiaalit, yhteisesti sovitut säännöt sekä kasvattajien aidon vuorovaikutuksen ja läsnäolon.

SUVAITSEVAISUUS
”Että on sumua.” Dani 6v
Jokainen lapsi hyväksytään omana itsenään. Vanhempia, lapsia ja työkavereita kunnioitetaan ja kohdellaan tasa-arvoisesti. Myös itsensä kunnioittaminen on tärkeää. Oleellista on ammatillinen ja luottamuksellinen vuorovaikutus henkilöstön, vanhempien ja lasten välillä.

MYÖNTEISYYS
”Hyönteinen.” Luka 6v
Kasvattajan tehtävänä on kuunnella, antaa aikaa ja kannustaa. Huumorin ja ilon avulla lapsi saa kokemuksen hyvästä päivästä. Työtapamme on ratkaisukeskeinen.

OSALLISUUS
”Että osaa asioita.” Ella 6v
Lapsi nähdään aktiivisena toimijana ja oppijana. Kokemus osallisuudesta ja omaan ympäristöön vaikuttamisesta sitouttaa niin lasta kuin aikuistakin arjen toimintaan.

INNOVATIIVISUUS
”Että innostuu jostain yllätyksestä.” Scarlett 6v
Innovatiivisuus syntyy innostuksesta ja rohkeudesta kokeilla ja tehdä asioita uudella tavalla. Arviointi ja omien toimintatapojen muokkaus on osa työkulttuuria.

Yhteistyössä