Cygnaeuksen iltapäiväkerho

This post is available in: In English

Cygnaeuksen iltapäiväkerho

Iltapäiväkerhossa lapsi osallistuu moninaiseen toimintaan
turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä

Kerho

Kerhopuhelimet:
puh. 044 701 5209
puh. 044 701 5210
puh. 044 701 9586
puh. 044 701 9587

62 lasta
5 ohjaajaa

Hinnat

Asiakasmaksu 80 euroa/kk.

Aukioloajat

Ma-Pe klo 12-17.

Hakeminen

Kerhopaikkaa haetaan Porin kaupungilta.

Cygnaeuksen iltapäiväkerho

 

Cygnaeuksen koulun iltapäivätoiminnassa lapsille tarjotaan monipuolista toimintaa. Iltis toimii koulun tiloissa. Cygnaeuksen iltiksessä lapset kuulevat englannin kieltä päivittäin!

Iltispäivän aikana leikitään, liikutaan, kokeillaan uusia asioita ja ideoita. Läksyjenteolle ja välipalalle varataan aikaa ja välillä myös huilihetkille. Lapset pääsevät myös ideoimaan toimintaamme toivomuksien mukaan.

Keskeisen sijainnin ansiosta hyödynnämme lisäksi monipuolisesti keskustan kulttuuritoimintaa sekä liikuntapaikkoja. Lasten kanssa toimii neljä koulutettua, turvallista aikuista tiiviissä yhteistyössä kodin ja koulun kanssa. Meidän iltiksessä ollaan kavereita kaikkien kanssa, opitaan itsenäistymistä sekä toimimaan sääntöjen mukaan ryhmässä ja yksilönä.

Sijainti

Yhteystiedot

opettaja_pollo

Cygnaeuksen koulu

Tasavallankatu 1
28100 Pori

Kerhopuhelimet:
puh. 044 701 5209
puh. 044 701 5210
puh. 044 701 9586
puh. 044 701 9587

cygnaeus@pilkepaivakodit.fi

Perusopetuksen iltapäivätoiminnan
aluekoordinaattori Anne Jokiranta
puh. 040 457 1354
anne.jokiranta@pilkepaivakodit.fi

Hae iltapäiväkerhopaikkaa

Pilke tiedepäiväkoti Välke, Pori
Hae kerhopaikkaa Porin kaupungin sivuilta.

Usein kysyttyä

Toiminnassamme korostuu ulkoilu ja liikunta, koska olemme todenneet sen tärkeäksi vastapainoksi koulupäivälle. Myös vanhemmat ovat toivoneet, että kerhoissamme ulkoiltaisiin mahdollisimman paljon. Puettehan lapsenne niin, että hän voi osallistua kaikkeen toimintaan. Säänmukaiset vaatteet lapsella aina päällä/mukana (sadetakki, ulkohousut, kumisaappaat, lapaset..) Lapsellanne tulisi olla kerhossa sisävaatteita ja lapasia varalla, varsinkin märkinä vuodenaikoina, jolloin vaatteet saattavat kastua jo koulupäivän aikana eikä kaikissa iltapäiväkerhoissa ole kuivatusmahdollisuuksia märille vaatteille.

Päivittäinen tiedonvaihto tapahtuu hakutilanteiden lisäksi lapsen reissuvihon / kerhopuhelimen välityksellä. Lisäksi lapsellenne annetaan kotiin tuotavaksi tarpeen mukaan erillisiä tiedotteita, joissa esitellään iltapäiväkerhon tulevaa toimintaa ja mahdollisia retkiä. Kerho-ohjaajalta tai koordinaattorilta voi myös tarvittaessa varata erillisen ajan keskustelua varten. Kerholaisten huoltajille järjestetään syyskauden aikana vanhempainilta, jossa on mahdollisuus keskustella ajankohtaisista asioista kerhotoimintaan liittyen sekä ohjaajien että koordinaattorin kanssa.

Vanhemmat ilmoittavat toimintakauden alussa kerho-ohjaajalle lapsen koulun loppumisajat, jotta kerhossa osataan odottaa lasta oikeaan aikaan. Mikäli lapsi ei tule kerhoon, ohjaaja on yhteydessä vanhempiin. Jotta ohjaaja ei huolestu turhaan, tulee vanhempien ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon. Kotiinlähtöajoista sopiminen tapahtuu aina aikuisten kesken, joten lapsi ei voi tulla kerhoon ja ilmoittaa esim. kaverille kotiinlähdöstä. Turvallisuuden takia kännykät pidetään kerhoaikana suljettuina ja viestittäminen tapahtuu kerhopuhelimen kautta.

Vanhempien tulee ilmoittaa kaikista lapsen poissaoloista kerhoon, jotta kerho-ohjaaja ei huolestu turhaan.

Esimerkkiaikataulu iltapäiväkerhon päivästä

Iltapäiväkerhojen aikataulu rakentuu aina yksikön koon ja tavoitteiden mukaisesti, joten tämä aikataulu on yleisarvio iltapäiväkerhopäivästä.

12:00 - 13:30 Ulkoilu
13:30 - 14:30 Välipala
14:30 - 15:00 Läksyt
15:00 - 16:00 Ohjattu toiminta / vapaa leikki
16:00 - 17:00 Ulkoilu