Perhepalveluiden hyvän päivän tekijät

Pilke on laajentanut vuoden 2021 aikana toimintaansa sosiaalihuollon perhepalveluihin, sillä haluamme tarjota lapsiperheille entistä moninaisempia palveluita erilaisiin elämäntilanteisiin.

Perhepalveluiden työntekijämme kuuluvat yli 2 000 pilkeläisen varhaiskasvatuksen, iltapäiväkerhotoiminnan, lastenhoidon ja perhetyön ammattilaisen joukkoon, joka haluaa tehdä lapsen päivästä hyvän päivän, joka päivä.

Myös me haluamme pitää huolta työntekijöistämme: tarjoamme aktiivisen, kannustavan ja motivoivan työyhteisön sekä kilpailukykyiset työsuhde-edut. Tutustu Pilkkeeseen työnantajana ja lue lisää työstä Pilkkeen perhepalveluista.

Sosiaalialan ammattilainen – tule meille tekemään lapsiperheiden sosiaalityötä sydämellä!

Perhepalveluiden ammattilaisemme työskentelevät perhetyöntekijänä ja ammatillisena tukihenkilönä lastensuojelun ja sosiaalihuoltolain mukaisen perhetyön ja ammatillisen tukihenkilötyön asiakkuuksissa. Lapsiperheiden kotipalvelussa työskentelee myös lastenhoitajia, lue tästä lisää.

Sivukadun Avopalvelut on nyt osa Pilke perhepalveluita, ja haemme lisää kokeneita sosaalialan ammattilaisia toimintamme laajentuessa. Arvostamme tehtävään soveltuvaa lisäkoulutusta ja vahvaa ammatillista osaamista ja kokemusta sekä valmiutta kehittää palveluitamme työyhteisöämme. Työmme on tärkeää ja merkityksellistä ja teemme sitä suurella sydämellä, unohtamatta pilkettä silmäkulmassa.

Pilkkeen perhetyöntekijän työaika on joustava mutta ajoittain iltapainotteinen, sillä työ voi sisältää mahdollisesti ilta- ja viikonlopputyötä. Työssä korostuu asiakkaan, koko perheen ja lasten tarpeiden ja työn vaatimusten ymmärtäminen sekä kyky itsenäiseen kalenterin ja ajan hallintaan.

Tarjoamme kaikille pilkeläisille kilpailukykyisen palkan lisäksi hyvät työsuhde-edut sekä mahdollisuuden lisäkouluttautumiseen

 Millaista on työ Pilke perhepalveluissa? Tutustu Pilkkeen ammattilaisiin, hyvän päivän tekijöihin!

Uratarina: Milja Johansson, Lapsiperheiden kotipalvelun ammattilainen

Lasten ilosta ja onnellisista ilmeistä saa paljon voimaa

Lue Miljan tarina

Pilkkeen lastenhoitajana vuodesta 2015 lähtien työskennellyt Milja Johansson muistelee lämmöllä ensimmäistä lapsiperheiden kotipalvelun asiakastaan Kirkkonummella.

– Luulin lähteväni vain kertaalleen tuuraamaan kunnan lastenhoitajaa, mutta olinkin lopulta melkein puoli vuotta saman perheen ja heidän alle 1-vuotiaan tyttärensä apuna, osan ajasta jopa täyspäiväisesti maanantaista perjantaihin, Milja kertoo.

Lapsiperheiden kotipalvelussa lastenhoitaja auttaa perhettä elämään sujuvaa arkea silloinkin, kun se on vanhemmille esimerkiksi sairastamisen tai muun elämäntilanteen vuoksi hankalaa.

– Joillakin käyn viikoittain ja toisilla parin kuukauden välein, ja käynti kestää yleensä kahdesta viiteen tuntia. Suurin osa tehtävistä on ihan tavallista lastenhoitoa, mutta koetan kyllä auttaa muutenkin, jos näen jotain mitä voin tehdä perheen arjen helpottamiseksi, Milja sanoo.

Yksi tyypillisistä syistä lapsiperheiden kotipalvelun tarvitsemiseen on synnytyksen jälkeinen masennus. Silloin lastenhoitajaa tarvitaan antamaan äidille tukea ja hengähdystauko.

– Kun vien lapsen ulos kärryttelemään, äiti saattaa ottaa ansaitut pitkät päiväunet tai hoitaa omia asioitaan kaupungilla. Sellainen irtautuminen on äidille todella tärkeää ja auttaa jaksamaan paremmin.

Milja on työskennellyt erilaisissa lastenhoidon tehtävissä jo yli 10 vuotta, ja kokemusta hänelle on kertynyt niin päiväkodeista, hoitoringeistä kuin sairaan lapsen hoidostakin. Hän aikoo jatkaa lastenhoitajana tulevaisuudessakin.

– Jos näen, että olen pystynyt aidolla läsnäololla ja välittämisellä antamaan apua ja luomaan rennon ilmapiirin, niin kyllähän se motivoi. Vaikka joskus olenkin työpäivän päätteeksi voipunut, lasten ilosta ja onnellisista ilmeistä saa paljon voimaa, Milja kertoo.

Avoimet työpaikat

Pilke on iso työnantaja ja meillä on jatkuvasti auki erilaisia työpaikkoja päiväkodeissa, iltapäiväkerhoissa, lastenhoidon palveluissa ja sosiaalihuollon avopalveluissa.

Jos et löytänyt tällä hetkellä avoinna olevista työpaikoista itsellesi kiinnostavaa tehtävää, kuulisimme silti sinusta mielellämme.

Lähetä avoin hakemus

Kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää Pilkkeellä työskentelystä ja tavastamme toimia.
Ole yhteydessä, olisi kiva tutustua!

Henkilöstöjohtaja Elina Koivu
elina.koivu@pilkepaivakodit.fi

Voit olla myös yhteydessä oman alueesi Pilke-päiväkotien johtajiin, aluejohtajiin, iltapäivätoiminnan aluekoordinaattoreihin tai lastenhoidon asiakaspalveluun.

Pilkahduksia arjestamme löydät sosiaalisen median kanavistamme Facebookista ja Instagramista.