Pilke tiedottaa

Tiedote: Luontopäiväkoti Kielo avasi ovensa Vantaan Simonkylässä

LEHDISTÖTIEDOTE 22.8.2017

Uusi luontopainotteinen päiväkoti avasi ovensa Vantaan Simonkylässä

Pilke päiväkodit avasi Vantaan Simonkylään luontopainotteisen päiväkoti Kielon 21. elokuuta 2017. Luontopäiväkoti Kielo sijaitsee osoitteessa Sananjalantie 6, 01350 Vantaa. Samassa päiväkotitilassa toimi ennen Vantaan kaupungin Kallioimarteen päiväkoti.

Päiväkodissa on 30 päivähoitopaikkaa 0–5-vuotiaille lapsille. Luontopainotteisessa päiväkodissa lapsi oppii myönteistä asennetta luontoon sekä kestävään elämäntapaan. Toiminnassa korostuvat erilaisten luonnonilmiöiden tutkiminen ja ihmettely ja säännöllinen retkeily ja päiväkodissa ulkoillaan paljon säästä riippumatta.

Leikki, yhdessä tekeminen ja lasten ajatusten kuuleminen ohjaavat toimintaa. Lapsen arjessa kokemat ja havainnoimat ilmiöt ovat oppimisen lähtökohtana. Kekseliäisyys, kierrätys ja luonnon omien antimien hyödyntäminen oppimisessa ja leikkivälineinä ovat tärkeä osa luontopäiväkodin arkea.

”Päiväkoti Kielo täydentää Pilkkeen monipuolisen varhaiskasvatuksen tarjontaa Vantaalla.
Musiikin, taito- ja taideaineiden, tieteen ja englanninkielen lisäksi nyt saadaan myös
luontoon ja kestävään kehitykseen painottuvaa erityisosaamista. Kielon sijainti vehreän
pihan ja puiston vieressä luo aktiiviset puitteet retkeilylle ja ulkoilulle.” kertoo Pilke päiväkotien toimitusjohtaja Minna Martikainen.

Päiväkotiin haetaan palveluseteliä Vantaan kaupungilta. Päiväkodin päivähoitomaksu on korkeimmillaan sama kuin kunnallisessa päivähoidossa.

Pilke päiväkodit Oy on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on 69 päiväkotia ympäri Suomen. Vantaalla Pilkkeellä on ennestään viisi päiväkotia.

Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi Pilke järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa 22 koululla ja muuta kerhotoimintaa. Pilkkeen toiminnassa on mukana noin 4000 lasta. Työntekijöitä on noin 750. Yrityksen laatulupaus on – parasta pienelle!

Lisätietoja:

Minna Martikainen
Toimitusjohtaja
Pilke päiväkodit Oy
p. 044 5212 159
minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi

Pilke päiväkodeilla ja iltapäiväkerhoilla on yksi tavoite: tarjota lapselle hyvä päivä – joka päivä. Ja koska hyvään päivään ei ole yhtä kaavaa, tärkeintä on luoda turvallinen ja ilmapiiriltään kannustava ympäristö, jonne lapsen on kiva mennä ja jossa on hyvä olla. Loppu tuleekin sitten luonnostaan – kunhan on vain pilkettä silmässä.