Pilke tiedottaa

Tiedote: Vuoreksen Pilke tiedepäiväkoti Hokaukseen lisää päivähoitopaikkoja

Mediatiedote 23.10.2017

Vuoreksen Pilke tiedepäiväkoti Hokaukseen tulee lisää päivähoitopaikkoja

Tampereen Vuoreksessa sijaitsevaan Pilke tiedepäiväkoti Hokaukseen tulee 54 päivähoitopaikkaa lisää, kun päiväkodin laajennusosa avataan perheille maanantaina 23.10.2017. Lokakuun aikana uusia perheitä aloittaa noin 30. Laajennuksen jälkeen päiväkodissa on yhteensä 141 päivähoitopaikkaa lapsille.

Pilke tiedepäiväkoti Hokaus avasi ovensa 1.8.2016 Tampereen Vuoreksessa Mäyränmäenkadulla. Hokaus on luonnontiedepainotteinen päiväkoti, joka asettuu luonnikkaasti Tampereen uuteen ja moderniin kaupunginosaan, jossa yhdistyvät luonnonläheisyys, laadukas arkkitehtuuri, ekologisuus, uusimmat tekniset ratkaisut ja pikkukaupunkimaiset palvelut.

”Laajennuksen valmistuttua tiedepäiväkoti Hokaukseen mahtuu jälleen lisää lapsia. Vuoreksen ja Mäyränmäen perheille Hokaus lähipäiväkotina tarjoaa helpotusta pitkiin hoitomatkoihin. Päiväkoti ja siellä toimiva aktiivinen vanhempainryhmä tarjoavat uusille perheille oivan mahdollisuuden tutustua alueen muihin perheisiin ja lasten kavereihin.” kertoo Pilke tiedepäiväkoti Hokauksen johtaja Kirsi Kurkinen.

Hokaus on Suomen ensimmäisiä tiedepäiväkoteja. Luonnontiedepainotteisuus näkyy monin tavoin päiväkodin arjessa. Esimerkiksi Hokauksen leikkitilat on rakennettu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan muun muassa pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. Lapsilla on viikoittain tiederyhmiä, joissa ihmetellään ja tutkitaan lasten kiinnostuksesta herännyttä luonnontieteellistä ilmiöitä pienryhmässä yhdessä kavereiden kanssa.

Lisätietoja:

Minna Martikainen
Toimitusjohtaja
Pilke päiväkodit Oy
p. 044 5212 159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi 

 

Kirsi Kurkinen
Päiväkoti Hokauksen johtaja
Pilke päiväkodit Oy
p. 040 9053 690
kirsi.kurkinen@pilkepaivakodit.fi

 

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 70 päiväkotia ympäri Suomen. Lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 22 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilkkeen toiminnassa on mukana noin 4000 lasta. Työntekijöitä on noin 800. Yrityksen laatulupaus on – parasta pienelle!