This post is available in: In English

Ensimmäinen Pilke-hirsipäiväkoti avautui Auraan elokuussa 2017

Tänään tehdään hyviä päiviä 17 Pilkkeen hirsipäiväkodissa ympäri Suomen

Tavoite: vuonna 2024 on rakennettu jo 35 Pilke-hirsipäiväkotia

Pilke päiväkodit Oy uudistaa osaltaan päiväkotirakentamista Suomessa. Meillä on jo yli 10 yhteistyökumppaniemme kanssa toteutettua, hirsirakenteista päiväkotia ympäri maan, ja lisää on suunnitteilla. Hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja sekä rakennuksia, joiden hiilijalanjälki on mahdollisimman alhainen. Hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Tutustu tästä Pilkkeen hirsipäiväkoteihin!

Miksi rakennamme uusia päiväkoteja hirrestä?

Tavoitteemme on luoda lapselle kaikin tavoin hyvä päivä Pilke-päiväkodissa. Tähän sisältyy myös huoli sisäilmasta ja rakentamisen laadusta. Haluamme tarjota lapsille ja työntekijöillemme tiloja, joissa on hyvä olla. Näihin tarpeisiin vastaus on suomalaisen ikiaikaisen puun ja nykyaikaisen rakennusosaamisen ja arkkitehtuurin liitto: painumattomasta hirrestä rakennetut, ekologisesti kestävät päiväkotirakennukset, joiden hengittävät seinät tarjoavat turvalliset, miellyttävät ja allergisoimattomat puitteet leikkiin ja lepoon.

”Hirsipäiväkotien rakentamisella toteutamme konkreettisesti ajatustamme siitä, millaisen ympäristön haluamme tarjota lapsille nyt ja tulevaisuudessa.”

Terveellisellä rakentamisella on kysyntää myös julkisella sektorilla, sillä rakennusten laatu vaikuttaa suoraan jokapäiväiseen elämään. Tällä videolla Honkarakenteen Teemu Rantakangas ja Pilke päiväkotien yhteiskuntasuhdejohtaja Minna Martikainen kertovat hirsirakenteisista päiväkodeista:

Entä millaista on työskennellä hirsipäiväkodissa? Pilke luontopäiväkoti Kanervan päiväkodin johtaja Liisa Arfman kertoo videolla kokemuksistaan:

Pilkkeen hirsirakenteisissa päiväkodeissa viihtyvät lapset ja aikuiset.

Yhteiskuntasuhdejohtaja Minna Martikainen: Ensimmäiseksi kiinnitin huomiota ihanaan tuoksuun

Mistä ajatus hirsipäiväkoteihin syntyi? Ensimmäinen vierailu hirrestä rakennetussa päiväkodissa sai Pllke päiväkodit Oy:n yhteiskuntasuhdejohtajan Minna Martikaisen vakuuttumaan massiivipuun luomasta tunnelmasta niin, että ajatus Pilkkeen omista uudisrakennuksista syntyi välittömästi.

“Reilut 20 vuotta alalla olleena tiedän varsin hyvin, miltä päiväkodin eteisessä tuoksuu sateisena aamupäivänä. Mutta kun menimme hirsirakennukseen sisään, vastassa ei ollutkaan tuttu tunkkaisten kuravaatteiden haju, vaan huomio kiinnittyi ihanaan hirren tuoksuun. Kävelimme päiväkodin käytävää eteenpäin ruokailutilaan. Äänimaailma siellä oli ihmeen miellyttävä verrattuna siihen, mihin yleensä olin tottunut. Kuvitelkaa päiväkodillinen nälkäisiä lapsia odottamassa lounasta, äänen taso nousee siinä välillä melkoiseksi! Nyt oli niin hiljaista, että arvelin osan lapsista olevan poissa. Tästä ei ollut kuitenkaan kysymys, vaan hirsi vaimentaa myös ääntä – sen huomasi tilassa heti. Miellyttävän akustiikan ja sisäilman lisäksi kiinnitin huomiota myös siihen, että rakennuksessa vallitsi muutenkin levollinen, kotoisa tunnelma.

