Pilke kielikylpypäiväkoti Merituuli

This post is available in: In English Svenska

Pilke kielikylpypäiväkoti Merituuli

Ruotsin kieltä ja iloista mieltä!

Ryhmät

Päiväkodin numero 
puh. 0400 461 214

Hinnat

Yksityisen hoidon tuen jälkeen asiakasmaksu on 320 €/kk. Tiedustele sisaralennusta päiväkodin johtajalta.

Päiväkoti on mukana Espoon kaupungin 5-vuotiaiden lasten maksuttoman 20 viikkotunnin varhaiskasvatuksen kokeilussa. Kysy lisää päiväkodin johtajalta.

Aukioloajat

Ma–Pe klo 7–17 (tarpeen mukaan)

Hakeminen

Jos toivot lapsellesi paikkaa Merituulesta, täytä Pilkkeen hakemus varhaiskasvatukseen.

Pilke Merituuli on ruotsinkielinen kielikylpypäiväkoti Olarissa

Olemme pieni ja kodikas yksityinen ruotsin kielen kielikylpypäiväkoti 2-6-vuotiaille lapsille Olarin asukaspuiston läheisyydessä. Meillä lapset omaksuvat ruotsin kielen turvallisessa ympäristössä leikkien, laulujen, lorujen ja arkiaskareiden lomassa. Tilamme ovat viihtyisät ja kodinomaiset ja pyrimme luomaan toimintaympäristön, jossa jokaiselle lapselle löytyisi mieluista tekemistä.

Pienryhmätoimintaa ja monipuolinen viikko-ohjelma

Meille on tärkeää positiivinen ilmapiiri ja päiväkodissamme viihtyvät iloiset lapset. Pienessä ryhmässä jokainen lapsi tulee nähdyksi ja kuulluksi. Pidämme tärkeänä myös yhteistyötä ja molemminpuolista luottamusta vanhempien kanssa. Monipuolinen viikko-ohjelmamme sisältää mm. musiikkia, liikuntaa, luovaa toimintaa (askartelua/leivontaa), pienryhmätoimintaa sekä vapaata leikkiä. Ulkoilemme päivittäin käyttäen hyväksemme monipuolisesti lähiympäristön leikkipuistoja, luontoa sekä urheilukenttää.

Tervetuloa tutustumaan!

”Äitinä en voisi olla iloisempi ja tyytyväisempi kuin Merituulen päiväkotiin hoitopaikkana. 3v. poikani on onnessaan menossa päiväkotiin joka aamu, viihtyy ja kehittyy valtavasti. Hoitajat ovat supermukavia, jokaisen äidin aarteita. Ja ei ole lainkaan haitaksi, että kaikessa leikin ja hoidon lomassa ruotsinkielikin on jo tarttunut valtavasti. Olen ihmeissäni valtavaa kehitystä, jota on tapahtunut kielellisesti, mutta myös ihan arkisissa askareissa näin lyhyessä ajassa…kiitos ihanat ja ammattitaitoiset hoitajat ❤️”

Painotus

Ruotsin kieli

Sijainti

Anna Martola_Merituuli

Pilkkeen varhaiskasvatuksen opettaja Anna Martola kertoo työstään espoolaisessa kielikylpypäiväkodissa: ”Kielikylpyopettajan työ on hyvin antoisaa ja kiehtovaa. Oli hauska huomata kuinka nopeasti lapset poimivat sanoja ja alkavat käyttää niitä arjessaan.”

Lue Annan blogikirjoitus täältä. 

Yhteystiedot

Johanna Haaga - Pilke päiväkodit Oy

Päiväkodin johtaja Johanna Haaga
Puh. 040 455 8288
johanna.haaga@pilkepaivakodit.fi

Meteorinkatu 6 A
02210 ESPOO

Hae päiväkotipaikkaa

Pilke-päiväkoti Merituuli, Espoo
Täytä Pilke päiväkotihakemus

Usein kysyttyä

Kokemuksemme mukaan kyllä. Ymmärrämme, että jokainen lapsi on yksilö. Tuemme heitä varhaiskasvatuksen eri vaiheissa juuri sellaisella tavalla, kuin mitä lapsi tarvitsee.

