Pilke mediassa

Yle Uutiset: Terveet päiväkodit kiinnostavat – Auraan hankittiin hirsipäiväkoti

Auran hirsisessä päiväkodissa tunnelma on kuin lomamökillä. Hirsinen ulkoseinä on umpipuuta ja se tekee tilasta hengittävän. Toisaalta lattiamateriaalina on akustiikkamatto, joka vaimentaa ääntä. Sitä päiväkodissa yleensä riittää roppakaupalla.

Vastaavia päiväkoteja on rakenteilla lähivuosina Suomeen kymmeniä. Päiväkodin johtaja Liisa Arfman kertoo, että elokuussa avattussa päiväkodissa vierailee väkeä viikoittain. Hän ei vielä osaa sanoa, vaikuttaako erilainen sisäilma lasten terveyteen.

– Meillä on ollut perusflunssaa. Ei hirsi kaikkea paranna sentään. Olemme kiinnostuneita seuraamaan astmatyyppisiä hengitystieoireita, kertoo Arfman.

Martti-pojan äiti Reetta Häkkinen on tyytyväinen poikansa uuteen päiväkotiin.

– Täällä on kotoisa tunnelma ja akustiikka on miellyttävä. Vaikka lapsia on paljon, mekkala ei ole kauhea. Lapsi on ainakin tyytyväinen hoitopäivien jälkeen, kertoo Häkkinen.

Reetta Häkkisen mukana sisäilmaongelmat vaikuttavat päiväkodin valintaan. Päiväkodin johtajan Liisa Arfmanin mukaan terveestä sisäilmasta voisi tulla kilpailuvaltti.

– Jos lapsi on herkistynyt tai taipuvainen allergiaan tai jos hänellä on astmaa, hirsipäiväkoti helpottaa arkea, uskoo Arfman.

Lue koko juttu täältä.