This post is available in: In English

Liikunta

Pilke päiväkotien liikuntapainotteisuus

Liikuntapainotteisen päiväkodin tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen. Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina.

Liikuntapäiväkodin toimintaan kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, retkeilyt, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Arjen pedagogiikka on läsnä päiväkodin joka hetkessä.

Mitä liikuntapainotteisuus tarkoittaa Pilke päiväkodeissa?

Liikkuminen on lapselle luonnollinen tapa tutustua itseensä, toisiin ihmisiin ja ympäristöön. Liikkuessaan lapsi ajattelee, kokee iloa, ilmaisee tunteitaan ja oppii uutta. Tavoitteena on, että lapset liikkuisivat vuorokauden aikana suositusten mukaisesti eli vähintään kolme tuntia päivässä.

Päiväkodin liikuntapainotteisuuden tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen. Liikuntapainotteisessa päiväkodissa tarjotaan lapsille ohjattua ja tavoitteellista liikuntaa säännöllisesti sekä harjoitetaan ja tuetaan motorisia taitoja laaja-alaisesti. Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä, viikoittaisina liikunnallisina musiikkihetkinä ja ohjattuina liikuntatuokioina. Kokeilemme monipuolisesti erilaisia liikuntalajeja esimerkiksi uintia, nassikkapainia ja pyöräilyä.

Tuemme lasten päivittäistä ja omaehtoista liikkumista järjestäen oppimisympäristön liikunnan kannalta houkuttelevaksi ja innostavaksi, esimerkiksi liikuntavälineet ovat helposti lasten saatavilla. Osallistamme myös lapsia oppimisympäristön ja liikunnan suunnitteluun ja käytämme liikuntaa oppimisen tukemiseen.

Liikuntapainotteiset päiväkodit kartalla

      ”Olemme onnekkaita, että löysimme kaikin puolin toimivan liikuntapainoitteisen päiväkodin näinkin läheltä kotia.” – Vanhempi