Pilke tiedottaa

Turkuun aukesi tällä viikolla kaksi uutta Pilke-päiväkotia

LEHDISTÖTIEDOTE 6.8.2020

Pilke avasi musiikkipäiväkodin kauppakeskus Skanssin yhteyteen sekä englanninkielipainotteisen päiväkodin Pernoon.

Englanninkielipainotteinen päiväkoti Satakieli aukesi torstaina 6.8.2020 Pernoon uudisrakennukseen osoitteeseen Ruotsinsalmenkatu 6, 20240 Turku.

Pilke-päiväkoti Satakielessä on 60 paikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Satakielessä järjestetään kielirikasteista varhaiskasvatusta englanniksi ja lapset pääsevät muun muassa harjoittelemaan tuttuja lauluja, loruja sekä käsitteitä yhdessä lauleskellen ja pohdiskellen englannin kielellä.

Kielirikasteisen varhaiskasvatuksen tavoitteena on kielenoppimisen tukeminen, lasten motivoiminen ja kielivalintojen monipuolistaminen. Kielirikasteisessa toiminnassa lapsen on helppo tutustua uuteen kieleen vähitellen.

Musiikkipäiväkoti kauppakeskus Skanssin yhteyteen

Pilke avasi myös musiikkipäiväkoti Veturin kauppakeskus Skanssin yhteyteen keskiviikkona 5.8.2020. Päiväkoti Veturissa on paikkoja 55 lapselle ja se sijaitsee osoitteessa Bastioninkatu 4, 20730 Turku.

Musiikkipainotteisen päiväkodin tavoitteena on tarjota lapsille musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja sekä oppimisen ja onnistumisen kokemuksia. Tavoitteena on myös antaa virikkeitä jatkuvan musiikkiharrastuksen syntymiseen. Musiikkipainotteisuus toteutuu päiväkodin arjessa muun muassa laulamisena, soittamisena, musiikin kuunteluna, loruiluna, improvisointina, liikkumisena ja tanssimisena.

Pienten lasten päivään sisältyy musiikki- ja ilmaisupedagogian lisäksi monipuolista toimintaa uuden päiväkodin sisätiloissa, pihalla ja retkillä varhaiskasvatussuunnitelman mukaisesti.

”Uusien, nyt auenneiden päiväkotien myötä Turussa on kymmenen omaleimaista päiväkotia eri puolilla kaupunkia ja uskon, että juuri näin voimme vastata parhaimmin turkulaisten lapsiperheiden tarpeisiin ja toiveisiin.” sanoo Pilke päiväkotien Länsi-Suomen aluejohtaja Tuulia Tamminen.

Lisätietoja:

Länsi-Suomen aluejohtaja
Tuulia Tamminen
p. 040 450 6270
tuulia.tamminen@pilkepaivakodit.fi

Pilke päiväkodit Oy on innovatiivinen ja kasvava varhaiskasvatukseen keskittynyt yritys, jolla on yli 170 päiväkotia ympäri Suomen. Varhaiskasvatuksen lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa sekä tarjoaa lastenhoidon palveluita. www.pilkepaivakodit.fi