Pilke mediassa

Tiedote: Pilke päiväkodit yhteistyöhön Lasten Keskuksen kanssa

TIEDOTE 20.4.2018

Pilke päiväkodit yhteistyöhön Lasten Keskuksen kanssa

Pilke päiväkodeissa lukemista pidetään tärkeänä. Pilke on aloittanut yhteistyön perinteikkään suomalaisen kirjakustantamon, Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy:n kanssa.

Pilke päiväkodeissa luetaan ahkerasti, jotta lasten kiinnostus lukemiseen herää jo varhaisessa iässä. Ääneen lukeminen luo tärkeää pohjaa muun muassa kielen kehitykselle ja lukemaan oppimiselle. Lisäksi lukuhetket lasten kanssa ovat sekä lapselle että kasvattajalle mainioita mahdollisuuksia olla läheisessä vuorovaikutuksessa.

Lasten ja nuorten lukutaito ja lukuinto ovat heikentyneet, josta myös opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on esittänyt huolensa. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen asetti syksyllä 2017 kansallisen lukutaitofoorumin, jonka tehtävänä on laatia suuntaviivat lasten ja nuorten lukutaidon ja lukemisharrastuksen kehittämiselle. Suuntaviivat tulee saada valmiiksi 31.8.2018 mennessä. Myös päiväkodeilla on tärkeä rooli lasten lukuinnon herättelemisessä.

”Pilke päiväkodeilla lapsille lukemista pidetään tärkeänä osana varhaiskasvatusta, ja ääneen lukemisen perinteitä vaalitaan.” kertoo varhaiskasvatusjohtaja Suvi Jokinen.

Pilke päiväkodit on aloittanut yhteistyön perinteikkään suomalaisen kirjakustantamon kanssa. Lasten Keskus on kustantanut laadukkaita lasten- ja nuortenkirjoja jo vuodesta 1974.

”Kieli on ajattelun, oppimisen ja viestinnän väline ja sitä tarvitaan mm. tunteiden sanoittamiseen. Niinpä lukuhetken merkitys niin kotona kuin päiväkodissakin on korvaamaton. Haluamme tarjota laadukasta, kielellisesti rikasta, visuaalisesti ensiluokkaista ja sisällöllisesti merkityksellistä kirjallisuutta kaikenikäisille lapsille.” kertoo Lasten Keskuksen lasten- ja nuortenkirjojen kustannuspäällikkö Tanja Poskela.

Pilke päiväkoteja on 79 usealla eri paikkakunnalla. Yhteistyön tarkoituksena on keskittää ja yhtenäistää eri puolella Suomea sijaitsevien päiväkotien lastenkirjojen sekä ammattikirjallisuuden hankintaa.

Lasten Keskuksella on monipuolinen lastenkirjavalikoima, joka pitää sisällään kuvakirjoja, saturomaaneja sekä lasten tietokirjoja. Niissä käsitellään lasten elämässä merkityksellisiä asioita kuten ystävyyttä, auttamista ja erilaisuuden hyväksymistä. Valikoimassa on myös esiopetusmateriaaleja ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle tarkoitettua ammattikirjallisuutta.

 

Lisätietoja:                                                                                                                 

Suvi Jokinen
Varhaiskasvatusjohtaja
Pilke päiväkodit Oy
p. 040 541 3488
suvi.jokinen@pilkepaivakodit.fi

 

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 79 päiväkotia ympäri Suomen. Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi
 Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 22 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilke päiväkodeissa leikkii ja kasvaa noin 4500 lasta ja yritys työllistää noin 950 varhaiskasvatuksen ammattilaista. Pilkkeen laatulupaus on – parasta pienelle!