This post is available in: In English

Leppäkorven iltapäiväkerho

Iltapäiväkerhossa lapsi osallistuu moninaiseen toimintaan turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä

Kerho

27 lasta (6-8 v.)
1 ryhmä
2 ohjaajaa

Hinnat

Asiakasmaksu 80 euroa/kk.

Aukioloajat

Ma-Pe klo 12-17.

Leppäkorven koulun iltapäiväkerho toimii rauhallisessa ja vehreässä ympäristössä, Leppäkorven koulun tiloissa. Tarjoamme lapsille turvallisen iltapäivän ammattitaitoisten ohjaajien kanssa. Lapsen aito kohtaaminen ja yksilöllisten tarpeiden huomioiminen ovat meille tärkeitä arvoja. Toiminnan taustalla vaikuttavat Pilkkeen arvot; turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus. Iltapäiväkerhossa ulkoillaan ja retkeillään, lauletaan ja leikitään, askarrellaan ja pelataan kavereiden kanssa. Kädentaidot, kokkikerhon kokkaukset, musiikki, liikunnallisuus ja luonnossa toimiminen ovat tärkeä osa toimintaamme. Jokaiseen päivään kuuluu erilaiset liikuntaleikit ja ulkoilu. Kerhossa tarjoamme lapselle myös mahdollisuuden läksyjen tekemiseen ja rauhoittumiseen. Päivän aikana tarjoillaan terveellinen ja monipuolinen välipala. Ohjaajat toimivat tiiminä luoden vanhempien ja koulun henkilökunnan kanssa lapselle turvallisen ja mukavan iltapäivän.

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Leppäkorven koulu
Hiisipellontie 2, 28660 Pori
kerhopuhelin 044 701 5249
leppakorpi@pilkepaivakodit.fi

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan
aluekoordinaattori Inka Koskensalo
puh. 040 4571354
inka.koskensalo@pilkepaivakodit.fi

Hae iltapäiväkerhopaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Välke, Pori
Hae kerhopaikkaa Porin kaupungin sivuilta.

Täytä lomake: Tietoja lapsesta perusopetuksen iltapäivätoimintaan »

Usein kysyttyä

Toiminnassamme korostuu ulkoilu ja liikunta, koska olemme todenneet sen tärkeäksi vastapainoksi koulupäivälle. Myös vanhemmat ovat toivoneet, että kerhoissamme ulkoiltaisiin mahdollisimman paljon. Puettehan lapsenne niin, että hän voi osallistua kaikkeen toimintaan. Säänmukaiset vaatteet lapsella aina päällä/mukana (sadetakki, ulkohousut, kumisaappaat, lapaset..) Lapsellanne tulisi olla kerhossa sisävaatteita ja lapasia varalla, varsinkin märkinä vuodenaikoina, jolloin vaatteet saattavat kastua jo koulupäivän aikana eikä kaikissa iltapäiväkerhoissa ole kuivatusmahdollisuuksia märille vaatteille.

Päivittäinen tiedonvaihto tapahtuu hakutilanteiden lisäksi lapsen reissuvihon / kerhopuhelimen välityksellä. Lisäksi lapsellenne annetaan kotiin tuotavaksi tarpeen mukaan erillisiä tiedotteita, joissa esitellään iltapäiväkerhon tulevaa toimintaa ja mahdollisia retkiä. Kerho-ohjaajalta tai koordinaattorilta voi myös tarvittaessa varata erillisen ajan keskustelua varten. Kerholaisten huoltajille järjestetään syyskauden aikana vanhempainilta, jossa on mahdollisuus keskustella ajankohtaisista asioista kerhotoimintaan liittyen sekä ohjaajien että koordinaattorin kanssa.

Vanhemmat ilmoittavat toimintakauden alussa kerho-ohjaajalle lapsen koulun loppumisajat, jotta kerhossa osataan odottaa lasta oikeaan aikaan. Mikäli lapsi ei tule kerhoon, ohjaaja on yhteydessä vanhempiin. Jotta ohjaaja ei huolestu turhaan, tulee vanhempien ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon. Kotiinlähtöajoista sopiminen tapahtuu aina aikuisten kesken, joten lapsi ei voi tulla kerhoon ja ilmoittaa esim. kaverille kotiinlähdöstä. Turvallisuuden takia kännykät pidetään kerhoaikana suljettuina ja viestittäminen tapahtuu kerhopuhelimen kautta.

Vanhempien tulee ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon, jotta kerho-ohjaaja ei huolestu turhaan.

Esimerkkiaikataulu iltapäiväkerhon päivästä

Iltapäiväkerhojen aikataulu rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio iltapäiväkerhopäivästä.

12:00 - 13:30 Ulkoilu
13:30 - 14:30 Välipala
14:30 - 15:00 Läksyt
15:00 - 16:00 Ohjattu toiminta / vapaa leikki
16:00 - 17:00 Ulkoilu