Toki hirsi miellyttää silmää ulkonäöllisestikin, mutta nämä aistikokemukset sinetöivät sen, että halusin selvittää, olisiko Pilkkeen mahdollista alkaa rakennuttaa hirsipäiväkoteja. Ensimmäinen Pilke-hirsipäiväkoti valmistuikin Auran kuntaan elokuussa 2017. Sen jälkeen niitä on avattu jo yli kymmenen lisää, mm. elokuussa 2020 Pilke luontopäiväkoti Solmu Saarijärvelle, Pilke musiikkipäiväkoti Nuotti Siilinjärvelle ja Pilke luontopäiväkoti Kuura Kontiolahdelle.

Vuoden 2021 alussa Kirkkonummelle valmistui Pilke tiedepäiväkoti Kaste, joka on ensimmäisiä julkisia rakennuksia Suomessa, jonka tavoitteena on olla mahdollisimman hiilineutraali päiväkoti.

Rakennuttamalla hirsipäiväkoteja pääsemme konkreettisesti toteuttamaan ajatustamme siitä, minkälaisen ympäristön haluamme tarjota lapsille nyt ja tulevaisuudessa, vaikka päiväkoti onkin paljon enemmän kuin pelkät seinät.”

Tervetuloa virtuaalivierailulle hirsipäiväkoti Pilke Aarteiden Taloon Hyrylään!

https://my.matterport.com/show/?m=VtirHszSeik

Pilke ja hirsipäiväkotirakentamisen yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppaneinamme hirsirakentamisessa ovat muun muassa Mediset Hoivarakentajat Oy, joka on erikoistunut aistiystävällisten hirsirakennusten kokonaisvastuurakentamiseen erityisesti hoiva-alalla, sekä Honkarakenne Oyj, jolla on pitkä kokemus hirsirakentamisesta ja siihen liittyvästä tuotekehityksestä.

Painumaton hirsi on Honkarakenteen oma innovaatio, joka päivittää osaltaan hirsirakentamista tähän päivään. Painumattoman hirren voi yhdistää helposti muihin nykyaikaisiin rakennusmateriaaleihin ja sen avulla saavutetaan helpommin ja varmemmin ilma-, kosteus- ja äänitiiviys. Painumattomasta hirrestä rakentaminen on myös entistä nopeampaa ja kustannustehokkaampaa. Honkarakenteen hirsipäiväkodit ovat Honka Terve Talo -konseptin mukaisia.

Tutkitusti terveellinen hirsi

Hirren tuottama aistikokemus on useimmille miellyttävä, mutta hirsirakenteiden terveellisyydestä on saatavilla myös runsaasti tutkimustietoa. Hirsi tasaa sisäilman kosteutta optimitasolle, jolloin syntyy kokemus hengittävyydestä. Hirsi on homeriskitön ja antibakteerinen rakennusmateriaali, joka ei yleensä allergisoi. Lue lisää Honkarakenteen sivuilta: Hirsi on luonnollinen rakennusmateriaali.

Myös puumateriaalin rauhoittavaa vaikutusta ihmiseen on tutkittu laajasti. Mielen rauhoittumisen ohella hirsipuurakennuksessa oleskelun on tutkittu vaikuttavan jopa sykettä alentavasti (VTT) – ei siis ihme, että päiväunetkin usein maistuvat hirsipäiväkodissa!

Yhteinen visio vastuullisesta päiväkotirakentamisesta

Hirsirakentaminen on vahvasti tätä päivää ja huomista. Modernit, terveelliset, muunneltavan monipuoliset hirsipäiväkodin tilat suunnitellaan rakennuksen sydäntä eli sen käyttäjiä varten.

Millainen on hirsipäiväkodin hiilijalanjälki? Miten tehdään terveellinen ja hyvinvointia tukeva päiväkoti? Miten edistämme yhteiskunnallista vastuutamme ja kotimaista työtä? Honkarakenne, Mediset Hoivarakentajat ja Pilke päiväkodit vastaavat näihin ja moneen muuhun kysymykseen, lataa ja lue oppaamme!

