Pilke tiedottaa

Pilke tukee Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa ukrainalaisten lasten ja perheiden parissa

Pilke päiväkodit lahjoittaa rahaa Pelastakaa Lapset ry:n toimintaan. Samalla tärkein työmme Suomessa on kantaa vastuuta palveluidemme piirissä olevien lasten psyykkisestä turvallisuudesta ja luoda lapsille hyvä päivä joka päivä.  

Ukrainassa käytävä sota järkyttää meitä kaikkia. Myös lapset saattavat törmätä aiheen uutisointiin ja tai kuulla sotaan liittyviä keskusteluita. 

Me Pilkkeellä pyrimme turvaamaan lasten psyykkisen turvallisuuden varhaiskasvatuksessa, iltapäiväkerhoissa ja lasten- ja perheiden palveluissa. Emme aktiivisesti keskustele pienten lasten kanssa sodasta, mutta jos lapset tuovat jollain tavoilla asiaa esiin, kuulemme heidän huoliaan ja keskustelemme myös vaikeista asioista ikätasoon sopivalla tavalla. Pääasiallisesti lasten päivien tulee olla täynnä iloa ja mukavia puuhia kavereiden ja aikuisten kanssa. Meidän tärkein tehtävämme on luoda lapsille hyvä päivä joka päivä.  

Pilke tukee Ukrainan lapsia ja perheitä 

Ukrainan lasten ja perheiden hätä koskettaa meitä kaikkia syvästi. Olemme Pilkkeellä päättäneet, että lahjoitamme jokaisen Pilkkeen palveluiden piirissä olevan lapsen puolesta euron Pelastakaa Lapset ry:n toimintaan. Yhteensä lahjoitussumma on 12 396 euroa.   

Voit täältä lukea lisää siitä, miten Pelastakaa Lapset auttaa Ukrainassa. 

Apua ja ohjeita Ukrainan tilanteen käsittelemiseen lapsen tai nuoren kanssa löydät esimerkiksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Opetushallituksen, Unicefin sekä Pelastakaa lapset ry:n verkkosivuilta.