Tiedämme myös, että tämä asia mietityttää monia perheitä. Kokemuksemme mukaan päiväkodin aloitusta voi kuitenkin helpottaa monin tavoin.

Alla muutama käytännön vinkki, joilla lapsesi varhaiskasvatuksen aloitusvaihe sujuu kaikkien kannalta mahdollisimman mukavasti:

  • Säännölliset varhaiskasvatusajat 
  • Selkeä päivärytmi 
  • Selkeä, lyhyt hyvästely lasta päiväkotiin tuodessa
  • Perheen myönteinen asennoituminen päiväkotiin
  • Avoin ihmettely on sallittua, meiltä saa aina kysyä!

Jokaisen päiväkodin arki rakentuu aina yksilöllisesti päiväkodin koon ja sen omien tavoitteiden mukaisesti. Päiväkotimme ovat auki joustavasti perheiden tarpeiden mukaan klo 6–18 välillä.

Tutustu esimerkkiaikatauluun päiväkodin päivästä!

Loma-aikoina päiväkodeissa on vähemmän lapsia, sillä monet perheet lomailevat ja lapset ovat kotona. Siksi osa päiväkodeistamme on kiinni ja osa auki. Auki olevat päivystävät päiväkodit tarjoavat hoitopaikan kaikille niille alueen Pilkkeen päiväkotien lapsille, jotka tarvitsevat varhaiskasvatusta. Päivystävissä päiväkodeissa työskentelee Pilkkeen omia varhaiskasvattajia saman alueen eri päiväkodeista.

Ilmoitamme hyvissä ajoin tiedot loma-aikojen aukioloajoista ja alueen päivystävistä Pilke-päiväkodeista. Kysy tarkemmat aukioloajat kunkin päiväkodin johtajalta!

Lasten aivot muovautuvat ja kehittyvät kiihkeimmin varhaislapsuudessa. Huima kehitys vaatii myös riittävän määrän lepoa ja unta. Kaikille lapsille annetaan mahdollisuus lepoon päiväkotipäivän aikana. Jos lapsi ei nukahda, hän rauhoittuu hetkeksi kuuntelemaan satua tai musiikkia ennen päivän muihin puuhiin palaamista. Jos lapsi nukahtaa lepohetkellä, hänellä on tarve uneen ja sille suomme mahdollisuuden.

Aamupalan ja välipalan valmistuksesta huolehtii Pilkkeen päiväkodeissa päiväkotihuoltaja. Pääsääntöisesti lounasruoka tuodaan päiväkoteihimme valmiina, ja ruoan valmistuksesta vastaavat yhteistyökumppanimme ympäri Suomea. Edellytämme lounasruoan toimittajiltamme luomu- tai lähiruoan käyttöä.

Otamme huomioon myös erityisruokavaliot. Kysy niistä lisää suoraan päiväkodista! Alle 12 kk:n ikäiselle lapselle tarjoamme tarvittaessa äidinmaidonkorvikkeen.

Esimerkkiaikataulu päiväkodin päivästä

Päiväkodin arki rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio päivästä.

6.00-7.00 Päiväkodin ovet avautuvat. Tervetuloa! Aloitamme päivämme sylitellen lapsia ja jutustelemme mukavia. Sitten lähdemme vähitellen leikin touhuun.
8.00-8.30 Aamupalan aika
8.30 -11  Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
n. 11.15 Lounas

Lounaan jälkeen on päivälevon aika. Osa lapsista nukkuu ja osa lepää tai ulkoilee. Levon jälkeen on hiljaisten leikkien ja puuhien aika ennen välipalaa.

n. 14.00 Välipala
14.30 Pienryhmätoimintaa sisällä ja ulkona.
17.00 Päiväkodin ovet sulkeutuvat ja sanomme näkemiin, huomiseen!