Pilkkeen hirsipäiväkodit ovat myös työntekijöiden ja perheiden mieleen

Yhteiskuntasuhdejohtaja Minna Martikainen on kuullut Pilkkeen työntekijöiltä lähes yksinomaan hyvää palautetta hirsipäiväkodeista. Hän kokee, että uudet päiväkotirakennukset ovat kannustaneet koko oppimisympäristön rakentamiseen uudesta näkökulmasta. ”Samaan aikaan on tullut valtakunnallisia muutoksia opetussuunnitelmaan ja varhaiskasvatussuunnitelmaan, ja uusissa tiloissa olemme pystyneet näitä huomioimaan ja suunnittelemaan tilakokonaisuuksia jo rakennusvaiheessa”, Minna Martikainen kertoo.

Martikainen kertoo lukeneensa paljon yleistä palautetta päiväkotien tunnelmasta. ”Esimerkiksi Auran Pilke-päiväkodin ensimmäisen toimintavuoden asiakaspalautteissa vanhemmat kertoivat kokeneensa, että lapsilla on vähemmän nuhakuumetta kuin vaikkapa edellisessä päiväkodissa.”

”Kokemukseen ja fiilikseen perustuvien asiakaspalautteiden ohella meille on tärkeää hankkia myös tutkimustietoa. Meillä on esimerkiksi vireillä laaja innovaatioprojekti, yhteistyötutkimuksena Metropolia Ammattikorkeakoulun talonrakennuksen, rakennustekniikan ja terveysalan opiskelijoiden kanssa. Sieltä saamme myöhemmin tutkimustietoa käyttöömme siitä, miten hirsirakennus on koettu eri toimialojen näkökulmista”, jatkaa Minna Martikainen.

Kahden hirsirakenteisen Pilke-päiväkodin johtajana, Pilke luontopäiväkoti Versossa Jyväskylässä ja Pilke luontopäiväkoti Tähtiniityssä Laukaassa, toimiva Jaana Rainio on puolestaan huomannut, että jo työnhakuvaiheessa moni työntekijä on korostanut kiinnostustaan nimenomaan hirsipäiväkotiin.

“Varhaiskasvattajat arvostavat toimivia tilaratkaisuja ja laadukasta sisäilmaa. Hirsipäiväkodissa kokemukset ilmanlaadusta ovat olleet positiivisia”, kertoo Jaana Rainio.

Hyvän sisäilman ja toimivien tilojen ohella henkilökunnalta on tullut kiitosta hirsirakennuksen yleistunnelmasta ja akustiikasta. “Hirsi tuo hyvän fiiliksen. Puu henkii rauhaa ja kotoisuuden tunnetta. Ääni kulkee tiloissa eri tavalla – pehmeämmin, ilman kaikua”, kuvailee Pilke liikuntapäiväkoti Ilveslinnan johtaja Elina Kutila Janakkalasta.

”Hirsipäiväkoti on monen vanhemman mielestä houkutteleva vaihtoehto.”
– Jaana Rainio, päiväkodin johtaja Pilkkeellä

Myös vanhempia kiinnostaa nykyään yhä enemmän, millaisissa päiväkodeissa ja kouluissa heidän lapsensa viettävät päivänsä ja millaisista materiaaleista ne on rakennettu. Työntekijöiden tapaan moni perhekin kokee hirsipäiväkodin tunnelman miellyttäväksi heti ovella. “Kun perheet ovat tulleet tutustumaan, he sanovat usein, että ilma tuntuu hyvältä hengittää. Ja he haistavat heti puun tuoksun”, kertoo Elina Kutila.

Lue tästä lisää Pilkkeen hyvän päivän tekijöiden kokemuksista hirsipäiväkodissa työskentelyssä.

Tutustu ja hae lapsellesi päiväkotipaikkaa Pilke-hirsipäiväkotiin!

Pilke musiikkipäiväkoti Tahti

Avasimme uuden musiikkipäiväkodin Iihin elokuussa 2022. Päiväkoti Tahti tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä hirsipäiväkodissa. Päiväkodissamme jokainen lapsi on oman elämänsä supertähti, juuri sellaisena kuin on. Hae nyt!

