This post is available in: English Svenska

Pilke kielikylpypäiväkoti Merituuli

Ruotsin kieltä ja iloista mieltä!

Ryhmät

Päiväkodin numero 
puh. 0400 461 214

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on 320 €/kk. Tiedustele sisaralennusta päiväkodin johtajalta.

Päiväkoti on mukana Espoon kaupungin 5-vuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilussa. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7:30–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Merituulesta, täytä Pilke päiväkotien hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Merituuli on ruotsin kielen kielikylpypäiväkoti Olarissa

Olemme pieni ja kodikas yksityinen ruotsin kielen kielikylpypäiväkoti 3-6-vuotiaille lapsille Olarin asukaspuiston läheisyydessä. Meillä lapset omaksuvat ruotsin kielen turvallisessa ympäristössä leikkien, laulujen, lorujen ja arkiaskareiden lomassa. Tilamme ovat viihtyisät ja kodinomaiset ja pyrimme luomaan toimintaympäristön, jossa jokaiselle lapselle löytyisi mieluista tekemistä.

Meille on tärkeää positiivinen ilmapiiri ja päiväkodissamme viihtyvät iloiset lapset. Pienessä ryhmässä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi. Pidämme tärkeänä myös yhteistyötä ja molemminpuolista luottamusta vanhempien kanssa. Monipuolinen viikko-ohjelmamme sisältää mm. musiikkia, liikuntaa, luovaa toimintaa (askartelua/leivontaa), pienryhmätoimintaa sekä vapaata leikkiä. Ulkoilemme päivittäin käyttäen hyväksemme monipuolisesti lähiympäristön leikkipuistoja, luontoa sekä urheilukenttää.

Painotus

Ruotsin kieli

Sijainti

Yhteystiedot

Johanna Haukka Haaga

Päiväkodin johtaja

Johanna Haaga

Puh. 040 455 8288
johanna.haaga@pilkepaivakodit.fi

Meteorinkatu 6 A
02210 ESPOO

Hae päiväkotipaikkaa

Merituuli_espoo
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Päiväkodit ovat pääsääntöisesti auki kesälomakautena. Kysy tarkemmat kesäkauden aukioloajat päiväkodin johtajalta.

Pakko ei ole nukkua, mutta kaikille järjestetään pieni lepohetki päivän aikana.

Ennen varhaiskasvatuksen aloitusta sovitaan yhteinen tapaaminen. Päivittäiset kohtaamiset lapsen tuonti- ja hakutilanteissa ovat tärkeä osa yhteydenpitoa. Yhteyttä pidetään puhelimitse, tekstiviestein ja sähköposteilla. Jokaisessa päiväkodissa on myös infotaulut, joita kannattaa seurata. Päiväkodeissa järjestetään säännöllisesti vanhempainiltoja ja muita tapahtumia ja vuosittain järjestetään varhaiskasvatuskeskustelut.

Kodin ja päiväkodin välisenä tiedotuskanavana toimii myös toiminnanohjausjärjestelmä Daisy, jonka kautta tehdään mm. hoitoaikavaraukset ja tiedotetaan päiväkodin tapahtumista. Monissa päiväkodeissa toimii myös vanhempaintoimikunta.

Aamu- ja välipalan valmistuksesta huolehtii päiväkodin huoltaja. Pilkkeellä on käytössä ravintoterapeutin tekemä terveellinen aamu- ja välipalalista, joka vastaa uutta varhaiskasvatuksen ruokailusuositusta. Listalla on monipuolinen kattaus kotimaisia marjoja, juureksia ja vihanneksia sekä täysjyväviljatuotteita. Listalta on poistettu sokerikyllästetyt jugurtit ja rahkat sekä makkarat. Lisäaineiden määrää on myös vähennetty.

Pilkkeen arvot ovat turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Nämä viisi arvoa kiteytyvät laatulupaukseen: parasta oppia pienelle.

Kaikki yksityiset varhaiskasvatuspalveluja tuottavat yksikkömme ovat kunnan/kaupungin hyväksymiä ja toimintaamme valvotaan säännöllisesti. Noudatamme varhaiskasvatuslakia ja valtakunnallista varhaiskasvatussuunnitelmaa.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

7:00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8:30 Esiopetus alkaa
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päiväunien aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

12:30 Esiopetus päättyy
13-15  Leikkejä, pienryhmätoimintaa ja ulkoilua
14:30 Välipala
17:00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!