Jokirannan iltapäiväkerho

This post is available in: In English

Jokirannan iltapäiväkerho

Iltapäiväkerhossa lapsi osallistuu moninaiseen toimintaan turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä

Kerho

39 lasta

3 ryhmää

Hinnat

Osa-aikainen iltapäivätoiminta, asiakasmaksu 100 euroa/kk.
Kokoaikainen iltapäivätoiminta, asiakasmaksu 130 euroa/kk.

Aukioloajat

Ma-Pe klo 12-17.

Hakeminen

Kerhopaikkaa haetaan Vantaan kaupungin sivuilta.

Jokirannan iltapäiväkerhossa vietetään paljon aikaa ulkoillen ja liikkuen. Omien tilojen lisäksi käytössä on myös koulun liikuntasali varusteineen. Lähialueen puistoja ja muita ulkoilumahdollisuuksia hyödynnetään paljon, ja lapsilla on muun muassa mahdollisuus oppia ruoanlaittoa luonnossa trangian avulla. Lisäksi naapuritoimipisteestä löytyvän Viertolan iltapäiväkerhon kanssa tehdään kuukausittaista yhteistyötä. Liikunnan vastapainona keskitytään myös kädentaitoihin. Pidämme tärkeänä lasten vapaata leikkiä ja sitä sisältyy jokaiseen kerhopäivään. Pyrimme pitämään toiminnan mahdollisimman monipuolisena ja lapsilähtöisenä. Toiminnasta vastaavat turvalliset ja reilut ohjaajat, joihin niin lapset kuin vanhemmat voivat luottaa.

Sijainti

Yhteystiedot

Henna Sandroos - Pilke päiväkodit Oy

Jokirannan koulu
Viertolankuja 1,
01300 Vantaa

Kerhopuhelin
040 905 2698

jokiranta@pilkepaivakodit.fi

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan aluekoordinaattori
Henna Sandroos
040-905 2662 henna.sandroos@pilkepaivakodit.fi

Hae iltapäiväkerhopaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Välke, Pori
Hae kerhopaikkaa Vantaan kaupungin sivuilta

Usein kysyttyä

Toiminnassamme korostuu ulkoilu ja liikunta, koska olemme todenneet sen tärkeäksi vastapainoksi koulupäivälle. Myös vanhemmat ovat toivoneet, että kerhoissamme ulkoiltaisiin mahdollisimman paljon. Puettehan lapsenne niin, että hän voi osallistua kaikkeen toimintaan. Säänmukaiset vaatteet lapsella aina päällä/mukana (sadetakki, ulkohousut, kumisaappaat, lapaset..) Lapsellanne tulisi olla kerhossa sisävaatteita ja lapasia varalla, varsinkin märkinä vuodenaikoina, jolloin vaatteet saattavat kastua jo koulupäivän aikana eikä kaikissa iltapäiväkerhoissa ole kuivatusmahdollisuuksia märille vaatteille.

Päivittäinen tiedonvaihto tapahtuu hakutilanteiden lisäksi lapsen reissuvihon / kerhopuhelimen välityksellä. Lisäksi lapsellenne annetaan kotiin tuotavaksi tarpeen mukaan erillisiä tiedotteita, joissa esitellään iltapäiväkerhon tulevaa toimintaa ja mahdollisia retkiä. Kerho-ohjaajalta tai koordinaattorilta voi myös tarvittaessa varata erillisen ajan keskustelua varten. Kerholaisten huoltajille järjestetään syyskauden aikana vanhempainilta, jossa on mahdollisuus keskustella ajankohtaisista asioista kerhotoimintaan liittyen sekä ohjaajien että koordinaattorin kanssa.

Vanhemmat ilmoittavat toimintakauden alussa kerho-ohjaajalle lapsen koulun loppumisajat, jotta kerhossa osataan odottaa lasta oikeaan aikaan. Mikäli lapsi ei tule kerhoon, ohjaaja on yhteydessä vanhempiin. Jotta ohjaaja ei huolestu turhaan, tulee vanhempien ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon. Kotiinlähtöajoista sopiminen tapahtuu aina aikuisten kesken, joten lapsi ei voi tulla kerhoon ja ilmoittaa esim. kaverille kotiinlähdöstä. Turvallisuuden takia kännykät pidetään kerhoaikana suljettuina ja viestittäminen tapahtuu kerhopuhelimen kautta.

Vanhempien tulee ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon, jotta kerho-ohjaaja ei huolestu turhaan.

Esimerkkiaikataulu iltapäiväkerhon päivästä

Iltapäiväkerhojen aikataulu rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio iltapäiväkerhopäivästä.

12:00 - 13:30 Ulkoilu
13:30 - 14:30 Välipala
14:30 - 15:00 Läksyt
15:00 - 16:00 Ohjattu toiminta / vapaa leikki
16:00 - 17:00 Ulkoilu