Päiväkodin johtaja Paula Kinnunen
Puh. 044 700 1158
paula.kinnunen@pilkepaivakodit.fi

Kauppatie 10
91100 II

Pilke tiedepäiväkoti Loimu

Pilke tiedepäiväkoti Loimu avasi ovensa elokuussa 2022 upouuteen hirsirakennukseen Saunarannantielle. Päiväkoti Loimu tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa keskitytään lasten ajatuksista ja kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä. Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin. Päiväkodissa järjestetään myös yli 3-vuotiaille lapsille kielirikasteista varhaiskasvatusta englanniksi. Hae nyt!

Päiväkodin johtaja
Tiina Lehtomäki
tiina.lehtomaki@pilkepaivakodit.fi
044 5756 563

Saunarannantie 2,
91910 Liminka

Pilke tiedepäiväkoti Hehku

Pilke tiedepäiväkoti Hehku sijaitsee upouudessa hirsirakennuksessa Luhtavillantiellä. Päiväkoti Hehku tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä hirsipäiväkodissa 0–5-vuotiaille lapsille. Hehku on tiedepainotteinen päiväkoti, jossa keskitytään lasten ajatuksista ja kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä. Alle kolmevuotiaiden tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin. Hae nyt!

Päiväkodin johtaja Andrea Vanhanen
Puh. 050 359 6815
andrea.vanhanen@pilkepaivakodit.fi

Luhtavillantie 1,
01800 Klaukkala

Pilke luontopäiväkoti Pihlaja

Uusi hirsipäiväkoti aukesi Joensuuhun elokuussa 2021. Päiväkoti Pihlaja tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta ja esiopetusta lämminhenkisessä hirsipäiväkodissa 0–6-vuotiaille lapsille. Luontopäiväkoti Pihlajassa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen, ihmettely ja retkeily.

Päiväkodin johtaja Heidi Näsänen
Puh.044 7347 614
heidi.nasanen@pilkepaivakodit.fi

Opotantie 5
80230 Joensuu

Pilke liikuntapäiväkoti Huippu

Pilke liikuntapäiväkoti Huippu aukesi uuteen hirsirakennukseen Orivedelle Riihitielle elokuussa 2021. Päiväkodissa on 72 päiväkotipaikkaa 0-5-vuotiaille lapsille. Ekologisessa hirsirakennuksessa lapset ja varhaiskasvattajat saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Pilke Huippu on liikuntapainotteinen päiväkoti, jonka tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen.

Päiväkodin johtaja Maria Kesola
Puh. 040 458 9878
maria.kesola@pilkepaivakodit.fi

Riihitie 4
35100 Orivesi

ICEC Kauniainen

Englanninkielinen päiväkoti ICEC aukesi elokuussa 2021 uuteen hirsirakennukseen Kauniaisiin osoitteeseen Kasavuorentie 6, 02700 Kauniainen. Yksityiset ICEC-päiväkodit tarjoavat 30 vuoden kokemuksella laadukasta varhaiskasvatusta ja esiopetusta englannin kielellä n. 400 lapselle pääkaupunkiseudulla kahdeksassa päiväkodissa. Päiväkodin toiminnassa korostetaan  lasten luovuutta, leikkiä, monikulttuurisuutta ja osallistavaa oppimista.

Päiväkodin johtaja Anneleen Burmansson
Puh. 040 185 6191
anneleen.burmansson@pilkepaivakodit.fi

Kasavuorentie 6
02700 Kauniainen

Pilke tiedepäiväkoti Kaste

Pilke tiedepäiväkoti Kaste aukesi Kirkkonummen Sundsbergiin tammikuussa 2021. Päiväkoti Kaste tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä hirsipäiväkodissa 0–5-vuotiaille lapsille. Kaste on tiedepainotteinen päiväkoti, jossa keskitytään lasten ajatuksista ja kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä. Lasten iästä riippuen se voi olla vaikka veden olomuotojen tarkastelua, aurinkokunnan tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Päiväkodissa on myös englannin kielirikasteista toimintaa. Lapset pääsevät muun muassa harjoittelemaan tuttuja lauluja, loruja sekä käsitteitä englanniksi yhdessä lauleskellen ja pohdiskellen.

