Pilke mediassa

Y-lehti: Pilke päiväkodit Oy on avaamassa hirsipäiväkotia Kaarinaan

Pilke päiväkodit Oy on avaamassa hirsipäiväkotia Silvolankaareen syksyllä 2019. Rakennustyöt aloitetaan mahdollisimman pian, kun rakennuslupa on saatu. Hirsipäiväkodissa on 60 paikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Päiväkotiin rakennetaan 3–5 lisäryhmää keväällä 2020 Kaarinan varhaiskasvatuksen tarpeiden mukaan.

Pilke päiväkotien tavoitteena on huomioida rakentamisessa kestävän kehityksen sekä terveellisen rakentamisen periaatteita. Hirsipäiväkodin ulkoseinärakenne on tehty Honkarakenteen hengittävästä, painumattomasta hirrestä ja akustointi tehdään allergisoimattomalla puukuitulevyllä villapohjaisten materiaalien sijaan. Päiväkodissa panostetaan myös laadukkaaseen ilmanvaihtoon. Älyohjattu ilmanvaihtojärjestelmä mittaa ilmanlaatua reaaliajassa ja säätää sitä tilan käytön ja tarpeen mukaan.

Syksyllä 2019 Pilke päiväkodit rakentaa yhdessä Honkarakenne Oyj:n ja Mediset Hoivarakentajat Oy:n kanssa neljää uutta hirsipäiväotia eri puolelle Suomea. Yritysten ensimmäinen hirsipäiväkoti aukesi Auraan elokuussa 2017 ja nyt hirsipäiväkoteja on valmiina seitsemän. Vuoteen 2021 mennessä on tarkoitus rakentaa kaikkiaan 34 hirsipäiväkotia.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 114 päiväkotia ympäri Suomen. Pilkkeellä on ennestään kaksi päiväkotia Kaarinassa, joista toinen sijaitsee Piispanristissä ja toinen Piikkiössä. Lisäksi Pilke avaa musiikkipainotteisen päiväkoti Auroran Piispanristiin elokuussa 2019.

Pilke järjestää myös perusopetuksen iltapäivätoimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa ja iltapäiväkerhoissa leikkii ja kasvaa yli 7000 lasta ja yritys työllistää noin 1100 varhaiskasvatuksen ammattilaista.

 

Lue juttu täältä!