Pilke mediassa

OP Media: Energiatehokas ja ympäristöystävällinen hirsipäiväkoti nousee Espoon Haukilahteen

Hirsirakenteinen päiväkoti saattoi vielä muutama vuosi sitten kuulostaa suoranaiselta kummajaiselta etenkin pääkaupunkiseudulla. Puu- ja hirsirakentamisen kasvavan suosion myötä niitä on kuitenkin alkanut nousta myös kehäteiden sisäpuolelle.

Tuore esimerkki löytyy Espoon Haukilahdesta, jossa kaikki alkaa olla valmista Pilke Playschoolin henkilökuntaa ja sen noin satapäistä lapsikatrasta varten. Muutto uusiin tiloihin on edessä marraskuussa, kertoo OP Media.

Pilke päiväkodit ja rakennusyhtiö Hoivarakentajat ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä. Hoivarakentajien toimitusjohtajan Tarmo Kemppaisen mukaan Haukilahden päiväkoti on sille luontevaa jatkoa.

– Olemme rakentaneet Pilkkeelle kymmeniä päiväkoteja eri puolille Suomea, joista suurin osa kotimaisesta painumattomasta hirrestä, hän kertoo

Haukilahden uutta päiväkotia hän kuvaa taidonnäytteeksi, jossa rima on nostettu laatu- ja ympäristökriteerien osalta mahdollisimman korkealle. Kiinteistöön on asennettu maalämpö ja modernin talotekniikan avulla energian- ja vedenkulutus sekä hiilijalanjälki on painettu minimiin, kertoo OP media.

 

Lue koko juttu täältä!

Lue lisää Playschool Haukilahdesta täältä!