Päiväkodin johtaja Virpi Hiza
p. 040 514 3054
virpi.hiza@pilkepaivakodit.fi

Vapaaherrantie 1
02450 Sundsberg

Pilke luontopäiväkoti Solmu

Pilke luontopäiväkoti Solmu aukesi Saarijärvelle elokuussa 2020. Päiväkoti Solmu tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä hirsipäiväkodissa, jossa on 76 päiväkotipaikkaa 0–6-vuotiaille lapsille ja päiväkodissa järjestetään myös esiopetusta. Hirsipäiväkoti on vastaus voimakkaasti kasvavaan kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja.

Päiväkodin johtaja Marjo Rouvinen
Puh. 040 619 6543
marjo.rouvinen@pilkepaivakodit.fi

Uuraistentie 192b,
43130 Tarvaala

Pilke musiikkipäiväkoti Nuotti

Pilke musiikkipäiväkoti Nuotti aukesi Siilinjärvelle elokuussa 2020. Päiväkoti Nuotti tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta sekä esiopetusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa on päiväkotipaikkoja 72 lapselle. Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen.

Päiväkodin johtaja Maiju Kauppinen
Puh. 040 619 5857
maiju.kauppinen@pilkepaivakodit.fi

Linnuntie 4,
71800 Siilinjärvi

Pilke luontopäiväkoti Kanerva

Hirsipäiväkoti Kanerva aukesi tammikuussa 2020 Kohmoon. Kanerva tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä hirsipäiväkodissa, jossa on 60 päiväkotipaikkaa 0–5 lapsille. Luontopäiväkoti Kanervassa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely.

Päiväkodin johtaja Henna Lenets
Puh. 044 7021 846
henna.lenets@pilkepaivakodit.fi

Silvolankaari,
20540 Kaarina

Pilke luontopäiväkoti Verso

Pilke luontopäiväkoti Verso aukesi elokuussa 2019 Jyväskylään upeaan hirsirakennukseen. Päiväkoti Verso tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä päiväkodissa, jossa on hoitopaikkoja 96 lapselle. Luontopäiväkoti Versossa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely.

Päiväkodin johtaja Jaana Rainio
Puh. 040 457 3955
jaana.rainio@pilkepaivakodit.fi

Suopursutie 3
40530 Jyväskylä

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu

Pilke tiedepäiväkoti Pikkukarhu aukesi upouuteen hirsirakennukseen Myyrmäkeen Ojahaanpolulle elokussa 2018. Ekologisessa hirsirakennuksessa lapset ja varhaiskasvattajat saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta. Pilke Pikkukarhu on luonnontiedepainotteinen päiväkoti, jossa lapset oppivat oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia – leikkiä unohtamatta.

Päiväkodin johtaja Sanna Mölsä
Puh. 040 905 2925
sanna.molsa@pilkepaivakodit.fi

Ojahaanpolku 10
01600 Vantaa

Pilke Aarteiden Talo

Pilke Aarteiden Talo on taidepäiväkoti, joka sijaitsee Tuusulantien varrella Hyrylässä vehreällä Korkin alueella. Liikenneyhteydet ovat sujuvat sekä muuhun Tuusulaan sekä Helsinkiin. Päiväkodin metsäinen lähiympäristö tarjoaa hyviä liikunta- ja retkimaastoja sekä leikkipaikkoja löydettäviksi. Ateljee on Aarteiden Talon sydän, missä lapset tutkivat elämän ilmiöitä kuvataideopettajan kanssa. Taidepainotteista varhaiskasvatusta ja esiopetusta 0-6-vuotialle lapsille.

Päiväkodin johtaja
Jenni Roininen
Puh. 040 4577 265
jenni.roininen@pilkepaivakodit.fi

Korkinporras 1
04320 TUUSULA

Pilke tiedepäiväkoti Otava

Pilke tiedepäiväkoti Otava aukesi upouuteen hirsirakennukseen Lahteen Kytökadulle elokuussa 2019. Ekologisessa hirsirakennuksessa lapset ja varhaiskasvattajat saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta. Pilke Otava on tiedepainotteinen päiväkoti, jossa lapset oppivat oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia – leikkiä unohtamatta. Hae nyt päiväkotipaikkaa!

