Pilke tiedottaa

Tiedote – Pilke päiväkodit ja Honkarakenne: Jo 6 valmistunutta hirsipäiväkotia alkuvuoteen 2019 mennessä

LEHDISTÖTIEDOTE 2.10.2018

Pilke päiväkodit ja Honkarakenne: Jo 6 valmistunutta hirsipäiväkotia alkuvuoteen 2019 mennessä

Julkiset hirsirakennukset yleistyvät ja hirsipäiväkoteja ja -kouluja rakennetaan eri puolelle Suomea. Pilke päiväkodit Oy avasi elokuussa 2018 kolme uutta hirsipäiväkotia Vantaalle, Janakkalaan ja Laukaaseen. Eri puolille Suomea on nyt valmistunut yhteensä viisi hirsipäiväkotia. Kuudes kohde aukeaa tammikuussa 2019.

Nykyaikainen hirsirakennus sopii urbaaniin ympäristöön painumattoman hirren ja nollanurkkaratkaisun ansiosta. Pilke päiväkodit Oy avasi elokuussa 2018 hirsipäiväkodin Vantaan Myyrmäen kerrostalolähiöön kerrostalojen keskelle. Lisäksi hirsipäiväkodit avattiin Janakkalan Turenkiin ja Laukaan Kuhamäkeen.

Hirsipäiväkotien takana on kolme kotimaista toimijaa, Pilke päiväkodit Oy, Honkarakenne Oyj sekä Mediset Hoivarakentajat Oy. Yritykset ovat sopineet rakentavansa yhteistyössä vuoden 2020 loppuun mennessä yhteensä 34 hirsipäiväkotia eri puolille Suomea.

Yhteistyön tuloksena hirsipäiväkoteja on nyt valmistunut viisi. Tammikuussa 2019 aukeaa kuudes kohde Isoonkyröön, kun Pilke liikuntapäiväkoti Loikalle rakennetaan paikkakunnalle uudet tilat. Tämän lisäksi ensi vuodelle on sovittuna ainakin neljä uutta hirsipäiväkotia ja useita muita projekteja on työn alla.

Hirsipäiväkodit vastaavat kuntien kysyntään saada lapsille sisäilmaltaan puhtaita päiväkotitiloja. Ekologisessa hirsipäiväkodissa lapset saavat nauttia raikkaasta sisäilmasta, hyvästä akustiikasta sekä massiivipuun tuomasta levollisesta ja rauhallisesta tunnelmasta.

”Hirsi on luonnollinen pintamateriaali, jonka rauhoittava tuoksu täyttää ilman vielä vuosienkin päästä. Hirsipäiväkotien erinomainen sisäilman laatu perustuu siihen, että hirsi tasaa tehokkaasti ilmankosteuden vaihteluita ja pyrkii luonnostaan saamaan sisäilmankosteuden terveyden kannalta optimaaliselle tasolle, Honkarakenteen projektimyyntipäällikkö Markus Saarelainen kertoo.

Hirsipäiväkotien akustointi toteutetaan allergisoimattomalla puukuitulevyllä villapohjaisten materiaalien sijaan. Päiväkodeissa on myös älyohjattu ilmanvaihtojärjestelmä, joka mittaa ilmanlaatua jatkuvasti ja säätää huonekohtaista ilmavirtausta tarvepohjaisesti. Tämä säästää energiaa ja takaa laadukkaan sisäilman.

Pilke-päiväkotien asiakaspalautteissa hirsirakennus on saanut paljon positiivista palautetta. Erityisesti sisäilman laatu ja akustiikka saavat kiitosta. Kun päiväkodissa ei ole niin meluista, jaksavat lapset ja aikuiset paremmin.

”Sairasteluista meillä ei ole faktatietoa, mutta työntekijämme kertovat, että heillä on vähemmän flunssia kuin aiemmissa työpaikoissa ja yleinen fiilis on, että meillä sairastetaan vähemmän kuin muualla.” kertoo Auran Pilke luontopäiväkoti Kurjen johtaja Liisa Arfman.

 

KUTSU: Tervetuloa tutustumaan hirsipäiväkoti Pikkukarhuun Vantaan Myyrmäkeen perjantaina 5.10.
klo 13-14 tupaantuliaisten merkeissä. Päiväkoti sijaitsee osoitteessa Ojahaanpolku 10, 01600 Vantaa. Tervetuloa tutustumaan ekologisen hirsipäiväkodin uusiin tiloihin, tapaamaan päiväkodin johtajaa ja varhaiskasvattajia ja kuulemaan Pikkukarhun monipuolisesta toiminnasta ja varhaiskasvatuksesta yhdessä muiden kutsuvieraiden kanssa. Lisätietoja: päiväkodin johtaja Ulla Keskinen, puh. 040 905 2925 ulla.keskinen@pilkepaivakodit.fi

 

Lisätietoja:

Minna Martikainen, toimitusjohtaja, Pilke päiväkodit Oy, minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi, p. 044 521 2159
Markus Saarelainen, projektimyyntipäällikkö, Honkarakenne Oyj, markus.saarelainen@honka.com, p. 040 596 6007
Tarmo Kemppainen, toimialajohtaja, Mediset Hoivarakentajat Oy, tarmo.kemppainen@hoivarakentajat.fi, p. 044 556 9935
             

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 99 päiväkotia ympäri Suomen. Varhaiskasvatustoiminnan  lisäksi
 Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 29 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa leikkii ja kasvaa noin 6200 lasta ja yritys työllistää noin 1100 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Yrityksen vuoden 2017 liikevaihto oli 32,7 miljoonaa euroa ja kuluvan  vuoden ennuste on 50 miljoonaa. Pilkkeen laatulupaus on – parasta oppia pienelle! www.pilkepaivakodit.fi

Honkarakenne Oyj valmistaa Honka®-tuotemerkillään laadukkaita, terveellisiä ja ekologisia omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja ja julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Yhtiö on toimittanut 85 000 rakennusta yli 50 maahan. Talopaketit valmistetaan yhtiön omalla tehtaalla Karstulassa, Suomessa. Vuonna 2017 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 43,4 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 41 %. www.honka.com

Mediset Hoivarakentajat Oy on erikoistunut aistiystävällisten hirsipäiväkotien sekä erityisryhmille suunnattujen hoivakotien ja asumispalveluyksiköiden ammattimaiseen kokonaisvastuurakentamiseen Suomessa. Olemme toteuttaneet vuodesta 2005 lähtien kymmeniä kohteita eri puolille Suomea. Yritys on viime vuodet ollut reilussa kasvussa. Vuoden 2017 liikevaihto oli 16,3 miljoonaa euroa ja kuluvan vuoden  ennuste on yli 25 miljoonaa. www.hoivarakentajat.fi

[vc_gallery type=”image_grid” images=”12710,12717,12720,12723,12714″]