Pilke tiedottaa

Tiedote: Väinölän iltapäiväkerholaiset kunnostivat KAVERIPENKIN ehkäisemään syrjäytymistä

Väinölän iltapäiväkerholaiset kunnostivat KAVERIPENKIN ehkäisemään syrjäytymistä

Tiedote.
Julkaistu: 18.10.2016 klo 11:53
Julkaisija: Pilke päiväkodit Oy

Porin Väinölän koulussa toimivassa Pilke-iltapäiväkerhossa päästään nyt nauttimaan usean toimijan yhteisen projektin tuloksista. Elokuussa alkaneen hankkeen tavoitteena oli tukea sosiaalisten taitojen ja vuorovaikutustaitojen oppimista sekä kannustaa lapsia myönteiseen tapaan kommunikoida. Yhteistyökumppaneiden avustuksella ja iltapäiväkerholaisten omalla ahkeruudella kunnostetun KAVERIPENKIN vihkii käyttöön Porin Ässien päävalmentaja Jyrki Aho Väinölän koululla torstaina 20.10. klo 13:15.

”Me iltisläiset haluamme omalta osaltamme olla ennaltaehkäisemässä syrjäytymistä ja kiusaamista, sekä kannustamassa reiluun kaveruuteen. Tempauksen taustalla vaikuttavat arvomme ovat: turvallisuus, suvaitsevaisuus, myönteisyys, osallisuus ja innovatiivisuus”, kertoo perusopetuksen iltapäivätoiminnan lähiesimies Sarita Laitinen Pilke päiväkodit Oy:stä.

Projekti käynnistyi, kun Porin kaupungin puistotoimi lahjoitti Väinölän Pilke-iltapäiväkerholle vanhan puistopenkin. Rakennuspalvelu Lindholm Oy tarkasti penkin ja korjasi muutamia kohtia, minkä jälkeen penkki kuljetettiin heidän avustuksellaan Väinölän koululle. VäriPori Oy lahjoitti värikkäitä maaleja, joilla lapset pääsivät loihtimaan penkille uuden elämän. Kaikki nämä yhteistyökumppanit olivat omalta osaltaan mahdollistamassa projektin toteutumista.

Penkin nimeksi tuli KAVERIPENKKI. Penkin idea on rohkaista lapsia harjoittamaan kaveritaitojaan ja toimimaan yhdessä. Se on konkreettinen esine; se on koko ajan näkyvillä oleva muistutus siitä, että tarvitsemme ystäviä. Penkille voi mennä istumaan silloin, kun on yksinäinen, haluaa jutella, ei keksi mitään tekemistä tai ei löydä kaveria. Kun penkille menee istumaan, on se merkkinä muille, että penkillä istujaa voi pyytää leikkiin mukaan.

Maalaukset ovat nyt kuivuneet ja penkki on valmis siirrettäväksi koulun pihalle keskeiselle paikalle. Penkki vihitään käyttöön juhlallisin menoin, minkä yhteydessä kaikille koululaisille kerrotaan penkin tarkoituksesta. SM-liigajoukkue Porin Ässien  päävalmentaja Jyrki Aho on mukana menossa puhumassa hyvän yhteishengen ja kaveruuden puolesta.

”Iltapäivätoiminnan lapset ovat olleet valtavan innostuneita ja ylpeitä tästä projektista ja odottavat kovasti, että penkki saadaan esiteltyä koko koululle ja se voidaan luovuttaa kaikkien käyttöön. Toiveenamme on, että tämä suhteellisen vähän ponnisteluja vaatinut yhteinen teko tuottaa mahdollisimman paljon lisää hyvää mieltä, iloa, leikkiä, keskustelua ja kaveruutta, sekä innostaa kaikkia puhaltamaan yhteen hiileen.”

 

Lisätietoja:

Sarita Laitinen
Perusopetuksen iltapäivätoiminnan lähiesimies
Pilke päiväkodit Oy
040 455 7268
sarita.laitinen@pilkepaivakodit.fi

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen päivähoitoyritys. Sillä on yhteensä 54 päiväkotia Uudellamaalla, Lahdessa, Kouvolassa, Porissa, Tampereella, Nokialla sekä Turun seudulla. Lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 23 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilkkeen toiminnassa on mukana noin 3300 lasta. Työntekijöitä on noin 600. www.pilkepaivakodit.fi