Päiväkodin johtaja Mia Soila
Puh. 040 4578 222
mia.soila@pilkepaivakodit.fi

Kytökatu 12
15230 Lahti

Pilke liikuntapäiväkoti Ilveslinna

Pilke liikuntapäiväkoti Ilveslinna aukesi elokuussa 2018 Turenkiin upeaan hirsirakennukseen. Päiväkodissa on 120 hoitopaikkaa 0-6-vuotiaille lapsille ja siellä järjestetään myös esiopetusta. Pilke Ilveslinna on liikuntapainotteinen päiväkoti, jonka tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen.

Päiväkodin johtaja Minna Puusniekka
Puh. 040 905 3002
minna.puusniekka@pilkepaivakodit.fi

Ilveslinnantie 6
14200 Turenki

Pilke liikuntapäiväkoti Loikka

Pilke liikuntapäiväkoti Loikka tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä hirsipäiväkodissa 0-5-vuotiaille lapsille. Pilke Loikka on liikuntapainotteinen päiväkoti, jonka tavoitteena on liikunnan riemun ja liikunnallisen elämäntavan löytäminen. Liikuntapainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa esimerkiksi retkeilynä, päivittäisinä pihaleikkeinä ja ohjattuina liikuntatuokioina.

Päiväkodin johtaja Maria Mäkynen-Siipola
Puh. 045 1303 265
maria.makynen-siipola@pilkepaivakodit.fi

Piiloluolantie 4
61500 Isokyrö

Pilke taidepäiväkoti Väinämöinen

Pilke taidepäiväkoti Väinämöinen aukesi syyskuussa 2019 uuteen hirsirakennukseen Hämeenkyröön Kyröskoskelle. Taide- ja ilmaisupainotteisuuden tarkoituksena on vahvistaa lapsen luovuutta, uteliaisuutta ja kokeilumieltä. Ilmaisun monet muodot toteutuvat päiväkodin arjessa kuvallisena, sanallisena ja kehollisena ilmaisuna.

Päiväkodin johtaja Milla Laakso
puh. 040 457 8946
milla.laakso@pilkepaivakodit.fi

Koulukatu 28
39200 Kyröskoski

Pilke Playschool Haukilahti

Pilke Playschool Haukilahti (entinen Westend) sijaitsee Espoon Haukilahdessa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Päiväkodin läheisyydessä on leikkipuistoja, luontoa ja hyvät liikenneyhteydet. Noudatamme Playschool Haukilahdessa suomalaista varhaiskasvatussuunnitelmaa. Päiväkoti on kokonaan englanninkielinen, mutta siellä järjestetään kerhotoimintaa suomen kielellä kahdesti viikossa.

Päiväkodin johtaja Cornelia Tuoriniemi
Puh. 0432 113 602
cornelia.tuoriniemi@pilkepaivakodit.fi

Ukkohauentie 13
02170 Espoo

Pilke tiedepäiväkoti Siru

Pilke tiedepäiväkoti Siru on Suomen suurin hirsipäiväkoti ja sijaitsee Espoon Lintuvaarassa. Pilke Siru on tiedepainotteinen päiväkoti, jossa lapset oppivat oivaltamaan, kokeilemaan ja saavat onnistumisen kokemuksia – leikkiä unohtamatta. Keskiössä on ihmettely ja tutkiminen yhdessä lapsen kanssa. Toimintaamme kuuluvat luonnollisesti myös muut monipuoliset aktiviteetit kuten lauluhetket, teatteriesitykset, askartelu- ja maalaustuokiot lepohetkiä unohtamatta. Hae nyt päiväkotipaikkaa!

Päiväkodin johtaja Tiia Viinikka
Puh. 040 9052 695
tiia.viinikka@pilkepaivakodit.fi

Lintukorpi 16
02660 Espoo

Pilke luontopäiväkoti Kurki

Pilke päiväkoti Kurki aukesi hirsirakennukseen Auraan Urpontielle elokuussa 2017. Päiväkoti Kurki on luontopainotteinen päiväkoti, jossa ulkoillaan paljon säästä riippumatta. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely. Keväisin päiväkodissa noudatetaan puutarhapedagogiikkaa perustamalla lasten kanssa kasvihuone ja pieni hyötypuutarha päiväkodin pihalle.

Päiväkodin johtaja Heidi Vainio
puh. 040 456 6993
heidi.vainio@pilkepaivakodit.fi

Urpontie 6
21380 Aura