This post is available in: In English

Lastenhoidon hyvän päivän tekijät

Pilke lastenhoito auttaa perheitä parempaan arkeen. Tarjoamme sairaan lapsen kotihoitoa henkilöstöetuna, lapsiperheiden kotipalvelua kuntien kautta sekä yksityistä lastenhoitoa. Lastenhoidon työntekijämme kuuluvat yli 2 000 pilkeläisen varhaiskasvatuksen ja lastenhoidon ammattilaisen joukkoon, joka haluaa tehdä lapsen päivästä hyvän päivän, joka päivä.

Myös me haluamme pitää huolta työntekijöistämme: tarjoamme aktiivisen, kannustavan ja motivoivan työyhteisön sekä kilpailukykyiset työsuhde-edut. Tutustu Pilkkeeseen työnantajana ja lue lisää työstä Pilkkeen lastenhoidossa.

Lastenhoitajan työ on joustavaa ja monipuolista

Pilkkeen ammattitaitoiset lastenhoitajat ovat luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden kanssa lapsella on aina mahdollisuus hyvään päivään.

Tarjoamme lastenhoitopalveluita vuoden jokaisena päivänä, kellon ympäri. Työkeikka voi tulla nopeallakin varoitusajalla: parhaimmillaan lastenhoitaja saapuu paikalle perheen kotiin puolessa tunnissa. Lastenhoidon palvelualueemme kattaa pääkaupunkiseudun sekä Uudenmaan kunnat, Tampereen ja Pirkanmaan alueen, sekä Turun, Oulun ja Kuopion lähialueineen.

Perheet hyödyntävät lastenhoitopalveluitamme erilaisissa elämäntilanteissa: työnantaja esimerkiksi voi tarjota sairaan lapsen hoitoa työsuhde-etuna tai kunta voi tarjota apua perheille palvelusetelillä. Perhe voi ostaa apua arki-iltojen lisäkäsiksi tai vaikka kuskiksi harrastuskuljetuksiin. Tarpeet ja toiveet vaihtuvat – me tarjoamme turvallisen aikuisen apua.

Työ Pilkkeen lastenhoidossa sopii etenkin lastenhoitajille, lähihoitajille, terveydenhoitajille ja näiden alojen opiskelijoille. Vaatimuksena on täysi-ikäisyys sekä kokemus kaikenikäisten lasten hoitamisesta. Tarkistamme huolella myös taustat ja rikosrekisteriotteen.

Työ on joustavaa: voit tehdä täysiä viikkotunteja, satunnaisia keikkoja – tai jotain siltä väliltä, oman halusi ja elämäntilanteesi mukaan. Työ sopiikin niin täysipäiväiselle ammattilaiselle, opiskelijalle, kuin vaikka eläkeläisen lisäansioksikin.

Millainen on hyvä lastenhoitaja?

Lastenhoitajan tärkein ominaisuus on vanhempien mielestä luotettavuus. Hyvää lastenhoitajaa kuvaillaan luotettavaksi, lapsirakkaaksi ja iloiseksi – vanhempien mielestä hoitopäivän onnistuminen näkyy usein parhaiten lapsen kasvoilta.

Muita vanhempien toiveita lastenhoitajille ovat kekseliäisyys, heittäytymiskyky, empaattisuus, lempeys ja pitkä pinna.

Paras hoitaja on lapsen silmissä uskottava, vaikka hassutteleekin. Sellainen, joka osaa asettaa rajat ja pitää niistä kiinni ja antaa sydämensä kyllyydestä rakkautta ja huolenpitoa. Lapsia hoidetaan suurella sydämellä.” –Jaana

Pilkkeen lastenhoitajat tekevät lapselle aina hyvän päivän, ja haluamme varmistaa, että meiltä voi tilata lastenhoitajan kotiin aina turvallisin mielin. Siksi pyydämmekin asiakkailtamme jatkuvaa palautetta ja kokemuksia lastenhoitajistamme.

Millaista on työ lastenhoitajana Pilkkeen lastenhoidossa? Tutustu Pilkkeen ammattilaisiin, hyvän päivän tekijöihin!

Uratarina: Milja Johansson, Lastenhoitaja

Lasten ilosta ja onnellisista ilmeistä saa paljon voimaa

Lue Miljan tarina

This post is available in:
In English

Pilkkeen lastenhoitajana vuodesta 2015 lähtien työskennellyt Milja Johansson muistelee lämmöllä ensimmäistä lapsiperheiden kotipalvelun asiakastaan Kirkkonummella.

– Luulin lähteväni vain kertaalleen tuuraamaan kunnan lastenhoitajaa, mutta olinkin lopulta melkein puoli vuotta saman perheen ja heidän alle 1-vuotiaan tyttärensä apuna, osan ajasta jopa täyspäiväisesti maanantaista perjantaihin, Milja kertoo.

Lapsiperheiden kotipalvelussa lastenhoitaja auttaa perhettä elämään sujuvaa arkea silloinkin, kun se on vanhemmille esimerkiksi sairastamisen tai muun elämäntilanteen vuoksi hankalaa.

– Joillakin käyn viikoittain ja toisilla parin kuukauden välein, ja käynti kestää yleensä kahdesta viiteen tuntia. Suurin osa tehtävistä on ihan tavallista lastenhoitoa, mutta koetan kyllä auttaa muutenkin, jos näen jotain mitä voin tehdä perheen arjen helpottamiseksi, Milja sanoo.

Yksi tyypillisistä syistä lapsiperheiden kotipalvelun tarvitsemiseen on synnytyksen jälkeinen masennus. Silloin lastenhoitajaa tarvitaan antamaan äidille tukea ja hengähdystauko.

– Kun vien lapsen ulos kärryttelemään, äiti saattaa ottaa ansaitut pitkät päiväunet tai hoitaa omia asioitaan kaupungilla. Sellainen irtautuminen on äidille todella tärkeää ja auttaa jaksamaan paremmin.

Milja on työskennellyt erilaisissa lastenhoidon tehtävissä jo yli 10 vuotta, ja kokemusta hänelle on kertynyt niin päiväkodeista, hoitoringeistä kuin sairaan lapsen hoidostakin. Hän aikoo jatkaa lastenhoitajana tulevaisuudessakin.

– Jos näen, että olen pystynyt aidolla läsnäololla ja välittämisellä antamaan apua ja luomaan rennon ilmapiirin, niin kyllähän se motivoi. Vaikka joskus olenkin työpäivän päätteeksi voipunut, lasten ilosta ja onnellisista ilmeistä saa paljon voimaa, Milja kertoo.

Uratarina: Tarja Koivunen, lastenhoitaja

On vaikka mitä leikkejä leikittävänä

Lue Tarjan tarina

This post is available in:
In English

Yksi Pilkkeen yli sadasta lastenhoitajasta on Tarja Koivunen. Useimmin Tarjan työpäivät menevät sairastavia lapsia hoitaessa. Kun esimerkiksi flunssa tai kuume pitää lapsen kotona toipilaana, vanhemmat voivat tilata lapselle lämpimän hoitajan ja lähteä levollisin mielin töihin.

– Monesti lapsi on reipas kipeänäkin, ja päivä menee lapsen voinnin ja halujen mukaan leikkiessä, askarrellessa, lukiessa ja lautapelejä pelatessa. Aika äkkiä näkee lapsen persoonallisuuden ja pystyy vaistoamaan, miten lapsen kanssa ollaan.

Yleensä tieto hoitokeikasta tulee Tarjalle edellisenä päivänä tai samana aamuna kello 7:n jälkeen. Kun Tarja kuulee lapsen iän, hän miettii mitä askartelu- ja leikkitarvikkeita ottaa mukaan.

– On ihanaa, miten lasten mielikuvitus laukkaa. Kun souvii heidän mukana, on vaikka mitä leikkejä leikittävänä.

Pilkkeen hoitajat noudattavat aina vanhempien ohjeita ja toiveita. Vanhemmat tavatessaan myös Tarja kyselee olennaiset tiedot, että päivä varmasti sujuu hyvin. Ja niin ne ovatkin sujuneet. Tarjan polku lastenhoitajaksi ei ollut se perinteisin, sillä hän vaihtoi yli 30-vuotisen työuran toimistotehtävissä ja markkinoinnissa lastenhoitoon.

– Olen tykännyt työstä paljon ja saanut vanhemmilta hyvää palautetta. On tuntunut, että tämä on se mun juttu.

Avoimet työpaikat

Pilke on iso työnantaja ja meillä on jatkuvasti auki erilaisia työpaikkoja päiväkodeissa, iltapäiväkerhoissa, lastenhoidon palveluissa ja sosiaalihuollon avopalveluissa.

Jos et löytänyt tällä hetkellä avoinna olevista työpaikoista itsellesi kiinnostavaa tehtävää, kuulisimme silti sinusta mielellämme.

Lähetä avoin hakemus

Kysy lisää!

Kerromme mielellämme lisää Pilkkeellä työskentelystä ja tavastamme toimia.
Ole yhteydessä, olisi kiva tutustua!

Henkilöstöjohtaja Elina Koivu
elina.koivu@pilkepaivakodit.fi

Voit olla myös yhteydessä oman alueesi Pilke-päiväkotien johtajiin, aluejohtajiin, iltapäivätoiminnan aluekoordinaattoreihin tai lastenhoidon asiakaspalveluun.

Pilkahduksia arjestamme löydät sosiaalisen median kanavistamme Facebookista ja Instagramista.